Tussenjas combineren op frisse dagen

Nu we dagelijks langer licht krijgen en de temperaturen omhoog gaan, is het tijd om van garderobe te wisselen. Natuurlijk hoef je niet direct je dikke winterjas in te ruilen voor een dun zomerjasje, maar is het wel handig om te switchen naar een tussenjas. Waarom een tussenjas? Heel simpel: een tussenjas is vaak net dik genoeg om je warm te houden op de frissere dagen, maar niet te dik zodat je het ook weer niet te warm hebt. Maar wat is een goede tussenjas en combineer je zo'n tussenjas precies goed in je net-niet winterse maar ook net-niet lentelook? In dit artikel hebben we enkele tips voor je verzameld zodat je exact weet wat je aan kunt trekken in deze periode wat betreft een jas.

Wat is een goede tussenjas?

Tussenjassen vind je in allerlei vormen en gemaakt van diverse materialen. Het belangrijkste is dat je kiest voor een ademende jas van een comfortabele stof. Denk hierbij aan een mooie softshell jas, een outdoor jas of een trendy denim jack. Dergelijke jassen helpen je in deze tussenperiode dat je het nooit koud krijgt en dat je niet loopt te zweten wanneer je zo'n tussenjas bijvoorbeeld met een sjaal draagt. Wat betreft lengte is een medium lengte jas perfect: te lange jassen kunnen al gauw te warm zijn, mits ze van een fijne dunne stof gemaakt zijn. Hoe hip lange jassen ook zijn: wanneer het om temperatuur gaat is het wel prettig om het niet te warm te krijgen. Toch voor een lange tussenjas gaan? 

Kies in dat geval voor een modieuze trenchcoat die op je bovenbenen valt of voor een legergroene parka die ook net wat langer is dan de gemiddelde jas. Wanneer je het te warm krijgt kun je dergelijke jassen ook nog open dragen en er tegelijkertijd leuk uitzien. Combineer zo'n lange tussenjas bijvoorbeeld met een mooie skinny jeans of juist een zogeheten boyfriend jeans (dit geldt voor zowel vrouwen als mannen). Draag daarboven een dunne sweater of ga juist voor een wollen trui, wanneer je de lange tussenjas sowieso open gaat laten. Wat helemaal hip is in 2019: de turtleneck. Kies voor een sweater of trui met een col.


Droog blijven in een gewatteerde regenjas

Wat enorm opvalt in deze vroege lente van 2019 is dat we met z'n allen nog steeds enorm verliefd zijn op de gewatteerde regenjas, dé trend van de afgelopen jaren. Juist omdat Nederland wat betreft het weer ontzettend wisselvallig kan zijn, is de gewatteerde regenjas ook in deze tussenperiode de ideale jas! Waar we vorig jaar al dit soort jassen in de leukste kleuren voorbij zagen komen, is het anno 2019 helemaal raak. Geen enkele kleur is namelijk te gek; we zien allerlei webshops vol staan met kleurrijke gewatteerde regenjassen. Van rode jassen tot turquoise uitvoeringen en van donkergroen tot aan okergeel; grote kans dat de kleur er tussen zit die het beste bij jou past.

Een van de grootste voordelen van de gewatteerde regenjas als tussenjas is dat je precies op de juiste temperatuur blijft en dat je... droog blijft! Je weet het immers maar nooit met de lente in Nederland, dus daarom is het wel zo prettig om een waterdichte tussenjas te hebben. Door de komst van de gewatteerde regenjassen zien we een interessante verschuiving in de regenjas als utility wear naar de regenjas als trend. Dat betekent dat dit soort regenjassen niet 'als een zak' om je heen zitten, maar vaak ook over een taille beschikken. Hierdoor zijn gewatteerde regenjassen meer dan de juiste keuze wanneer je ook nog eens op zoek bent naar een modieuze tussenjas.


Wollen colbert als tussenjas

Een andere trend waar we geen genoeg van krijgen is die van het wollen colbert als tussenjas. Colberts zijn al jááááren populair en absoluut niet meer weg te denken uit de meer stijlvolle garderobe. Dit jaar zien we dat het colbert ook in andere looks ontzettend goed staat. Je hoeft echt niet over een klassieke of supernette stijl te beschikken om het wollen colbert als tussenjas te kunnen dragen. Sterker nog: hoe te gek staat een mooi grijs wollen colbert met een denim skinny jeans en een paar trendy witte platformsneakers? Een gouden combinatie, als je het ons vraagt. Draag daarbij een zwart coltruitje en je hippe look is echt helemaal af.

Wil je liever voor een iets minder warme variant gaan dan kun je natuurlijk kiezen voor een 'gewoon' colbert. Colberts zijn de ideale tussenjassen, ook wanneer ze niet gemaakt zijn van wol. Een colbert geeft je dagelijkse look net wat meer pit en wat meer klasse, zonder dat het te netjes wordt. Kies voor een tussenjas met print om op die manier de 'te nette look' uit de weg te gaan. Zo is een colbert met ruitjesprint helemaal hot en kunnen we vandaag de dag ook echt niet meer zonder de tussenjas met tijgerprint. Er zijn nog veel meer tussenjassen die je op een leuke en speelse manier kunt combineren in je dagelijkse look. Voor welke tussenjas kies jij?

Vorige

Winterjassen outlets in Nederland

16 maart 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.