Uitgelicht: winterjassen voor jongens

Vaak zijn winterjassen voor jongens vooral kort tot halflang. We lichten er een paar uit, in verschillende prijsklasses.

Van 25 tot 75 euro

Wie niet zo’n groot budget heeft, zou kunnen kijken naar de jassen van bijvoorbeeld Playtech en Tumble N Dry. De kleur blauw is tijdloos voor jongens, dus deze lichten we dan ook uit.

Playtech heeft bijvoorbeeld de ‘Name It’-jas voor 35 euro. Deze is lichtgewicht, lichtglazend en heeft een ritssluiting. Perfect voor de iets minder koude dagen. Hele warme winterjassen trekken jongens over het algemeen niet aan. Ze spelen zichzelf toch weer warm.

De blauwe jas ‘Filip’ van Tumble N Dry is gemaakt van 100% polyester (binnenlaag) en is warm gevoerd. De jas is uitgerust met een capuchon, waardoor zoonlief ook rond het hoofd lekker warm blijft. Ook handig: extra zakken. Je komt de jas in maat 62 tot 92 tegen. Met z’n 55 euro is het ook geen dure winterjas.

75 tot 125 euro

Iets meer budget? Dan komen we bij de wat meer gerenommeerde merken als Brunotti, Levi’s en Moodstreet. We komen ook wat meer niet-standaard modellen tegen met gedurfde kleuren.

Brunotti komt bijvoorbeeld met de Rood/oranje/grijze Ski-jas. Je zoon valt er zeker in op. Door de buitenmanchet kun je de duim steken en de kan de manchet met klittenband strakker aangesloten worden. De jas heeft ook een handig zakje in de mouwen waarin bijvoorbeeld een skipas kan worden opgeborgen. En voor wie niet van capuchons af: deze is afneembaar. De jas kost zo rond de tachtig euro.

Levi’s noemt de winterjas simpelweg ‘Winterjas Black’, gemaakt van 100% polyester. De jas is in vele maten beschikbaar: van 98 tot 154. Er staat een logo op de borst en er zijn zakjes met ritssluitingen en klepzakken. Voor 90 euro loopt je zoon rond in een echt Levi’s.

Een iets aparte combinatie: blauw en zwarte strepen. Moodstreet heeft het verwerkt in de winterjas ‘BOY’. De binnenkant is ook bijzonder gevoerd: met fietsjes. De jas is winddicht en polyester gevuld. Het merk valt duidelijk te zien. Ook handig: de jas heeft een binnenzak. Zo loopt je zoon nooit meer de kans iets kwijt te raken.

125 tot 200 euro

Moet de jas echt jaren mee kunnen, dan geef je iets meer uit. We komen dan bij jassen van bijvoorbeeld Scotch & Soda, American Outfitters en Airforce.

Scotch & Soda hebben een mooie donzen winterjas. Het ontwerp van de jas is echt prachtig: er valt een soort strand te zien. Blauwe luchten, donkerblauw water en zand op de voorgrond. De jas heeft een glanzende binnenzijde en is voorzien van de nodige ritssluitingen en zakken met ritsen. De mouwen hebben windvangers en de winterjas loopt tot over de heup. De jas kost 170 euro.

American Outfitters biedt de mooie houtje-touwtje-jas ‘Indigo’. De jas is warm gevoerd, heeft klepzakken en insteekzakken en heeft warme, lange mouwen. Er zit een capuchon aan, waardoor je zoon ook rond het hoofd en in de nek goed warm blijft. Deze jas kost 180 euro.

Airforce heeft ook een jas die ‘BOY’ heet. Het is een luxe legergroene winterjas met rits- en magneetsluiting. De jas heeft een afritsbare capuchon en imitatie-bontrand. Ook hier zien we weer zakken aan de voorzijde. In de binnnenzijde zien we een tunnel-taillekoord. De prijs van de jas: 190 euro.

Nog geen keuze kunnen maken? Bekijk alle winterjassen voor jongens →

Vorige

Uitgelicht: winterjassen voor meisjes

29 oktober 2017
Volgende

Uitgelicht: winterjassen voor meisjes

29 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.