Wat zijn de modekleuren van deze zomer

Jaaaa, de zomer staat bijna voor de deur. Hoe heerlijk is het dat de dagen weer langer worden en dat je winterjas weer de kast in mag? Het voorjaar is de laatste jaren in Nederland ook al enorm goed van start gegaan met hoge temperaturen. Omdat we niet kunnen wachten op de zomer hebben we in dit artikel alvast enkele fijne modekleuren voor de zomer van 2021 voor je verzameld. Deze kleuren draag je deze zomer op verschillende manieren in je look. Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijk spijkerjasje, een te gekke jurk of een hoed in een modekleur naar keuze. Let's go!

Het voorjaar staat in het teken van geel, geel en nog eens geel

De zomer laat nog heel even op zich wachten, maar met fijne warme temperaturen voelt het soms al wel alsof het hoogzomer is. Daarom kijken we eerst even naar wat modieuze kleuren voor het voorjaar van 2021. Een van de kleuren die absoluut niet mag ontbreken in je garderobe deze lente is knalgeel, een kleur die ook wel Illuminating genoemd wordt.

Illuminating is een hele felle gele kleur waardoor je direct zin krijgt in de zomer. Deze kleur is goed te combineren met andere fraaie tinten. Draag een gele tussenjas bijvoorbeeld met een grijs shirt - volgens Pantone combineer je Illuminating zelfs het beste met Ultimate Grey. Eerlijk is eerlijk: daarmee scoor je een te gekke trendy combinatie.

Warme aardse tinten in je zomerse look

Hartje zomer gaan we een andere kant op. Hoewel er dan nog wel plek is voor zo'n felle kleur geel zien we vooral veel kleding in warmere tinten. Ook geel komt voorbij, maar dan een meer okergele variant die wat meer warmte uitstraalt. Daarnaast heb je de keuze uit Marigold, een mooie warme oranje tint. Die combineer je heel goed met Rust, een roestkleur die we ook in het najaar veel gaan zien. Dit soort warmte kleuren zien we steeds vaker terug in fashion en dat is niet gek.

Kleuren passen zich natuurlijk ook aan op trends. Deze zomer zien we veel kleding terug die wel wat weg heeft van fashion uit de jaren 60 en 70 toen de hippiecultuur aanwezig was. Daar passen dergelijke warme tinten goed bij. Naast Rust en Marigold is Willow ook een echte aanrader. Dat is een warme khaki-kleur die je in diverse looks heel mooi kunt combineren. Ook Butter Cream (crèmekleur) staat modieus in je zomerse look.

Deze koele kleuren zijn hip deze zomer

Naast warme tinten kun je deze zomer ook kiezen voor een aantal prachtige koele tinten. Niet iedereen vindt een jas of shirt in een warme tint mooi staan. Gelukkig is er volop keuze voor je wanneer je meer van de koele tinten bent. Het leuke is dat we hierbij vooral veel koelere pasteltinten zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van de kleur Green Ash? Dat is een mentholgroene kleur die hartstikke tof staat in je zomerse look, zoals een bomberjack of een jurkje. Of ga voor Mint, de donkere variant van Green Ash.

Ben je meer een type voor blauwe kleding in verschillende tinten? Ook daarvoor zijn volop kleuren te ontdekken. French Blue is bijvoorbeeld een echte zomerkleur - een koele blauwe kleur die je goed kunt matchen met denim en witte broeken of spijkerrokjes. Ook Cerulean is een goede keuze wanneer je voor blauw wilt gaan. Deze lichtblauwe kleur is iets minder opvallend dan French Blue maar nog steeds enorm mooi en goed te combineren.

Meest gestelde vragen over modekleuren in deze zomer

Heb je een vraag over een van de bovenstaande zomerkleuren? Of wil je iets meer weten over een bepaalde trend? Hieronder hebben we de meest gestelde vragen omtrent dit onderwerp voor je verzameld - natuurlijk ook met antwoorden erbij.

🌧️ Ik zoek een hippe regenjas voor de zomer. Wat moet ik kiezen?

Helaas kan het in de zomer in Nederland flink regenen. In zo'n geval is een dunne regenjas wel zo fijn. Kies het liefst voor een regenjas die je gemakkelijk op kunt bergen, dus ga altijd voor eentje zonder voering. Om ook nog eens voor een trendy regenjas te gaan, raden we je aan om voor een felgele jas te gaan of juist voor een jas in een mooie koele pastelkleur. In ons aanbod regenjassen zie je de meest modieuze exemplaren.

💚 Ik vind Green Ash een mooie kleur. Waarmee combineer ik die groene tint?

Green Ash is zeker een prachtige kleur die je redelijk eenvoudig kunt combineren. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie met de kleur Magenta Purple, een framboosroze/paarse kleur. Of ga voor een mooie combinatie met een natuurlijke tint, zoals Rust. Green Ash staat ook perfect in combinatie met denim.

⚫ Zien we zwart veel terug deze zomer?

In de zomer van 2021 is zwart niet per se een modekleur. Natuurlijk kun je altijd zwarte kleding dragen als je dat wilt. Wil je toch gaan voor een trendy donkere kleur? Ga dan voor Inkwell, een blauwzwarte tint. Deze blauwe kleur is zo donker dat het bijna zwart lijkt. De ideale oplossing!

🪙 Ik draag gouden sieraden. Met welke modekleur voor deze zomer kan ik die sieraden combineren?

Goud staat prachtig bij verschillende tinten. Zo kun je gouden sieraden heel goed combineren in een look met warme kleuren. Hoe prachtig staat een gouden kettinkje bij een jas of shirt in de kleur Rust of Marigold? Wat leuk is, is dat goud ook juist goed staat bij de koelere tinten, dus wat dat betreft zit je helemaal goed.

🧥 Wat voor een soort zomerjassen zien we deze zomer terug?

Hoewel je meestal geen jas draagt in de zomer is het toch wel prettig om er eentje te hebben op de frissere en/of natte dagen. In de zomer van 2021 zien we veel cropped jassen terug - dat zijn kortere jassen die vaak op of net over je ribben komen. Dit soort korte jassen zijn ideaal om te dragen boven je zomerse look.

Volgende

Slow fashion vs. fast fashion

19 april 2021

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.