Winterjasjes voor de hond

Winterjassen voor kinderen, winterjassen voor dames en heren, winterjassen voor baby’s. We hebben ze allemaal al besproken. Maar wist je dat er ook winterjasjes voor honden bestaan? Zeker voor de allerkleinste hondjes is er leuke kleding te vinden. Dat varieert van een normale jas tot complete kostuums.

Let op de omvang

Wie van plan is een leuk kostuum voor de hond te kopen, moet goed op de omvang van de hond letten. Waarschijnlijk vindt de hond het niet erg prettig, maar je zult eerst de borstomvang moeten weten. Aan de hand daarvan kun je kleding zoeken. Als het kledingstuk iets korter is dan de rug van de hond, geeft dat meestal geen problemen. Bij honden onder de één jaar is het van belang rekening te houden met de groei.

Net als bij mensen variëren de maten van X-Small tot X-Large:

  • Bij X-Small spreken we van een lengte van nek tot staart tot 20 centimeter. De nek is dan zo’n 20 tot 25 centimeter in omvang en 25 tot 33 centimeter rond de borst.
  • Small is van 20 tot 30 centimeter van nek tot staart, tussen de 25 en 29 centimeter rond de nek en tussen de 33 en 38 centimeter rond de borst.
  • Medium zijn hondjes met een lengte van 30 tot 40 centimeter van de nek tot de staart, 29 tot 35 centimeter rond de nek en tussen de 38 en 55 centimeter rond de borst.
  • Grote honden zijn de honden die 40 tot 50 centimeter lang zijn. Om de nek is de omvang tussen de 25 en 41 centimeter. De borstomvang tussen de 55 en 70 centimeter.
  • En X-Large zijn honden met een lengte van 50 tot 60 centimeter tussen de nek en de staart en alles daar boven bij de nek en de borst.

Tegen de kou

Natuurlijk zijn kostuums en jasjes vooral gemaakt om de trouwe viervoeter tegen de kille en de frisse wind te beschermen. Vooral kleine honden hebben die extra warmte nodig. Zij hebben vaak maar een dunne vacht. Denk als degelijke en leuke kleding aan de trendy regenjas met een capuchon en een bontkraagje.

Kleding voor honden is er voor allerlei soorten: van de chihuahua tot de Jack Russel. Natuurlijk moet het er super schattig uit zien, maar de kleding moet ook van hoge kwaliteit zijn – de hond wil immers altijd spelen.

De Pikachu-hond

Vooral in het buitenland is het de mode om kleine hondjes grappige kostuums aan te trekken. Voor omgerekend nog geen 10 euro kun je al een leuk Pikachu-kostuum kopen. Die zijn op maat gemaakt voor puppy’s. Denk qua merken aan bijvoorbeeld Pet Star en Sea Fashion. Over het algemeen zijn de kostuums gemaakt van katoen of fleece.

Bij, hond of kat?

Erg grappig zijn de bijen-jasjes. Je laat je hond dan lijken op een bij. Die jasjes passen overigens vooral bij wat kleinere honden. Denk bijvoorbeeld aan puppy’s. Soms is de kleding zelfs zo klein dat een kat het ook zou kunnen dragen. Ook dit kostuum is van katoen gemaakt.
 

Spider Dog

Wie heeft het filmpje niet gezien? Een grote hond in een enorm spinnenkostuum? De Mutant Giant Spider Dog van de Poolse regisseur SA Wardega was ontzettend populair. De regisseur liet een hond eruit zien als een enorme spin met reusachtige poten.

Vervolgens zette hij een verborgen camera neer om mensen te filmen terwijl hij de hond los liet. We zeggen niet dat je dat ook moet doen, maar eerlijk is eerlijk: erg grappig is het wel. Het filmpje is inmiddels 113 miljoen keer bekeken. Dat is behoorlijk wat weergaven moeten we toegeven.

Lief klein konijntje

Ontzettend schattig: wat rent daar nu door het gras? Is het een hond? Of is het een konijn? We zien steeds vaker honden in een roze konijn kapmantel. Lekker warm, en erg grappig. Voor de hond en baasje die wel van een beetje humor houden.

Cosplay

In hetzelfde idee als de dierenpakken heb je ook zogenaamde ‘Cosplay’-pakken. Cosplay is een bekend fenomeen onder gamers. Je speelt een typetje uit een bepaalde game na. Dat kun je ook bij honden doen. Zo zijn er bijvoorbeeld pakken in de vorm van een eenhoorn, of een Lord of The Rings-kostuum.

Natuurlijk krijgen katten alle faam op het internet, maar honden werken net iets beter mee met de verkleedpartijtjes. Zo zagen we op het internet als de klassieke Amaterasu-hond, Flash-hond en zelfs Mario-hond!

Superhonden!

Vind je jouw hond helemaal super? Dan mag je dat best laten zien met een Superman-kostuum. Inclusief natuurlijk een cape. Ideaal voor Jack Russels, Beagles en Schnauzers. Een dergelijk kostuum is namelijk tussen de 35 en 40 centimeter lang en rond de 40 centimeter breed.

Hoodies en sweatshirts

Wie niet zo van de bijzondere pakjes is, kan ook nog gewoon kiezen voor een hoodie of een sweatshirt voor de hond. Lekker warm en je trekt er niet meteen de aandacht mee. Bovendien kun je het shirt eenvoudig weer uitrekken als de hond weer thuis is en weer fijn voor de kachel kan liggen slapen.

 

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.