Winterjassen voor iedere gelegenheid

Als je na lang zoeken een goede winterjas gaat kopen, wil je natuurlijk in stijl de winter er mee door. Zeker als je veel tijd besteed hebt aan het uitzoeken van de juiste outfit. Een winterjas die niet bij je past kan je hele outfit compleet om zeep helpen. Daarom is het belangrijk dat je een jas koopt die bij je outfit past.

Een goede winterjas staat in iedere gelegenheid goed. Daarom moet je bij het kopen van een jas goed letten op welke functie de jas heeft. Sommige jassen staan vooral goed als je deze combineert met een pak. Bijvoorbeeld de overcoat. Maar als je een winterjas wilt die je echt warm houdt, is de parka misschien een betere keuze voor jou. Wij zetten de vijf beste winterjassen voor iedere gelegenheid op een rijtje.

#1. Parka

De parka is echt een van de beste winterjassen om de winter mee door te komen. We hebben er al vaker over geschreven: de parka heeft een militair verleden, maar is tegenwoordig helemaal modern. Met een parka zit je vrijwel altijd goed. Vroeger waren parka’s altijd leger groen, maar vandaag de dag zijn er verschillende soorten en kleuren parka’s te koop. Je kunt dus compleet zelf kiezen welke kleur parka je het mooist vindt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een bepaalde lengte of materiaal.

Als je voor een legergroene parka kiest, kun je die combineren met slim tapered jeans en een beige trui. Vooral gebreide truien staan erg leuk. Heeft oma ook nog eens iets te doen. Om de outfit af te maken kies je voor lederen boots. Wat absoluut niet werkt, is een parka over een maatpak dragen.

#2. Overcoat

De overcoat is een modieuze winterjas waarmee je eindeloos kunt combineren. Bijvoorbeeld met een donkere jeans en een overhemd. Of een grijs kleurige broek met een zwarte coltrui. De overcoat heeft als voordeel dat het een erg veelzijdig kledingstuk is. Daardoor kun je iedere dag opnieuw met een originele look voor de dag komen, zonder dat je jas daar afbreuk aan doet.

Wat ook goed werkt: een donkerblauwe overcoat met een zwarte coltrui. Het geheel moet uiteraard niet te donker worden, dus kies je voor lichtgrijze slim pants en zwarte blazers.

#3. Quilted jacket

Deze keuze is echt geschikt voor iedereen die het snel koud heeft: de quilted-jacket. Het is een goed alternatief voor de ski-jas. Een quilted jacket is volledig gevoerd met dons, maar toch voelt de jas erg licht aan. De jas kun je gemakkelijk dragen en bovendien past vrijwel ieder outfit er goed onder. Geschikt voor alle gelegenheden: of je nou een dag op kantoor moet doorbrengen, of een date hebt. De quilted jacket is de geschikte jas voor iedere gelegenheid.

#4. Bomber jacket

Een bomber jacket is een hele stoere winterjas die goed samen gaat met veel outfits. Een dergelijke winterjas is doorgaans helemaal niet prijzig en draagt echt iets bij aan het outfit dat je onder je jas draagt! Wij raden een donkere bomberjacket aan, want die staat vooral goed in de herfst en de winter. De donkere bomberjacket (liefst met leren mouwen) kun je dan goed combineren met een donkergrijze trui. Kies daaronder voor een slim jeans en een paar dessert boots. Dan heb je een outfit waar je je bij iedere gelegenheid mee kunt vertonen.

#5. Leather jacket

Ten slotte nog de leather jacket. Dat is een echte, stoere leren winterjas. Leren jassen verschillen behoorlijk van vorm, materiaal en model. Let dus goed op als je een leren winterjas koopt! Een van onze favorieten is de suède lammy coat. Een andere optie is een biker jacket, die wat stoerder overkomt. Als je echt een winterjas wilt die je in meerdere getijden van het jaar kunt dragen, is de biker jacket de juiste keus.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.