Winterjassen voor lange mensen

Dit seizoen zijn hele lange winterjassen helemaal in. Dat past perfect bij jouw lengte, dus deze winter zit je ongetwijfeld veilig. Gelukkig zijn felle kleuren en drukke prints ook in. Dat past heel goed bij mensen met lange benen.

De hokjesgedachte is bijvoorbeeld nooit weggeweest. Ruitjes mogen niet ontbreken op jouw winterjas. De winterjas mag zowel een dubbele rij als een enkele rij knopen hebben. Ook met een rits zie je er goed uit. Je hebt eigenlijk geluk met je lengte, want je hebt één van de weinige figuren waarbij een hele lange jas goed staat. Klinkt goed toch?

De kleur van je jas

We zien je denken: “Wat heeft de kleur van mijn winterjas nu met mijn lengte te maken?” Best veel! Wie wat langer is, kan het best werken met kleurscheidingen. Heb je een zwarte winterjas, draag daar dan geen zwarte broek onder. Kies voor iets fleurigers, zodat je lichaam als het ware ‘doorbroken’ wordt.

Over donkere kleding gesproken: lange mensen dragen meestal lichte kleding. Dus ook een lichte winterjas. Op die manier lijk je namelijk iets ‘voller’. Daardoor verleg je het accent op de rest van je lichaam, in plaats van je benen.

Benadruk je breedte

Lange mensen zien er vaak ook slanker uit. Daarom kan het geen kwaad om je breedte te benadrukken. Op een winterjas doe je dat bijvoorbeeld met een getailleerde winterjas, of met een brede, horizontale tailleriem. Het lijkt dan alsof je iets kleiner bindt.

Vergelijk je winterjas maar eens met een broek. Daar zou je ook kiezen voor een broek met een lage taille. Wil je toch graag een korte jas dragen? Dan kun je er het best een langer shirt, top of trui onder dragen.

Een wijdere jas

Sommige jassen zitten heel strak om je lichaam heen. Zo’n jas kun je beter laten hangen. Kies voor een iets bredere jas, zodat je bovenlichaam wat korter lijkt. Een superstrakke jas is een absolute no-go. In de herfst heb je daar ook een bijkomend voordeel van: je kunt je jas lekker een beetje open laten.

Heeft de winkel de jas niet in jouw maat? Probeer hem dan alsnog. Het is geen probleem als de jas iets groter uitvalt. Je kunt het absoluut hebben met jouw lichaam.

Welke uitstraling heb jij?

Eigenlijk geldt deze tip voor alle kledingstukken: let op je uitstraling. Heb je een goede uitstraling, dan valt dat meteen op. Anderen kijken dan niet meer zo naar zaken die minder mooi zijn aan je lichaam. Kom zelfverzekerd en positief over! Topmodellen zijn immers ook heel lang. Die worden juist zo mooi gevonden omdat ze stralen.

Vorige

Uitgelicht: winterjassen voor jongens

29 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.