Zo vind je een zakelijke winterjas voor heren voor 2017/2018

Je gelooft het misschien niet, maar bij een sollicitatiegesprek wordt al gekeken in wat voor jas je binnenkomt. Je kunt dan maar beter een elegante, zakelijke herenwinterjas aan hebben. Zo scoor je toch net iets beter met je eerste indruk.

Wat wil je er aan uitgeven?

Voordat je direct op zoek gaat, is het aan te raden om eerst even na te denken over de prijs van een winterjas. Wat heb je voor een jas over? Een goede tip die we eens lazen, is de tip van de ‘kosten per keer’. Bedenk van tevoren hoe vaak je de jas zult dragen. Maak een berekening: de kosten van de jas gedeeld door het aantal keer dat je deze zult dragen. Wat kost een winterjas per keer dat je deze draagt?

Aan de andere kant is het ook goed om je te realiseren dat kwaliteit geld kost. Het voordeel van een duurdere jas is dat deze vaak langer meegaat. Natuurlijk bepalen wij niet of je een duurdere winterjas koopt, maar het kan zeker een verstandige keuze zijn.

Het begint met de kleur

Nu je weet wat je kunt besteden aan een winterjas, is het tijd voor stap 2. Bij deze stap zoek je uit welke kleuren zakelijkheid en representativiteit uitstralen. Eén ding is zeker: je kunt beter geen felle kleuren kiezen. Neutrale kleuren als navy, grijs of zwart zijn the way to go. Die kleuren zijn ontzettend elegant en raken nooit uit de zakelijke mode.

Maar heb je verschillende kleuren pakken, dan is het een goed idee ook meerdere kleuren winterjassen aan te schaffen. Zo ziet het totaalplaatje er altijd netjes uit. Een blauwe jas op een bruine jas kan bijvoorbeeld niet goed samen. Zorg ervoor dat je jas een goede match heeft met je pak en andersom.

Wat voor jas kan ik het beste dragen?

De vorm van de jas maakt ook uit. Een warme, maar dikke ski-jas naar een zakelijke afspraak kun je beter laten. Een mantel of een parka is echt prima. Vooral als deze jassen een luxe afwerking hebben. De meeste mantels vallen bovendien tot net boven de knieholte en ze hebben een fit-pasvorm.

Een fit-pasvorm accentueert je figuur. Laat gerust zien dat je er goed en verzorgd uit ziet. Een jas met een goede pasvorm draag je heel eenvoudig over een colbertje. Vooral op een sollicitatiegesprek maak je daar indruk mee. Colbertjes zijn namelijk helemaal 2015.

Waar vind ik die winterjas?

Heb je snel een nieuwe winterjas nodig? Dan biedt Jas.nl een goede selectie voor je. Je kunt bijvoorbeeld filteren op budget, merk en soort. Heb je echt advies nodig? Dan kun je het best naar een winkel gaan, je laten informeren en deze alsnog online kopen. Daar is een winterjas vaak goedkoper. Is je jas niet naar wens? Dan kun je deze vaak kosteloos terugsturen.

Koop een zakelijke winterjas voor heren met deze tips

Ben je van plan om een zakelijke winterjas voor heren te kopen, maar weet je nog niet goed waar je op moet letten? In dat geval is het aan te raden om te checken binnen welke dresscode je op zoek moet gaan. Een jas voor de dresscode casual chic is al heel anders dan een stijlvolle jas voor de dresscode business. Zodra je dat weet, kan je op zoek gaan. Kies voor een jas die lekker zit en die er stijlvol uitziet. Voor een zakelijke herenjas scoor je meestal wel bij de langere modellen. Een lange winterjas is een aanrader, omdat het geheel met deze lengte er erg netjes uitziet. Ga voor een mooi donkerblauw exemplaar of kies voor een grijze of bruine kleur. Combineer zo’n jas in je zakelijke look en je ziet eruit om door een ringetje te halen. Meer inspiratie over het aanschaffen van een zakelijke winterjas voor heren lees je in dit artikel.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.