Waarom je deze winter voor een blauwe winterjas moet kiezen

Veel mensen kiezen in de winter voor een donkere winterjas. Kijk maar eens om je heen op straat; de kans is groot dat je talloze zwarte jassen in het straatbeeld ziet. Hoe fan wij ook zijn van zwarte winterjassen, we zijn er ook van overtuigd dat een beetje kleur in de winter de donkere dagen net iets lichter kunnen maken. Je hoeft hierbij heus niet direct voor een felgekleurde winterjas te gaan wanneer je dat niet wilt, maar wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie tint blauw in je winterse look? Blauw is een kleur die heel goed past bij het koude seizoen, helemaal wanneer je de kleur combineert met andere ijzige kleuren. In dit artikel vertellen we je wat meer over blauwe winterjassen. Wellicht haal je hierna ook wel een winterjas met een blauwe kleur.

Voordelen van de blauwe kleur

Blauwe winterjassen bieden diverse voordelen ten opzichte van andere kleuren. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar dat is het niet. Iedere kleur heeft eigen pluspunten en minpunten. Zolang je de kleur op de juiste manier combineert, komt blauw ontzettend goed naar voren in je winterse look. Blauw is namelijk een hele fijne winterse kleur. De meeste mensen denken dat wit en grijs dé kleuren zijn voor het koude seizoen, maar diverse tinten blauw kunnen je winterse look helemaal afmaken. Op die manier kan een gekleurde donsjas net dat mooie extraatje zijn in je outfit.

Een van de grote voordelen van blauwe jassen is dat je ze in allerlei looks kunt combineren. Blauw is namelijk een hele gemakkelijke kleur die goed gemixt kan worden met andere kleuren. Combineer blauw bijvoorbeeld met zwart of grijs of ga voor een fijne kleurencombinatie met bruin of okergeel. Een ander voordeel van blauwe jassen is dat er allerlei verschillende tinten jassen beschikbaar zijn. Misschien wil je het liefst een donkere kleur zoals een marineblauw jas of wellicht ben je juist meer van lichtblauwe jassen. De keuze ligt bij jou!

Welke kleuren passen bij blauw?

Er zijn verschillende kleuren die je met blauwe jassen kunt dragen. Omdat het winter is heb je je jas als het goed is meestal dicht. Dit betekent dat het niet heel veel uitmaakt wat je onder je jas draagt. Je kunt wel kijken naar de kleur van de accessoires die je bij je blauwe winterjas wilt dragen: welke kleur sjaal match je met je jas en/of welke kleur broek draag je onder een blauwe jas? Een van dé kleuren die heel goed past bij blauw is geel. Hoe leuk is een felblauwe jas met een gele sjaal en/of muts? Dat staat ontzettend vrolijk, helemaal tijdens de koude winterdagen.

Ook wit kan goed met een blauwe jas. Heb je bijvoorbeeld een blauwe wintersportjas en zoek je een passende broek qua kleur? Ga voor een witte wintersportbroek en voor een witte muts en/of handschoenen. Wit past bij verschillende tinten blauw, dus je hebt binnen no time een match gemaakt. Wat ook tof is als combinatie is blauw met limegroen of zalmroze. Dat zijn kleuren waar je misschien niet direct aan had gedacht, maar je zult zien dat het een hele goede combinatie is! Tot slot kun je nog kiezen voor rood, grijs of de veilige kleur zwart.

Draag blauw in de winter

Met de trends van de winter 2019/2020 kun je de kleur blauw ook nog eens heel goed combineren. Hoe leuk een teddy coat in een natuurlijke kleur ook is: om meerdere trends met elkaar te combineren, kun je er eens over nadenken om voor een blauwe teddy coat te gaan. Teddy coats zijn heerlijk zacht en ziet er heel trendy uit. In het rijtje 'zachte jassen' hoort ook een fleece jas of een andere furry jas in een blauwe kleur. Er is genoeg keuze, waarbij er diverse tinten blauw te koop zijn. Er is dus voor ieder wat wils!

Of ga voor een heuse mooie lakleren jas; jassen van lakleer zijn deze winter helemaal upcoming. Lakleer zagen we een tijdje geleden al terug op de catwalks; nu is het tijd voor de winkels om dergelijke jassen op te nemen en te verkopen. Deze vorm van leer is edgy, sexy en classy. Kortom: het is een jas die je als echte fashionista zeker moet hebben dit seizoen. Ga nog net dat stapje verder en kies niet voor een zwarte lakleren jas maar voor een blauwe lakleren jas. Laat de mensen maar eens goed naar je omkijken op straat!

Vorige

Zo draag je een lakleren jas

3 januari 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.