Wintersportjassen in de uitverkoop kopen

Ben je wel een liefhebber van een koude winter en heb je nog een wintersportvakantie in het vooruitzicht staan? Lucky you! Waar de meeste Nederlanders al richting Oostenrijk, Frankrijk of Italië zijn geweest om op de latten te staan, gaan er ook nog een boel wintersportliefhebbers in maart of april naar de besneeuwde bergen. Een van de grootste voordelen hiervan is dat het over het algemeen een stuk rustiger is op de piste. Een ander voordeel is dat wanneer je nog op zoek bent naar een mooie en kwalitatieve wintersportjas, de kans groot is dat je net na het seizoen flink wat korting kunt krijgen op diverse jassen. Op Jas.nl verzamelen we alle goedkope wintersportjassen voor je; in dit artikel lees je enkele tips voor het scoren van een goedkope wintersportjas. Lees dus gauw verder.

Wanneer goedkope wintersportjas scoren?

In the heat of the moment oftewel vlak voordat het wintersportseizoen begint, is de kans het kleinst dat je voor een prikkie een fraaie wintersportjas kunt scoren van een goed merk zoals jassen van Brunotti, Burton of O'Neill. Zet die periode dus maar uit je hoofd als je geld wilt besparen op je wintersportjas. Een beter idee: bekijk midden ín het seizoen eens of er al aanbiedingen zijn. In februari beginnen de eerste koopjes in de webshops te komen; het eind van het seizoen nadert en de grote merken willen het liefst van hun huidige collectie af. Daarom is het aan te raden om in deze maand al een beetje rond te kijken voor een nieuwe wintersportjas. Dat is ideaal wanneer je in maart of april nog op wintersport gaat!

Ook net na het wintersportseizoen, dus in april of mei, kun je de beste deals pakken voor een goedkope winterjas en wintersportjas. Het geeft eigenlijk ook helemaal niet dat het seizoen dan afgelopen is; dan neem je die goede jas toch gewoon mee naar het volgende seizoen? Dat is precies wat veel koopjesjagers doen, wintersport zelf is immers al duur genoeg. Moet je je voorstellen dat je naast je pistepas, kosten voor verblijf, kosten voor de reis en eventueel de huur van je gear ook nog eens veel geld moet uitgeven aan een goede én veilige jas? Dat extra geld dat je hierbij bespaart kun je mooi uitgeven tijdens de après-ski.

Waarom wél kiezen voor een kwalitatieve wintersportjas?

Bij Jas.nl snappen we als geen ander dat je geld wilt besparen op je wintersportkleding en jas. Toch is het wel aan te raden om in ieder geval te gaan voor een kwalitatieve wintersportjas en een goede broek. Waarom? Heel simpel; dergelijke kleding biedt naast comfort en warmte de nodige veiligheid. Wanneer je op de piste een harde smak maakt of in de knel raakt met een andere wintersporter zul je jezelf dankbaar zijn wanneer je hebt gekozen voor een stevige jas of broek, die beiden niet snel kapot gaan. Dat scheelt je veel blauwe plekken of zelfs wonden! Check daarom altijd goed voor welke wintersportjas je gaat zodat je veilig de piste op kan.

Natuurlijk zijn er genoeg tips voor het kiezen van een wintersportjas te vinden. Let in eerste instantie goed op het materiaal van een wintersportjas. Daarnaast hoort een goede wintersportjas ademend te zijn, zodat je zweet tijdens het skiën of snowboarden goed kan worden afgevoerd. Dat scheelt je heel veel oververhitting op de piste en dat is wel zo prettig. Ook moet een wintersportjas wat betreft comfort helemaal goed zitten. Pas daarom altijd eerst een jas voordat je hem aanschaft en maak er terwijl je hem aan hebt al vast een paar skibewegingen of snowboardbewegingen mee. Wist je dat een snowboardjas altijd iets langer hoort te zijn dan een ski-jas? Dit is zo omdat je met snowboarden vaak iets meer gebukt staat. Ook is een langere jas net wat comfortabeler tijdens het snowboarden.

Tips voor het goed houden van je wintersportjas

Wanneer je eenmaal zo'n mooie wintersportjas met flink wat korting hebt gekocht, is het aan te raden om deze zo mooi en goed mogelijk te houden. Op die manier kun je er nog veel seizoenen van profiteren en dat is wel zo fijn, helemaal wanneer je een dure wintersportjas met korting hebt gekocht. De kenmerken van een goede winterjas mooi en stevig houden doe je met een aantal stappen. Prop de jas na een skitocht niet zomaar weg in een hoekje maar laat de wintersportjas altijd voldoende drogen aan een rek of aan een kapstok. Zo gaat je jas niet stinken en ontstaan er geen rare plekjes. Beschik je over een wasbare jas (grote kans) dan is het een aanrader om de jas na het wintersporten te wassen.

Check direct wel even of de waterdichte laag bespaard blijft. Anders moet je na het wassen zelf zorgen voor een nieuwe waterdichte coating, zodat je het tijdens het wintersporten lekker droog blijft houden. Impregneren kun je zelf doen met handige middeltjes zoals een daarvoor bedoelde spray of vloeibaar middel. Berg de jas in de andere seizoen donker en droog op en de wintersportjas blijft zo goed mogelijk in kwalitatieve staat. Een jas van een kwalitatief merk kopen met korting is natuurlijk het allerfijnst, maar een investering in een merkjas voor de wintersport is ook zeker voordelig wanneer je de jas goed verzorgt en jaren kunt gebruiken.

Vorige

Jas kiezen voor de vroege lente

6 maart 2019
Volgende

Poederblauwe jassen combineren

8 maart 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.