Zo blijf je warm, deze winter

Krijgen we een koude of een warme winter? Het maakt eigenlijk niet veel uit, want de taak van de winterjas is je warmte en comfort te bieden. Daarom maken fabrikanten voor ieder soort winter een winterjas. Daardoor is er een groot aanbod van winterjassen en kun je zelf kiezen of je liever een warme of een zachte winterjas wilt. Sommige mensen hebben het altijd koud en kopen liever een ski-jack. Of je bent deze winter niet eens in Nederland, maar gaat lekker skiën in de Alpen.

Iedereen heeft zo zijn eigen wensen op gebied van winterjassen. Tegenwoordig hoef je er de deur niet meer vooruit, want winterjassen shoppen gaat tegenwoordig ook makkelijk online. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten om lekker warm te blijven deze winter. Het gaat niet alleen om de winterjas zelf, maar ook om de accessoires die je kiest. Zo maak je een totaal plaatje ervan.

Een nieuwe winter: keuzestress!

We hebben het allemaal wel eens bij het shoppen van kleding: keuzestress! Soms zie je een winterjas en zie je daarna nog een exemplaar die je ook wel graag had willen hebben. Als je echt beide winterjassen mooi vindt, waarom koop je ze dan niet gewoon beide? Dan kun je de hele winter door een beetje wisselen. Wat betreft het warm blijven: je kunt er natuurlijk ook voor kiezen één warmere en één minder warme winterjas te kopen. Dan zit je altijd goed en maakt het eigenlijk niet meer uit welk weer het buiten wordt.

Het voordeel van een digitale wereld is dat we onze bestellingen gemakkelijk op ons gemak online kunnen doen. Het nadeel daarvan is dan weer wel dat je je bestelling terug moet sturen als blijkt dat de bestelling niet aan je verwachtingen voldoet.

Warm de winter door

Als je het echt altijd koud hebt, dan hebben wij de perfecte tips voor jou. Je hebt een warme jas nodig! Kijk niet alleen naar de buitenkant, maar probeer ook zeker naar de binnenkant te kijken. Wie op zoek is naar een warme winterjas, moet zeker rekening houden met het materiaal waarvan de winterjas gemaakt is, en hoe het staat met de voering. De meeste warmte blijft hangen aan de binnenkant van de winterjas en dus is het zeker slim of naar de voering te kijken. Bovendien kan een capuchon goed van pas komen, wanneer het buiten vriest en je gezicht langzaam afkoelt. Je krijgt dan zo’n ‘bevroren gevoel’, wat zeer doet aan de huid. Een capuchon is dus lang niet altijd een overbodige luxe!

Bovendien houdt een rits meer warmte binnen dan knoopjes. Soms moet je op kleine details letten voor maximaal resultaat. Betreft de voeringen is het goed om te weten dat er twee soorten winterjassen zijn: uit polyester en uit wol. De polyester winterjas is de gemiddelde winterjas, maar soms best wel koud aan, zeker als het buiten vriest. Een wollen winterjas heeft een veel dikkere voering met betere isolatie. Zo’n jas is juist weer erg warm aan als het boven de drie graden boven nul is.

Daarom zeiden we niet voor niets: keuzestress? Koop beide winterjassen! Dan heb je een winterjas voor de koude en warmere winter. Er zijn daarnaast ook winterjassen van dons en kunstvezel te koop. De jassen van dons zijn lekker warm, maar zien er niet altijd even modieus uit. Andere kiezen liever een winterjas van kunstvezels. Voordeel van deze jassen is dat ze er minder zwaar uitzien.

Tenslotte de accessoires: we hebben het hier dan niet over het aanleggen van een taille, maar vooral de warmere tips. Kies voor bijpassende handschoenen of koop een matchende beanie. Daarmee doelen we niet op de mutsen die je vindt bij de gemiddelde Nieuwjaarsduik, maar echt een muts die past bij je winterjas. Natuurlijk kun je altijd kiezen voor een kleurige, warme sjaal. Dat staat zeker goed bij een wat donkere winterjas. Heb je juist een kleurrijke winterjas, dan kun je het beste voor een wat neutralere kleur kiezen, die ook bij je volgende winterjas past.

Vorige

De perfecte winterjas voor hem

29 oktober 2017
Volgende

Je winterjas van vorig jaar hergebruiken

29 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.