Zoek je een nieuwe dameswinterjas? Dit zijn de trends voor 2018/2019

Ben je al bezig met je winterjas in de zomer? Natuurlijk, waarom niet? Sinds deze maand hebben de meeste winkels en merken hun nieuwe najaarscollectie gepresenteerd. Dat geldt dus ook dat er al nieuwe winterjassen beschikbaar zijn! Tijd dus om eens rond te kijken voor welke winterjas jij dit seizoen gaat. In dit artikel vertellen we je meer over de leukste trends omtrent dameswinterjassen voor 2018/2019.

Oversized jassen

Een van dé trends van 2018/2019 is de oversized jas. Bij de heren winterjassen zien we dit dit winterseizoen ook terug in de vorm van lange jassen. Bij vrouwen kan het echter alle kanten op: de oversized jas is er namelijk in lange modellen én in korte modellen. Het grote voordeel van de oversized jas is dat vrijwel ieder figuur dit model kan hebben waardoor er altijd wel een jas voor iedere vrouw te vinden is.

Daarnaast is de oversized jas stoer en stijlvol tegelijk. Je kunt de jas namelijk dragen in je casual, dagelijkse look om net dat edgy randje op te zoeken, maar je kunt het item ook prima dragen naar een werkafspraak of naar een etentje. Let er dan wel even op wat voor kleur de jas is en van welk materiaal de jas is gemaakt. Een oversized fake fur jas is bijvoorbeeld leuk voor een avondje stappen maar minder gepast voor een zakelijke bespreking.

Mooie capes

Van de volgende trend zijn we ook helemaal fan: de cape is weer terug! Deze chique jas staat bekend om het gemak én comfort. Dat betekent niet dat de cape niet mooi kan zijn. Integendeel: de cape van nu is een hippe combi tussen een wollen jas en een omslagsjaal. Hierbij staat warmte voorop, maar ligt de nadruk ook zeker op het uiterlijk van de cape. Het is een goede oplossing voor dagen dat het niet extreem koud is maar je wel wat extra warmte kunt gebruiken.

De cape is in diverse soorten stoffen, materialen en kleuren te verkrijgen. Kies voor een kleur die goed bij jouw huid past, om op die manier de perfecte match te krijgen. Het is belangrijk om te kijken naar je huidskleur en de kleur van je jas, zodat je huid niet flets wordt. Deze jas is heel goed te combineren met jurkjes en rokken, omdat die zorgen als een soort verlenging van de cape. Natuurlijk kan een broek of pantalon ook gewoon bij een cape.

Nepbont en lammy jassen

Tot slot zien we nog een andere opvallende trend voor de dames in de winter van 2018/2019: fake fur en lammy is weer helemaal terug! Deze heerlijke warme stoffen zijn tegenwoordig te vinden in fantastische modellen en uitvoeringen. Lammy coats zagen we vorig jaar al voor de dames, dit jaar zijn ze gewoon weer terug. Dat betekent ook dat je je lammy van vorig jaar nog een jaartje kunt dragen. Gelukkig zijn er ook heel veel toffe nieuwe modellen te vinden in de winkels.

De nadruk ligt deze winter namelijk op korte fake fur en lammy jassen; jassen die tot je middel komen en niet verder. Hierdoor krijg je een beetje het bomberjack-effect, waardoor het aan te raden is om onder deze jas een skinny of een nauwsluitend jurkje of rok te dragen. Het leuke van deze trend is dat ze in verschillende kleuren komen: draag je het liefst zwart of ga je toch liever voor bordeaux rood? The choice is yours!

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.