Ga je voor een lange of korte winterjas? 5 tips!

Een lange mantel komt beter tot z'n recht als die gedragen wordt door een lange vrouw. Zelfde geldt ook voor korte jacks, die staan super goed bij kleine vrouwen. Maar soms heb je even geen zin in al die regeltjes en ga je voor comfort en het allerbelangrijkste van een winterjas: het geven van warmte! Nu is het echt niet zo dat kleine vrouwen alleen maar korte jassen kunnen dragen en lange vrouwen alleen maar lange winterjassen, welnee! Wij geven je een paar handige tips welke jas het beste bij jouw lengte past. Lees dus gauw verder

Een mantel voor kleine vrouwen

Een korte jas is wel het beste voor jouw lengte. De jas valt op je heupen en hierdoor lijken je benen een stuk langer omdat daar de nadruk op wordt gelegd. Een lange jas kun je beter vermijden. Maar als je toch graag voor een jas wilt gaan die over je heupen valt dan is een mantel in een effen kleur als zwart, grijs, donkerblauw of camel iets wat jouw lengte veel goed doet.

Korter dan 1 meter 70

Een handige tip om de juiste lengte van je jas te bepalen is je vingers langs je benen leggen. Is je jas net zo lang als het punt waar je vingers zich bevinden, dan heb je de ideale jas voor jouw lengte gevonden, hij is er namelijk perfect voor. Als je jas ook nog een verhoogde taille is dat helemaal mooi meegenomen, dit zorgt voor extra lengte.

Langer dan 1 meter 70

Met jouw lengte staat elke dames winterjas je eigenlijk goed, lucky you! Winterjassen die net boven de knie uitkomen of er iets over vallen zijn perfect voor jouw lengte. Maar een langere jas doet net iets meer voor je figuur. Met een langere jas kun je ook meer gaan experimenteren met printjes en kleuren.

Lange vrouwen

Waar een 7/8 lange jas niet iedereen flatteus staat, geldt dat niet voor lange vrouwen. Deze lengte past het best als je langer bent dan 1.70 meter. Houd goed in de gaten of de jas goed en mooi getailleerd is. Een mooie riem of een goede pasvorm bijvoorbeeld. Ook kan een grote kraag voor wat meer body zorgen als je jas lang is.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.