De perfecte jas voor november

November kom eraan: grote kans dat je je lekkere warme herfstjas al uit de kast hebt getrokken. De herfst is tot nu toe wisselvallig: de ene dag is het 17 graden met een zonnetje terwijl we de andere dag absoluut een waterdichte jas aan moeten trekken voor de vele regenbuien die uit de lucht vallen. We hebben speciaal voor jou gekeken wat de verwachtingen wat betreft het weer in november in grote lijnen gaat zijn, zodat je je een beetje kunt voorbereiden. Zo weet je precies welke jas je in november moet dragen en welke jas je het beste in de kast kunt laten hangen. Natuurlijk geven we je ook enkele tips voor jassen die sowieso fijn zijn in deze herfstige maand.

Weersvoorspellingen in November

Goed nieuws voor koukleumen: het grootste deel van november gaat het naar verwachting redelijk zacht en warm worden voor de tijd van het jaar. Dit betekent ook dat het (wederom) wisselvallig kan worden, maar gelukkig gaat het niet zo nat worden als oktober. Het is alsnog wel een goed idee om een lekkere warme regenjas te hebben die je droog en warm houdt, zodat je de maand november goed kunt doorstaan. Het gemiddelde wat betreft de temperatuur voor november wordt voorspeld op 7,5 graden, wat iets warmer is dan normaal namelijk 6,7 graden. In november 2018 was het gemiddelde 6,8 graden: dit jaar hebben we dus een iets warmere herfst dan vorig jaar.

Maar: een warm begin betekent ook een sterkere afkoeling dan anders. Het tweede deel, en dan met name het eind, van november staat namelijk in het teken van meer kou. Aan het begin van november is het overdag gemiddeld 11 graden, maar aan het einde gaat deze temperatuur omlaag naar 6 à 7 graden. Ook de nachten worden een stuk kouder: nu hebben we al een beetje kennisgemaakt met de winters 's nachts, maar in november wordt het nog een stukje kouder. Hierbij is er zelfs kans op vorst, helemaal wanneer de nachten helder zijn. Voor die avonden en nachten kun je dus gerust een warme winterjas uit de kast trekken.

Wollige jassen voor november

Het wordt fris, maar niet hartstikke koud. Je hoeft dus nog niet een hele warme winterjas aan te trekken om enigszins warm te blijven. Wollen of leren winterjassen kunnen bijvoorbeeld in november nog best iets te warm zijn. Heb je al wel zin in een wollige jas maar niet in oververhitting? Dat snappen we helemaal: kies in dat geval voor een jas met een wollig uiterlijk, die niet al te dik is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een teddy coat? Teddy coats zijn hartstikke hip, houden je warm genoeg en zitten comfortabel. Daarnaast zijn teddy coats voor het hele gezin geschikt: ook voor mannen en kids. 

Je kunt ook gaan voor een fake fur jas, een jas die gemaakt is van nepvacht. Echte vacht zorgt voor echte warmte, maar echte vacht hoort eigenlijk ook gewoon bij dieren en niet bij mensen. Een goede vervanging is de fake fur jas: een jas die, wederom, niet te warm is maar wel zorgt voor de nodige warmte. Daarnaast is fake fur inmiddels tijdloos geworden, gezien het feit dat dergelijke jassen jaar na jaar in de winkels hangen. Fake fur zien we voornamelijk terug bij vrouwenjassen, maar hier en daar kun je ook zeker een mooie herenjas of kinderjas in fake fur vinden.

Tussenjas dragen in november

Heb je het altijd warm? Dan hoef je in november nog zeker geen winterjas aan te trekken. Er zijn namelijk ook hartstikke veel fijne tussenjassen die je aan kunt trekken met een dikke trui en/of een sjaal. Op die manier blijf je alsnog lekker warm én zie je er fashionable uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van het lange zwarte colbert? Dit is een jas die we in de nazomer veel zagen en die ook in november nog prima gedragen kan worden. Zorg er in dat geval wel voor dat je genoeg andere warme kleren aan hebt zoals een sweater of een wollige trui. Dergelijke lange jassen blijven in de winter hip, maar zijn dan gemaakt van een dikker materiaal.

Of ga voor een gewatteerd spijkerjasje, en dan het liefst zo'n jasje met fake fur voering waarvan je de binnenkant ook aan de buitenkant kunt zien. Het voordeel van dergelijke tussenjasjes is dat ze tijdloos zijn. Spijkerjasjes zien we namelijk echt elk jaar én elk seizoen. Zo'n jas kun je dus ook gerust dragen in de lente en soms zelfs op een frisse zomeravond. Op die manier weet je dat de investering in een gewatteerd spijkerjasje in ieder geval een goede is, omdat je de jas in veel seizoenen kunt dragen. Extra leuk: van dit soort jasjes zijn heel veel kleuren te koop. Er is dus sowieso wel een kleur verkrijgbaar die goed bij jouw stijl past.

Vorige

Check de trend: halflange jassen

22 oktober 2019
Volgende

Puffer coats voor heren

30 oktober 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.