Deze jassen draag je in maart 2020

Time flies! Het is alweer maart. Net als de maanden hiervoor willen we je graag meer vertellen over de weersvoorspellingen voor maart 2020 en welke jassen je in deze maand kunt dragen. Eerder las je bijvoorbeeld al over de jassen die je in februari zou kunnen dragen en over de jassentips voor januari. In dit artikel kijken we naar wat het weer gaat doen deze komende maand en hoe je daar het beste op in kunt spelen met de keuze van je jas. Moet je de winterjas nog aan of wordt het langzaam maar zeker tijd om een fijne tussenjas uit de kast te trekken? Je leest het hieronder.

Wat wordt het weer van maart 2020?

Klaar met stormachtig weer? Wij hebben goed nieuws voor ieder die er klaar mee is! Er is namelijk bijna een einde aan het winderige en natte weer. Het begin van maart belooft droger te worden en nog beter nieuws: ook warmer! We kunnen heel voorzichtig zeggen dat er een grote kans is dat maart een hele goede lentemaand gaat worden. Denk hierbij aan temperaturen rond de 20 graden met veel zonuren. Dat betekent dat je overdag zelfs al zonder jas zou kunnen lopen!

De tweede helft van maart wordt iets natter en bewolkter. Toch gaan we niet direct terug naar de winter. Je kunt goed merken dat we richting de lente gaan, want ook dan blijft het voor deze tijd van het jaar best warm. Een goede voorjaarsjas is echter altijd welkom in maart. Ze zeggen immers niet voor niets: maart roert zijn staart. Voor hetzelfde geld wordt het namelijk wel gewoon regenachtig en koud. Het blijven voorspellingen, dus daarom zeggen we niets met volle 100%.

Lichtgewicht jasjes in maart

We kunnen het ons helemaal voorstellen dat je zo aan het begin van de lente geen zin meer hebt om dikke, wollen winterjassen te dragen. Dit kan zelfs het geval zijn wanneer de dagen nog niet zo heel erg warm zijn. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor de écht dikke winterjas, zonder dat je het daarbij direct heel koud hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lichtgewicht outdoor jasje? Dit soort jassen zijn erop gemaakt om je lekker warm te houden zonder dat je je het daarbij héél warm hebt.

Het grote voordeel is dat outdoor jasjes vaak licht van gewicht zijn. Lichtgewicht jasjes voelen heel comfortabel aan en dragen door het lichte gewicht prettig op je lichaam. Een ander voordeel is dat wanneer het toch ineens een warme dag blijkt te zijn je zonder zorgen je jasje uit kunt doen en in je tas kunt stoppen. Het is uiteraard geen probleem om zo'n soort jas in je tas mee te dragen. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken dat je geen leuke, trendy jas die licht van gewicht is kunt vinden. Steeds meer hippe(re) modeketens hebben dergelijke jasjes in hun collecties. 

Kleurrijke jassen in het voorjaar

Ook leuk: naast de keuze voor lichtgewicht materiaal is maart de ideale maand om te beginnen met je voorjaarsgarderobe. Natuurlijk hoef je niet direct al je warme truien of fleece vesten naar zolder te doen, maar je kunt in ieder geval al met de switch beginnen. Dat betekent ook dat je kunt gaan voor kleurrijke items en kleurrijke jassen, mocht je dat nog niet in de winter hebben gedaan. Het voorjaar is de perfecte tijd om meer kleur in iedere dag te brengen. Daarom raden we je aan om deze maand vooral een felgekleurde jas te dragen.

Dit kan uiteraard van alles zijn. Of je nu voor een felrode jas gaat of misschien liever voor een groene jas: geen enkele kleur is te gek. We zien dit voorjaar een aantal bijzondere kleurentrends voorbijkomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een subtiele oranje jas? Deze tint oranje kun je goed combineren met donkergroen, okergeel en andere natuurlijke kleur. Een andere fellere kleur zoals felblauw of heel erg roze kan natuurlijk ook gewoon. Wat ons betreft is geen enkele kleur te gek wanneer het om het voorjaar gaat.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.