Subtiel oranje jassen in het voorjaar van 2020

Heb je ook zo'n zin in het voorjaar? Wij wel, maar als we naar buiten kijken, zien we dat het nog écht niet zo ver is. Tot die tijd moeten we het maar even doen met de voorjaarstrends om alvast een beetje in de mood te komen. Een van de kleuren die we dit voorjaar gaan zien, is subtiel oranje. Oranje jassen zijn niets nieuws vandaag de dag. Steeds meer bekende mensen, zoals Billie Eilish en Famke Louise, combineren deze kleuren in hun dagelijkse look. Hoewel zij vaak voor fellere kleuren oranje gaan, willen we het in dit artikel juist hebben over een meer subtiel oranjetint. Lees je weer mee? Misschien is het wel wat voor jou?

Subtiel oranje jassen in 2020

Grote kans dat je bij een oranje jas denkt aan een felgekleurde jas die je niet goed kunt combineren in een normale, dagelijkse look. Dat kan; dit soort kleur jassen heb je zeker en zijn vandaag de dag ook gewoon te koop in diverse collecties. Over zo'n felgekleurde jas willen wij het echter niet hebben in dit artikel. Wij hebben het namelijk over subtiele oranje jassen. Dat kunnen verschillende tinten oranje zijn: van terra cotta jassen met een oranje tint tot aan meer roestkleurige jassen.

Het belangrijkste bij deze trendkleur is dat het in ieder geval niet om een felle kleur gaat. Rustige en natuurlijke kleuren, zoals een roestkleurige jas met oranje als hoofdtint, zijn helemaal hip in 2020. Dat zien we niet alleen terug in de fashion, maar ook in het interieur. Dit soort kleuren kun je heel goed combineren met andere natuurlijke kleuren en materialen. Waar je subtiel oranje jassen in het voorjaar en in de zomer van 2020 mee combineert, lees je hieronder.

Combineer subtiel oranje jassen in je look

Oranje is een prachtige kleur voor het voorjaar; je kunt deze kleur op veel verschillende manieren combineren met andere kleuren. Omdat een subtiel oranje kleur goed te mixen is met andere natuurlijke kleuren, zien we veel combinaties met beige, mosgroen, okergeel en bordeaux rood. Denk bijvoorbeeld aan een subtiel oranje jasje in combinatie met een beige flared jeans en een paar veterschoenen. Draag daarbij nog een beige sjaal en je hebt een hele verfijnde look in het voorjaar. Die sjaal kun je op de echt warme dagen gelukkig zo af doen. Je kunt ook gaan voor een beige jas met licht oranje broek et cetera.

Of ga voor een andere natuurlijke look en combineer deze kleur met donkergroen. Mosgroen, donkergroen of saliegroen zijn allemaal hele fraaie kleuren die in een natuurlijke kleurenmix heel mooi uitkomen. Een licht oranje trenchcoat combineer je heel mooi met een donkergroene skinny jeans en een paar sneakers of met een mosgroen jurkje met pumps. Het fijne van subtiel oranje is het feit dat het een kleur is die je voor diverse gelegenheden kunt gebruiken.

Oranje jassen bij formele en informele gelegenheden

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een jas die je naar je werk kunt dragen, maar heb je geen zin om in het voorjaar weer met een zwart leren jasje aan te komen? Breng dan een beetje kleur in je voorjaarslook en kies voor een lichte of juist meer donkere kleur oranje. Een oranje mantel of een langere jas zijn voorbeelden die je heel goed kunt combineren in een nette outfit. Dit geldt overigens voor zowel mannen als vrouwen: subtiel oranje is een kleur voor iedereen.

Net als een fellere tint oranje kan zo'n rustige oranje kleur ook veel betekenen in een toch al feestelijke look. Misschien heb je wel een jasje nodig voor naar een bruiloft en ben je op zoek naar vrolijke rust in je algehele look. In dat geval is deze kleur perfect: de oranje tint zorgt voor genoeg kleur en ademt als het ware ook een soort rust over een feestelijke outfit. Een absolute aanradar voor zo'n rustige kleur is bij bijvoorbeeld een jurkje met print of een pak in een fellere kleur.

Vorige

3x dure merkjassen voor dames

25 februari 2020
Volgende

Deze jassen draag je in maart 2020

2 maart 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.