Deze kleuren zien we in het najaar van 2020

We weten het: de lente is écht net begonnen. Je kunt echter nooit te vroeg zijn wanneer het om fashion gaat. Omdat we nu met z'n allen veel binnen zitten en niet meer kunnen shoppen bij fysieke winkels is online shoppen nóg populairder aan het worden. In de meeste collecties vind je voornamelijk alle voorjaarstrends voor jassen in 2020. Als je echter goed kijkt, zie je hier en daar al wat knipoogjes naar het najaar. Het zijn voornamelijk de herfstige kleuren die we bij sommige jassen al terugzien. In dit artikel geven we je vast een sneak peek op de kleurentrends van het najaar van 2020.

Groene tinten voor trendy mensen

Één van de meest opvallenste kleuren voor de aankomende herfst is groen. Hierbij hebben we het niet over standaard groene jassen in één tint groen, maar over heel veel verschillende tinten groen. Er zijn meerdere accentkleuren te vinden, waarvan lime groen en green ash de belangrijkste tinten zijn. Lime groen is een fellere kleur lichtgroen, maar niet té en green ash is een meer natuurlijke groene kleur. Beide kleuren zijn in ieder geval helder genoeg voor een trendy look in de herfst.

In combinatie met al deze fijne groentinten zien we kleuren als koelblauw of het stoere petrol. Ook bruintinten komen voorbij. Kortom: jassen zoals outdoorjassen met een natuurlijke vibe zijn aankomende herfst helemaal hip. Dergelijke kleuren zien we in de zomer ook al terug, ook met deze kleurencombinaties. Uiteraard kun je dit soort toch best klassieke kleuren ook goed combineren met allerlei prints. Combineer bijvoorbeeld een groene jas met een bloemetjesprint shirt, trui of jurk en je hebt een hele verfijnde mix.

Warme herfstkleuren in een stijlvolle look

Andere kleuren die we in het najaar van 2020 terug gaan zien, hebben allemaal een warm karakter. Van die typische herfstkleuren waar je ontzettend blij van wordt. Afgelopen herfst én winter zagen we deze warme trend al veelvuldig terug in de collecties. Ook dit najaar is het weer raak: zoek de warmte op met bijzondere kleurencombinaties zoals mooie bruine bomberjacks met terracotta details of klassiek rood in combinatie met heel lichtbruin. Dit soort kleuren staan uiteraard ook erg mooi met diverse groene tinten.

Het opvallende hierbij is dat je met dergelijke kleuren een hele natuurlijke look maakt. Dat past helemaal in de tijd van nu, waarin duurzaamheid en de drang naar natuur centraal staan. Het is dan ook niet heel gek dat we ook dit najaar veel duurzame jassen van natuurlijke materialen zien, zoals katoenen jassen en linnen jassen. Het grote voordeel van deze, hopelijk langdurende, trend is het feit dat je jaren met zo'n kwalitatieve jas kunt en je dus voor volgende herfst al voorzien bent van een jas.

Retro kleuren met bijzondere combinaties

We zien nog veel meer kleuren terug in het najaar, maar we willen nog je speciale aandacht voor retro kleuren. Retro kleuren? Jazeker! Dat zijn opvallende doch rustige kleuren die je in allerlei looks kunt combineren. Ze passen heel goed bij de bovenstaande kleurentrends. Denk bijvoorbeeld aan donkeroranje jassen in combinatie met donkergroen of bordeauxrood of ga voor marineblauw in combinatie met grijs en zwart. Met dergelijke kleuren kun je alle kanten op!

Wat ook leuk is: een beige jas combineren met donkerblauw. Of ga voor beige in combinatie met bruin. Het leuke van deze laatste trend is dat je heel veel verschillende kleurencombi's kunt maken en dat vrijwel alles werkt. Deze trend is dus echt bedoeld voor de mensen die niet vies zijn van een beetje experimenteren met hun kleding en totale looks. Voor welke kleurencombi ga jij dit najaar? Wij beginnen vast met combineren en experimenteren ermee!

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.