The future of denim: spijkerjasjes in de zomer

Het ene jaar zien we het vaker dan het andere jaar, maar feit is dat spijkerjasjes tijdloos zijn. Spijkerstof is gemakkelijk, hip, comfortabel en mooi. Het is dus niet heel gek dat spijkerjasjes ieder seizoen weer terug te zien zijn, of het nu lente of herfst is. Daarom willen we zo aan het begin van het voorjaar 2020 graag de aandacht voor deze fijne trend. Wij vinden namelijk dat de future denim is. Het is een van de weinige materialen die we keer op keer weer zien. In dit artikel schrijven we daarom meer over de denim trends van het voorjaar van 2020. Ben je er klaar voor?

Duurzaam gebruik van spijkerstof

Een van de trends die de laatste jaren sowieso opvallen, is duurzaamheid. Duurzame fashion is een hot item. Dat is logisch, omdat duurzame mode helemaal past in deze tijd. Hierbij hebben we het over duurzaam gebruik en hergebruik van materialen maar ook over de groene invloed in het algemeen. De natuur is een grote inspiratie voor jassen in het voorjaar en dat is goed terug te zien in de productie van spijkerjasjes voor het komende seizoen. Denk aan duurzame denim én aan natuurlijke prints, texturen en kleuren.

Zo zien we heel wat fijne spijkerjasjes met bloemenprint of jasjes met urban jungle print. Hierbij is het denim lang niet altijd in een spijkerblauwe kleur. Zo'n jasje kan ook prima groen zijn, of misschien zelfs geel of oranje. Zolang het maar past in de duurzame en natuurlijke trend van dit moment is het goed. Hierbij wordt het oude een beetje gecombineerd met het nieuwe: de bloemenprints doen een beetje denken aan de jaren 70. Ook tie dye komt langs; nog zoiets wat prima in de jaren 70 had gekund.

Faded denim in het voorjaar

Iets wat bij de eerste trend past, is faded denim. Hierbij hebben we het over vage spijkerjasjes, die vaal lijken te zijn geworden. Het ding is echter dat deze niet zo zijn geworden, maar dat ze zo zijn gemaakt. Deze trend komt linea recta uit de jaren 90, toen denim überhaupt een dikke trend was. Toentertijd was het niet eens zo vreemd om denim op denim te dragen, zoals een mooie denim tussenjas op een flared denim broek. Wat ons betreft mag dat nu ook gewoon weer.

Bij de faded denim trend kies je voor passende kleuren die zo uit de jaren 90 zijn gehaald. Kies bijvoorbeeld voor een spijkerbroek met een geel jasje of voor een denim jasje met een ribbroek. Losse pasvormen en modellen staan hierbij centraal. Een oversized spijkerjas is bijvoorbeeld heel tof op een flared jeans of legging. Draag daaronder een paar witte platformsneakers en je denim look is klaar. Grappig om te zien hoe de future denim is en we toch teruggrijpen naar trends uit het verleden.

Spelen met gender bij denim

Tot slot willen we het nog eens hebben over de trend van jassen met een vrouwelijke look in het voorjaar. Deze trend geldt namelijk niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Gender is een belangrijk onderwerp in fashion. Hiermee wordt steeds vaker geëxperimenteerd: het maakt anno 2020 niet uit of je als vrouw een mannenjas draagt of wanneer je als man voor een vrouwelijke look gaat. Enkele bekende mensen gingen je al voor. Denk bijvoorbeeld aan de populaire zanger Harry Styles of aan de Nederlandse Jett Rebel.

Hierbij staat romantiek centraal: kies bijvoorbeeld voor een zwierige lange jas van denim in combinatie met ruches of andere lieflijke details. Hierbij draag je een skinny jeans of een flared jeans gemixt met enkelboots. Minimalisme staat centraal bij deze stijl met hier en daar enkele verrassende accessoires, prints of details. Op die manier kun je zelf ontdekken wat er wel of niet bij je past, zonder dat je daarvoor direct over hoeft te stappen naar een volledige vrouwelijke look. Ben jij klaar voor deze stijl?

 

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.