Deze kleuren zien we in het voorjaar 2020 terug bij herenjassen

Ieder seizoen krijgen we een inkijkje in wat de kleurentrends voor het komende seizoen zullen gaan zijn. Zo schreven we al eerder over de kleurentrends en andere jassentrends voor het voorjaar van 2020. Hierbij wordt er vaak nog apart gekeken naar dames- en herencollecties. Voor de heren zijn er bijvoorbeeld vaak andere trends te spotten dan voor de dames, zo ook dit voorjaar. Ben jij er nog niet helemaal uit welke kleur voorjaarsjas je wilt kopen? No worries: in dit artikel hebben we de kleurentrends voor herenmode voor je verzameld. Op die manier scoor je altijd een trendy en passende jas.

Grijze jassen met zilveren detail

De zilverkleurige jas is één van de meest opvallende kleurentrends voor de heren. Misschien is een zilveren jas niet de eerste keuze die je zou maken. Dat snappen we zeker ergens wel. Het is goed om te weten dat we het hier niet over écht zilver-zilver hebben, maar over een grijsachtige tint met een glimmend detail. Daardoor heeft het geheel wel wat weg van een zilveren jas. Deze kleur zien we overigens terug in de gehele look, dus ook in sneakers, truien en accessoires.

Je kunt dit soort grijze jassen goed combineren met andere lichte, natuurlijke kleuren. Een combinatie met beige of oudroze is bijvoorbeeld hartstikke trendy! Wat ook tof is, is om deze kleur te mixen met denim. Ga bijvoorbeeld voor een stoere jeans of kies voor een vintage spijkerbroek met een paar witte sneakers eronder. Je gehele look heeft hierdoor sowieso wel wat 80s/90s, waar de kleur goed bij past.

Ga voor donkergroene jassen

Vind je een grijze jas met zilveren details toch iets te veel van het goede? Dat kan natuurlijk. Misschien is de volgende trend dan iets voor jou: donkergroene jassen. In dit geval hebben we het niet zomaar over groene jassen, maar over een hele bepaalde tint donkergroen. Denk aan een mix tussen mosgroen en olijfgroen en dan ook nog eens met een grijzige laag. Precies die kleur groen zien we terug dit voorjaar. Dat lijkt misschien niet echt op een vrolijke lentekleur, maar zolang je de kleur op de juiste manier combineert past het perfect.

Deze kleur is bijvoorbeeld goed te mixen met terracotta of okergeel. Met zo'n kleurencombinatie creëer je een hele natuurlijke look met je jas. Een fellere kleur past ergens ook best leuk bij donkergroen. Wat dacht je bijvoorbeeld van lila of juist wat feller paars? De combinatie groen met paars is een combi die we sowieso terug gaan zien dit jaar. Zowel het voorjaar als het najaar staan in het teken van deze fijne combinatie.

Zeg ja tegen pastelkleuren

Als laatst zien we nóg een hele bijzondere kleurentrend, namelijk die van de pastelkleuren. Hierbij geldt een beetje hetzelfde als bij de eerste trend: je bent er gek op of je gaat toch voor een andere basic kleur. Pastelkleuren zien we dit voorjaar heel veel in de diverse modecollecties, zowel bij herenjassen als bij voorjaarsjassen en zomerjassen voor dames. De redactie van Jas.nl is dol op pastelkleuren; we vinden het dan ook te gek dat we dergelijke kleuren steeds vaker zien in de collecties voor mannen. Eerder waren het voornamelijk damesjassen waar we deze zachte kleuren zagen.

Pastelkleuren zijn gemakkelijk te combineren in diverse looks. Zo maak je hiermee een hele sportieve en casual look mee. Combineer een sportjasje voor heren in deze kleur bijvoorbeeld met denim shorts en een wit shirt. Daaronder draag je een paar witte sneakers en je hebt een te gekke outfit! Of ga voor pastelgeel, pasteloranje of misschien zelfs roze en je zult zien dat je een hele leuke voorjaarslook kunt maken.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.