Dit zijn de jassentrends uit London Fashion Week

De London Fashion Week 2020 vond eind vorige maand plaats Net als ieder jaar waren wij reuze benieuwd wat dé trends zouden zijn op het gebied van jassen. We hebben natuurlijk al eerder geschreven over de jassentrends van 2020, maar omdat de Fashion Week van Londen pas in februari is willen we in dit artikel enkele aanvullingen doen. Of je nu wel of niet een ware fashionista bent; om de trends in dit artikel kunnen we dit jaar niet heen. Ben je ook zo benieuwd? Lees dan gauw verder. Sidenote: deze fashion week heeft voornamelijk betrekking op het tweede gedeelte van 2020, de trends voor de indian summer en het najaar.

Jaren 90 stijl in jassen en andere fashion

De grote platform shoes waarop menig model op de catwalk liep was iets wat ons meteen opviel. Je weet wel: van die schoenen die de Spice Girls in de jaren 90 altijd droegen. Je houdt ervan of je vindt het verschrikkelijk, maar een feit is in ieder geval dat dit soort platformschoenen in combinatie met een jaren 90 look weer helemaal hip gaat worden in het tweede deel van 2020. We hebben het hierbij niet over de foute felgekleurde jassen en accessoires, maar over de stijlvolle kant van de jaren 90. De Victoria Beckham kant.

Wat betreft jassen zien we in deze jaren 90 stijl een mix tussen netjes en stoer. Aan de ene kant hebben we de lange trenchcoats die tot over de knieën vallen en goed gecombineerd kunnen worden met Burberry print en de platformschoenen en aan de andere kant kiezen we massaal voor de stoere rockchick-look. Hierbij draag je juist leren jasjes, flared pants (yes!) en weer die platformschoenen. Voor welke stijl ga jij?

Polkadot jassen in de herfst

Van deze trend worden wij in ieder geval al heel blij: in het najaar van 2020 gaan we volgens de London Fashion Week weer massaal over op jassen met print. Hierbij hebben we het niet zomaar over geprinte jassen, maar over de polkadot. Stipjes, stipjes en nog eens stipjes! Gestippelde hippe jassen komen eens in de zoveel tijd terug. Deze print heeft een soort jaren 60 vibe maar past ook heel goed in de tijd van nu. Voor vrouwen en kids zien we de meeste varianten, hoewel er ook zeker voor mannen polkadot jassen verkrijgbaar zijn.

Kies in de herfst bijvoorbeeld voor een trenchcoat met polkadot print, zoals een zwarte jas met witte print. Draag deze jas met een skinny jeans of een jurk of rok met panty eronder. Omdat zo'n jas wijder uitloopt, is het juist heel mooi om er iets straks onder te dragen. Natuurlijk kun je ook voor andere stijlen gaan, zoals een langere wollen jas of een korter jack. Zolang er maar stippen op zitten, zit jij wel goed met deze trend.

Witte jassen en witte mode in 2020

Tot slot bespreken we nog een hele opvallende trend met je die langsgekomen is bij de London Fashion Week: witte mode. De Engelse modeontwerper Ashley Williams liet haar verwachtingen van de najaarsmode 2020 zien met een opvallend wit geheel met zelfs een witte panty. Zij wil hiermee een statement maken dat er echt veel meer te combineren is met andere kleuren dan de standaard zwarte kleur. Zwarte jassen en panty's zijn leuk, maar waarom zou je niet een keer voor een wit geheel kiezen?

Dat betekent dat je dit najaar prima voor een witte jas kunt gaan. De kleur wit zorgt ervoor dat je nog een beetje in de zomer kunt blijven hangen, omdat het zo'n fijne lichte kleur is. Waar je natuurlijk wel rekening mee moet houden, is het feit dat wit gevoelig is voor vlekken. Op zich is dat geen probleem, maar misschien wel handig om te weten wanneer je een beetje een kluns bent. In dat geval kun je misschien beter voor alternatieven zoals beige of roomwit gaan.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.