Witte jassen in de lente/zomer voor 2020

Goed nieuws voor de mensen die zin hebben in de lente: die komt er namelijk bijna aan! De zon laat zich eindelijk wat meer zien wat betekent dat we binnenkort de warme winterjas kunnen vervangen voor een voorjaarsjas. Ben je nog op zoek naar een passend jasje en heb je geen idee voor welke kleur je wilt gaan? Wil je net iets anders dan anders zonder dat het een te felle kleur is? Dan hebben wij dé oplossing voor je: kies een witte jas! Er zijn allerlei soorten witte jasjes die je in het voorjaar kunt dragen. Één voorwaarde: zorg ervoor dat je niet knoeit ;-)

Waarom kiezen voor een witte jas?

Kies je voor een witte jas, dan kies je voor een opvallende jassentrend voor de aankomende zomer. Wit is een bijzondere kleur die zowel iets sportiefs als heel klassieks uitstraalt. Of je nu op zoek bent naar een nette voorjaarsjas voor je werk of voor een feestje of wanneer je een fijn wit jasje nodig hebt voor iedere dag: wit kan altijd. Wat hierbij mooi meegenomen is, is het feit dat wit een kleur is dat vrijwel iedereen staat. Het maakt niet uit of je een lichte of een donkere huidskleur hebt; het is een goede match. 

Ook leuk: naarmate de lente vordert en je al een paar keer in het zonnetje gezeten hebt, is de kans groot dat je wat verkleurd bent. Met een witte jas vallen je bruine benen of je zongebruinde gezicht nóg beter op! Daarnaast is wit helemaal geen saaie kleur; iets wat veel mensen denken. Het is de ideale kleur om te combineren met diverse kleuren, zoals rood, blauw, zwart, groen en ga zo maar door. Denim is ook te gek met wit: draag bijvoorbeeld een wit spijkerjasje op je stoere jeans en je look is af.

Witte zomerjassen voor heren

Het opvallende van deze kleurentrend is het feit dat we vooral veel witte jassen in de mannencollecties terug gaan zien. Dat is bijzonder, aangezien een trend normaal gesproken vaak in overvloed bij de dames te vinden is. Nu zijn de heren een keer aan de beurt en eerlijk is eerlijk: dat mag ook best een keertje. Kijken we naar witte herenjassen voor dit voorjaar en deze zomer dan zien we vooral veel jasjes van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan katoenen jasjes en linnen jassen die je boven allerlei looks kunt dragen.

Wat betreft model jas zijn er ook verschillen in pasvormen op te merken: wat dacht je van een wit sportjasje voor heren dat je boven een te gekke jeans en een shirtje draagt? Dit soort jassen zijn vaak gemaakt van dun materiaal waardoor het de perfecte jas is voor een heerlijke voorjaarsdag. Is het toch te warm? Dan doe je zo'n jasje met gemak uit en rol je 'm zo op om in je tas te doen. Laat de lente maar beginnen!

Zomerse witte damesjasjes kopen

Tot slot is er - thank god - voor vrouwen ook heel wat te vinden wanneer we het over witte jassen hebben. Wat dacht je van zo'n lange zwierige zomerjas met ruches of andere franjes? Wij zijn helemaal verliefd op de witte boho jassen die we deze zomer veelvuldig terug gaan zien. Dat zijn vaak dunne jasjes zoals linnen jasjes die je met gemak boven een fijn zomerjurkje kunt dragen. Een paar cowboyboots eronder en voilà; je zomerse stoere look is ready to go. Leuk voor festivals of voor dat dagje naar het strand.

Kies je liever voor een korter jasje? Die zijn er ook genoeg in de kleur wit. Wat dacht je van een wit colbert; het ideale item om in de zomer te dragen naar je werk en het perfecte jasje om te combineren met allerlei looks. Je draagt hier bijvoorbeeld met gemak een skinny jeans bij, terwijl een mooie spijkerrok met een nette blouse ook goed past. Tot slot is een wit sportjasje ook erg leuk voor het warme seizoen. Combineer dit met shorts en een paar witte sneakers en je hebt een te gekke hippe look.

Volgende

Polkadot jassen voor ieder seizoen

23 maart 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.