Deze prints zien we in het najaar

Lekker warm is het buiten hè? Toch zit niet iedereen te wachten op een warme verlenging van de zomer. Veel mensen kunnen niet wachten tot de herfst begint. Stiekem gezegd, hebben wij daar ook best wel zin in! Dat komt door de te gekke trends op het gebied van winterjassen voor dit najaar. Er staat wederom zoveel leuks tussen dat de redactie van Jas.nl in ieder geval bijna niet kan kiezen. Een van dé trends die we dit jaar terug gaan zien is die van de jas met print. Eerder schreven we al eens over winterjassen met print.

Bloemenprint winterjassen iets voor jou?

Een van de prints die we dit najaar terug zien is een print waar je van houdt of waar je helemaal niets mee kan: jassen met bloemenprint. Bloemen zijn ook dit najaar hot. We zagen de print al bij mooie lentejassen en verfijnde zomerjassen en deze trend zetten we nog even door. Natuurlijk zijn de jassen anders dan de zomerse jassen: ze zijn dikker, ze vallen meer op en ze zijn kleurrijk voor winterjassen. Daarnaast is de bloemenprint zelf ook ietwat veranderd. Dit najaar zien we voornamelijk hele romantische bloemenprint terug: van barokstijl tot een meer gotische stijl, het kan allemaal.

Aan wat voor soort jassen met bloemenprint moeten we dan denken wat betreft kleurenpalet? Eerder schreven we al over dé modekleuren van het najaar 2019: veel warme kleuren waar je een fijn gevoel van krijgt. Warme kleuren passen heel goed bij deze print: verschillende tinten rood en roze kunnen een mooie combinatie vormen waarbij de bloemen goed naar voren komen. Heb je liever een jas in een wat donkere kleur? Ook dat is geen probleem met deze print: grijze jassen met rode of oranje bloemenprint of andere gekleurde details doen het ook erg goed dit najaar.

Jassen met dierenprint

Een andere print die absoluut niet mag ontbreken is dierenprint. Denk hierbij aan winterassen met tijgerprint, zoals stijlvolle trenchcoats en lange mantels, maar ook aan meer exotische prints zoals slangenprint of zebraprint. Het grappige is dat we de exotische variant al eerder dit jaar en vorig jaar zagen in felle kleuren zoals neongeel en neongroen. Dat soort kleuren zien we deze herfst gelukkig niet echt terug; dierenprint is iets meer classic aan het worden. Dat houdt dus ook in dat je deze print niet alleen meer in casual looks hoeft te dragen maar ook kunt combineren in een nette look.

Zo zien we steeds meer kantoorjassen voor dames met tijgerprint of zebraprint en kunnen andere soort nette jassen in deze print ook absoluut. Combineer deze print jas bijvoorbeeld met een nette kokerrok en een blouse of ga voor de stijlvolle look met zwarte skinny jeans, een paar hakken en een wit shirt. Zolang je de rest van je outfit basic doch netjes houdt kan deze print eigenlijk altijd. Dat is precies de reden waarom wij zo verliefd zijn op tijgerprint jassen: er is van alles mogelijk.

Camouflage print op jassen

Last but not least: opvallen in een mooie jas dit najaar doe je ironisch genoeg in een camouflage print jas. Legerjassen zijn in het najaar helemaal hip. Misschien is het omdat camouflage jassen vaak jassen zijn met natuurlijke kleuren, iets dat deze winter sowieso veel voorkomt in combinatie met warme kleuren. Camouflage bevat meestal groene, beige en bruine kleuren, stuk voor stuk kleuren die je goed kunt combineren met warm oranje of donkerrood. Het leuke van deze trend is dan ook dat we steeds meer jassen zien in camouflageprint met andere kleuren dan de standaard kleuren. 

Legergroene jassen zijn goed te combineren in verschillende looks. Deze print kun je zelfs op een hele nette en stijlvolle manier combineren, mits je daarbij de juiste classy kleding draagt. Een colbert met fijne camouflageprint combineren met een nette broek en een paar kwalitatieve veterschoenen? Waarom niet? Of een sportief jasje met camouflage combineren met een stoere jeans en een paar nette sneakers? Ook helemaal top. Camouflage is een print voor iedereen. Het is maar net hoe je de print combineert en welke stijl je het fijnst vindt om te dragen.

Volgende

6 herfsttrends om naar uit te kijken

26 augustus 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.