Dit zijn de modekleuren van najaar 2019/2020

Voor veel mensen is het nog raar om te bedenken: in hartje zomer worden altijd de nieuwe trends voor het najaar bekend gemaakt. Daarom willen we je alvast wat meer vertellen over dé trendkleuren van het najaar van 2019/2020. Welke kleuren gaan we terug zien? Zijn kleurrijke jassen een must, is er een bepaalde print tussenjassen waar we op moeten letten en welke lengte jassen zijn helemaal hip? Iets wat in ieder geval opvalt wanneer we kijken naar de kleuren voor deze herfst en de beginnende winter is dat warme kleuren de boventoon voeren. Kort gezegd: het najaar wordt een stuk vrolijker dan gemiddeld wanneer we naar modekleuren kijken. In dit artikel lees je er alles over.

Verschillende tinten rood en roze

Wat als eerste opvalt is hoeveel verschillende soorten roze jassen we terug gaan zien deze herfst. Roze is wellicht niet direct een kleur waarbij je aan het najaar denkt. Misschien is de kleur juist daarom wel iets totaal vernieuwends. Tel daarbij op dat er heel veel verschillende soorten roze te onderscheiden zijn en je hebt een verfijnde mix van kleuren. De kleur duif roze, ook wel fruit dove pink genoemd, staat bijvoorbeeld centraal. Dit is een fellere kleur roze die we bij de zogeheten Swainsons duif zien. Het is een warme doch felle kleur waarmee je lekker op kunt vallen. Deze kleur staat bijvoorbeeld erg tof bij lange jassen en warme mantels.

Naast roze jassen zien we diverse uitvoeringen rode jassen terug in de collecties. Rood is een hele fijne kleur om de herfst mee in te luiden. Vrijwel ieder jaar zien we rood terug als echte herfstkleur, hoewel het dit jaar nog net iets belangrijker is dan andere jaren. Wat nu vooral opvalt is dat het niet per se gaat om een donkere kleur rood. Nee, het geheel mag lekker opvallen. Ga daarom voor een felle kleur rood, zoals chilipeper rood. Bomberjacks, lange jassen en wollen jassen in deze vlammende kleur mogen niet meer ontbreken in je garderobe anno 2019.

Oranje tinten in het najaar van 2019

Naast roze en rode tinten is de kleur oranje niet meer weg te denken uit het modebeeld. Je leest het goed: oranje jassen mogen de hele winter gedragen worden in plaats van alleen op Koningsdag ;-) Oranje is een ontzettend warme kleur waarmee je binnen no time in de herfstige natuur geblend bent. Het voordeel van oranje jassen is dat je ze kunt combineren met diverse kleuren: vooral aardse kleuren doen het goed met deze bijzondere kleur. Daarbij zien we diverse tinten oranje terug in het najaar: van fel cheddar oranje tot aan een meer donkere tint. Zo kun je zelf kiezen welke kleur oranje het beste bij je past.

We snappen best dat je misschien niet voor zo'n fegekleurde oranje jas wilt gaan. Tijger oranje en cheddar oranje zijn beiden unieke en opvallende tinten, maar moet je wel net zin in hebben. Kies in dat geval voor een iets subtielere tint, zoals perzik oranje. Deze kleur heeft zelfs een beetje een roze tint waardoor je het ook weer met bovenstaande kleuren kunt combineren. Perzik oranje is een mooie kleur voor een dikkere trenchcoat of een gewatteerde regenjas; beiden de perfecte jas voor het onstuimige najaar. 

Natuurlijke kleuren jassen

Om even in het rijtje warme kleuren te blijven: bruine jassen zijn het komende najaar ook helemaal de trend. Een mooie bruine vintage jas, een stoere bruine leren jas of misschien wel een nette bruine trenchcoat; het kan allemaal. Bruin is een eenvoudige kleur om mee te combineren. Het is niet voor niets zo dat veel mensen vinden dat je naast een goede zwarte jas minstens één bruine jas moet hebben. Koop een jas in de kleur sugar almonds; een rood/bruine kleur die je goed met denim en oranje tinten kunt combineren.

Of ga voor een fijne tussenjas in de kleur rocky road bruin, een donkere doch warme tint die de kleur heeft van een pad in de bergen. Deze bruine tint combineer je het beste met perzikroze, met feller rood en met oranje. Hiernaast zien we nog andere natuurlijke kleuren jassen, zoals eden groen (wat overigens de enige kleur groen is dit najaar). Groen en bruin zijn sowieso een goede match. Verder kun je nog kiezen voor blauwe jassen zoals galaxy blue of het meer groenige bluestone en zien we een donkere tint rood terug, genaamd biking red. Voor welke kleurencombinaties kies jij?

 

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.