Winterjassen 2019 deel I: dit zijn de meest belangrijke trends

Wat een timing: de laatste weken van de zomer gaan in en de redactie van Jas.nl kijkt alvast vooruit op de winterjassentrends van 2019/2020. Ons motto is dan ook dat je nooit te vroeg ermee kunt beginnen! Daarom willen we je in dit artikel alvast meenemen naar de meest opvallende en bijzondere trends op het gebied van winterjassen. Eerder schreven we al een artikel over welke materialen we in het najaar van 2019 zoal zullen zien. In dit artikel vertellen we je meer over daadwerkelijke jassen. Zo zien we dat oversized jassen nog steeds helemaal hip en happening zijn en kunnen we niet meer om de warme jassen gemaakt van imitatiebont. Heb je al zin in een portie winterjassen-shoppings? Lees dan vooral verder.

Imitatiebont jassen zijn helemaal hip

De laatste jaren zeggen steeds meer mensen nee tegen echte bontjassen. Bont is not done: er zijn weinig mensen die de vacht van een dier willen dragen. Dat is niet heel vreemd: een dier heeft deze vacht immers toch echt zelf nodig om lekker warm te blijven. Steeds vaker kiezen we in de winter van 2019 voor ecovriendelijke jassen die nog wel dezelfde flare hebben als bontjassen maar wel verantwoord zijn. Imitatiebont jassen mogen daarom niet ontbreken in je garderobe deze winter. Er zijn allerlei uitvoeringen van imitatiebont te verkrijgen: overal waar je eerder echt bont zou vinden is nu allemaal nep. 

Wat opvalt bij deze trend is dat we überhaupt vaker kiezen voor imitatiemateriaal wanneer het om kleding en dus ook jassen gaat. Een jas gemaakt van imitatieleer zul je dan ook zeker voorbij zien komen in de collecties voor dit najaar. Dat we steeds vaker voor betere alternatieven zoeken is niet heel vreemd en past helemaal in de trend van deze winter en de rest van deze tijd. Ook op andere vlakken in het dagelijks leven kiezen we steeds vaker voor groenere en zo ook betere alternatieven, waarom zouden we dat dan niet doen wanneer het om fashion gaat? Dit onderwerp speelt ook bij ontwerpers van al die jassen een grote rol.

Oversized jassen kunnen niet groot genoeg

Een trend die we ook al tussen de jassen in 2018/2019 zagen staan, is die van de oversized jas. Oversized jassen blijven ook deze winter in het modebeeld zichtbaar. Dat vinden wij eigenlijk wel heel erg fijn, aangezien zulke grote jassen ontzettend warm zijn. De kans dat je het koud krijgt in een oversized jas is heel erg klein, waardoor dit soort lange jassen perfect zijn voor de koude dagen. In de aankomende winter kun je kiezen uit verschillende soorten oversized jassen. Ga bijvoorbeeld voor een jas die daadwerkelijk een maatje groter is en daardoor lekker groot valt.

Of kies voor een jas die gemaakt is als oversized jas: een jas die perfect zit maar qua lengte net iets groter is en qua body net iets opvallender is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een puffer jack dat lekker groot zit of aan een caban die je heerlijk warm houdt. Voor zowel vrouwen als mannen worden de winterjassen in 2019/2020 net iets groter. Sta er dus niet van versteld als je normaal maat M hebt en dat een jas in die maat nu ineens een stukje groter lijkt te zijn. Wist je dat een oversized jas het juist heel goed doet in de nettere categorie? Een mooie lange mantel is bijvoorbeeld een excellente keuze voor een kantoorjas of een jas voor een bruiloft.

Winterjassen met print

Ben je nog niet overtuigd door een mooie oversized jas of een jas gemaakt van imitatiebont maar ben je wel op zoek naar een trendy exemplaar waarin je het lekker warm houdt? Misschien is in dat geval een winterjas met print iets voor jou. De lente en de zomer van 2019 stonden al in het teken van diverse soorten dierenprint. Dit najaar gaan we hier gewoon lekker mee door: winterjassen met tijgerprint zijn bijvoorbeeld niet meer weg te denken uit de (web)winkels en ook winterjassen met meer flamboyante dierenprint, zoals zebraprint, gaan we terug zien in de shops. Je hoeft maar te googlen op 'winterjas' en je ziet direct een flink aanbod jassen met dierenprint.

Het houdt overigens niet op bij dierenprint: deze winter zien we ook andere prints voorbijkomen op de modieuze winterjassen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een jas in een natuurlijke kleur met minimalistische print of van een mooie groene winterjas met bladerenprint? Ook grafische print is iets wat we deze winter terug gaan zien. Kortom: heel veel printjes waarbij geen enkele print eigenlijk te gek is. De winter van 2019/2020 staat vooral in het teken van lekker opvallen, want waarom moet een winterjas altijd basic zijn? Dat is helemaal nergens voor nodig, dus pak lekker uit en laat jezelf zien.

Vorige

Jassen van premium merken

14 augustus 2019
Volgende

Deze prints zien we in het najaar

22 augustus 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.