Dit is waarom iedereen een zwart jasje móet hebben

Voor zowel mannen als vrouwen is het prettig om een soort basisjasje in de kast te hebben hangen: een zomerjas of een fijne tussenjas die je in iedere look kunt dragen. Neem bijvoorbeeld een kwalitatieve spijkerjas; een perfect item voor iedere outfit. Een spijkerjasje mag gerust een basisitem worden genoemd net als een mooi zwart jasje. Zwarte jasjes kunnen immers altijd en overal; welke gelegenheid er ook is of waar je ook naartoe gaat. Daarnaast is zwart een perfecte kleur om te combineren in allerlei looks. In dit artikel lees je meer over waarom iedereen in ieder geval één zwart jasje in de kast moet hebben hangen. Lees dus gauw verder.

Zwarte jasjes zijn tijdloos

Een van dé redenen om te kiezen voor een mooi zwart jasje is het feit dat zwart een tijdloze kleur is. Wanneer we kijken naar de trendkleuren voor jassen zien we altijd nieuwe kleuren náást de basiskleuren zwart, wit en donkergrijs. Dat zijn kleuren waar je eigenlijk altijd wel een goede look mee kunt maken. Het leuke hiervan is dat een zwarte jas voor heren, dames én kinderen om deze reden een fijne keuze is. Hierbij maakt het niet uit wat de gelegenheid is. Heb je een feestje? Een zwart bikerjack is top. Ga je een middag winkelen? Kies voor een zwarte trenchcoat. Een meeting van werk? De zwarte kantoorjas is hét antwoord.

Kortom: het tijdloze karakter van een zwarte jas zorgt ervoor dat een investering in zo'n jasje meer dan een goede investering te noemen is. Omdat de kleur ieder jaar kan, hoef je alleen nog maar op het model van je jas te letten. Wil je het liefst ook gaan voor een tijdloos model zodat je helemaal een fantastische combinatie hebt en je jaren kunt doen met een zwarte jas? Ga in dat geval bijvoorbeeld voor een zwarte wollen jas, een mooie zwarte gewatteerde regenjas of een comfortabele trenchcoat.

Zwarte jassen kun je goed combineren

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen te vinden wanneer je voor een zwarte jas kiest. Wat dacht je bijvoorbeeld van het feit dat je zwart goed kunt combineren met andere kleuren in je look? Wanneer je in de winter het liefst voor een donker geheel gaat, combineer je een zwarte jas gemakkelijk met een zwarte of donkergrijze pantalon of kokerrok met maillot en een wollen trui. Ook kun je zwart in dit koude seizoen goed combineren met bruin; iets waar je misschien in eerste instantie niet aan had gedacht. Zo zien we ook vaak bruine jassen bij zwarte outfits, dus waarom zou het niet andersom kunnen?

Ook in de zomer en de lente kun je prima voor zwart gaan; zwart is juist een fijne combinatie met zomerse vrolijke kleuren. Een bloemetjesjurkje met een zwart leren jack erboven staat hartstikke te gek en shorts met een shirt en een stoer bomberjack in het zwart erboven is ook een goede combinatie. ZOek je echter een meer nette look met een zwarte jas, zoals een klassieke kantoorjas? Kies dan voor een kleurencombinatie van zwart met wit of zwart met grijs. Ook rode tinten kunnen hierbij aan een stijlvolle look bijdragen, evenals donkerblauwe kleuren of details.

Verschillende looks met een zwarte jas

Een mooie zwarte jas is dus een goede basis voor een unieke doch basic look. Juist omdat de basis zo rustig is kun je uitpakken met de rest van je outfit. Daarom is een lange zwarte jas of een zwarte fake fur jas een hele goede keuze voor een feestelijke of nette look. De vele voordelen van een zwarte jas zorgen ervoor dat je heel veel looks kunt maken met een zwarte jas. Of je nu wilt gaan voor een nette look met klassieke kleuren, zoals hierboven beschreven, of voor een meer nonchalante look. Nonchalante herenjassen zijn bijvoorbeeld bomberjacks, spijkerjasjes en leren jasjes. Je raadt het al: al dit soort jassen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder ook in een zwarte kleur.

Voor vrouwen zijn dergelijke jasjes ook zeker de juiste keuze wanneer je op zoek bent naar een basic zwart jasje. Ga je liever voor een meer stijlvolle look, dan kies je voor een fraaie trenchcoat, een mooie vintage winterjas of een trendy teddycoat. Combineer deze jasjes met een jurkje, een skinny jeans of een shirt met een rokje en je kunt heel veel kanten op. Daaronder draag je een paar witte sneakers (dé trend van het moment) of juist een paar biker boots of enkellaarsjes met veters en je bent ready to go. Zo is het zwarte jasje voor iedere smaak een hele goede basis.

Volgende

Ga deze zomer voor de cowboy-look

14 mei 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.