Ga deze zomer voor de cowboy-look

Checken we de jassentrends voor 2019/2020 dan zien we een paar opvallende jassen tevoorschijn komen: van stoere camel jassen tot te gekke leren jacks. Wat er nou zo opvallend aan deze jassen is, is het feit dat ze wel wat weg hebben van de western look. Heb je je altijd al als een cowboy of een echte cowgirl willen wanen? Dan is dit je kans: de cowboy-look is namelijk hartstikke hip! De combinatie van de natuurlijke kleuren met duurzame materialen zorgt ervoor dat je een outfit hebt waar je jaren van kunt genieten. Het leuke van deze trend is dat de look voor het hele gezin kan. Alsof jullie rechtstreeks van de ranch komen! In dit artikel lees je alles over het creëren van een trendy cowboy-look met de juiste jas.

Basis van een cowboy-look: leren jas

Misschien denk je dat een cowboyhoed het eerste is dat je nodig hebt om een echte western look te maken. Uiteraard is zo'n hoed onmisbaar, maar waarmee je echt kunt scoren is een goede cowboyjas. Wanneer we naar de oude westerns kijken of plaatjes opzoeken van cowboys zien we verschillende jassen. Een goede basis is een bruine leren jas met franjes of een stoere camel jas met franjes of andere details. Ook suède jassen zijn ideaal voor deze look. Het zijn juist die franjes die we dit jaar en in 2020 terug gaan zien, ook in andere kledingstukken zoals vesten, colberts met franjes en giletjes.

Over giletjes gesproken: naast een volledige leren jas kun je kiezen voor een leren giletje om een goede basis voor een cowboy-look te leggen. Een giletje is als een soort bodywarmer maar dan volledig in thema. Giletjes die je aantrekt voor zo'n look zijn namelijk alles behalve saai of standaard. Ze zijn vaak gemaakt van leer of suède en hebben daarmee een duurzaam karakter. Kies voor een bruin leren of suède giletje en draag daaronder een geblokte blouse en een goede jeans en je hebt al een heel goed begin.

Waar shop je cowboyjassen?

Zo'n cowboyjas is uiteraard niet het enige dat je nodig hebt om die perfecte look te creëren. Ook echte leren cowboylaarzen zijn onmisbaar in je totale look. Maar waar koop je dergelijke kleding en schoenen nou eigenlijk? Voor een cowboy-look kies je voor een mooie vintage winterjas of een ander uniek exemplaar uit een vintage winkel of een speciaalzaak. Je moet hier even de tijd voor nemen maar je zult zien dat het de tijd die je erin steekt waard is. Ga daarom via internet op zoek of zoek de lokale kringlopen op en begin je zoektocht voor de mooiste cowboyjas. Een voordeel van zo'n zoektocht is dat wanneer je eenmaal een schitterende jas gevonden hebt, de kans groot is dat je niemand tegenkomt met exact die jas. Lang leve deze trend (en de kringloop)!

Liever slechts enkele details in je look hebben die doen denken aan western? We snappen dat je niet direct full on cowboy-look wilt gaan. In dat geval kun je ook bij de 'gewone' webshops en merken terecht. Dat is het leuke aan deze trend; we zien steeds vaker mooie suède jassen en leren jasjes voor dames en heren in natuurlijke kleuren in de (web)winkels hangen. Dat is ook fijn wanneer je liever geen tweedehands jassen shopt. Houd hierbij wel rekening met het materiaal: kies wanneer je voor een duurzame jas wilt gaan altijd voor leer of suède en behandel deze stof op de juiste manier, zodat je heel lang kunt genieten van zo'n duurzame jas.

Maak je look af met deze tips

Een goede cowboyjas is een ideale tussenjas; een jas die je in de lente en de herfst kunt dragen zonder dat je het te koud of te warm hebt. Wanneer je geen goed leren tussenjasje kunt vinden of wanneer een suède jas lastig is om te krijgen dan kun je altijd nog gaan voor de fraaie teddy coat. Een teddy coat, en dan met name een bruine teddy coat, past ook erg goed in de cowboy-look. Zolang je ervoor zorgt dat de rest van je outfit stoer is en blijft, heb je een hele leuke en trendy combinatie te pakken. Natuurlijk heb je nog enkele accessoires en extraatjes nodig om het geheel af te maken. Zoals we hierboven al schreven, is een paar stevige cowboylaarzen onmisbaar in je look.

Ook doet een mooie leren riem het altijd goed in zo'n outfit, helemaal wanneer je daarbij een versleten jeans draagt. Ga je echt voor de complete look dan kies je nog voor een rood zakdoekje rond je hals. Vrouwen dragen hun haar in één of twee vlechten wanneer dat kan en op je hoofd draag je uiteraard een cowboyhoed; het liefste een bruine. Misschien heb je helemaal niet de ambitie om er als ene heuse cowgirl of boy bij te lopen, maar wil je wel wat meepikken van deze trend. In dat geval kun je de losse onderdelen ook gewoon combineren in je eigen look, want hoe leuk is een jeans met een bruin leren giletje bovenop een wit shirt? En hoe tof is een vintage cowboyjas in combinatie met een feestelijk jurkje? Combineer en leer!

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.