Fake fur jassen in de lente: ja of nee?

Brrr... vallen de temperaturen van deze lente je tot nu toe nog een beetje tegen? Goed nieuws: vanaf volgende week gaan de temperaturen weer iets omhoog. Gelukkig bestaan er tientallen soorten trendy jassen voor de lente die je met deze frisse temperaturen kunt dragen, zonder dat je het té warm hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fijne fake fur jas? De meeste mensen denken dat fake fur te warm is voor de lente, maar niets is minder waar. Het is zelf een hele fijne jas om in de lente open of dicht te dragen. Daarom hebben we enkele tips voor je verzameld waarmee je de fake fur jas ook prima in de lente kunt dragen.

Fake fur houdt je warm

Een van de grootste voordelen van een fake fur jas is het feit dat het een heerlijke warme jas is, zonder dat je het direct té warm hebt. Dit is in tegenstelling tot échte bontjassen en warme wollen jassen waarin je goed warm blijft. Dergelijke jassen zijn voor de lente een beetje te veel van het goede, maar een fake fur jas niet. De zachte stof waarvan de jas gemaakt is voelt comfortabel aan aan je huid en heeft een ademende functie, mits je voor kwaliteit gaat. De grootste reden om voor fake fur in de lente te gaan is dus omdat je het niet koud krijgt op de frisse lentedagen.

Hierbij hebben we het voornamelijk over de huidige lente, aangezien we ook wel eens lentes hebben gehad waarin het direct lekker warm was. Neem bijvoorbeeld de lente van 2019 waarin we maar al te goed wisten hoe we met de hoge temperaturen lente moesten vieren. Uiteraard kun je nu ook gewoon lekker naar buiten, zolang je ervoor zorgt dat je goed genoeg bent aangekleed. Je wil immers niet zo vlak voor de fijne zomer ziek worden door een beetje kou, toch?

Fake fur is hartstikke tijdloos

Nu je weet dat wij wel fan zijn van een beetje fake fur in je lentelook kan het maar zo zijn dat jij nog een beetje twijfelt. Misschien halen we je twijfel weg door te zeggen dat fake fur jassen ontzettend tijdloos zijn. Toegegeven: we zien fake fur de laatste jaren eigenlijk iedere winter terug in de collecties. Dat is echter wel eens anders geweest. Onze voorspelling is toch dat fake fur de komende jaren ook gewoon hartstikke trendy is en blijft. Daarom kun je zeker nu kiezen voor een fake fur jas die je ook aankomende winter weer kunt gebruiken.

Je hoeft de fake fur jas overigens niet dicht te dragen, wanneer je dit wellicht te warm vindt. Combineer een open langere jas bijvoorbeeld mooi op een jurkje of een rok en je hebt een te gekke, tijdloze look. In de winter draag je deze jas ook gewoon als trendy winterjas maar dan boven een meer winterse look. Daarom is het investeren in een mooie en kwalitatieve fake fur jas zeker een aanrader, omdat je het item toch meerdere seizoenen kunt dragen. Kies altijd voor kwaliteit, zodat je jas extra lang meegaat. Weliswaar betaal je iets meer voor een goede winterjas dan je misschien gewend bent, maar in verhouding ben je minder geld kwijt omdat je niet ieder jaar een nieuwe jas hoeft te scoren.

Fake fur past bij lentelooks - van iedereen

Wat we tot slot zo top vinden aan fake fur in de lente is dat je een hele opvallende look creëert die je niet heel vaak op straat ziet in een wat warmer seizoen. Het leuke hiervan is ook nog eens dat iedereen het kan dragen: fake fur is allang niet meer alleen een stof dat door vrouwen wordt gedragen. We zien het materiaal ook steeds vaker terug bij casual heren winterjassen en stoere én schattige jassen voor de kids. Het valt op dat we bij de mannen voornamelijk rustige kleuren zien, zoals natuurlijke tinten in de fake fur jas. Dat komt omdat dergelijke kleuren goed te combineren zijn voor heren en omdat het materiaal vaak al opvallend genoeg is.

Hoewel we bij dames en kinderen ook zeker fan zijn van rustige kleuren en trends zien we hier toch wat meer variatie. Misschien is de urban jungle trend bij jassen wel iets voor jou of gaat jouw hart sneller kloppen van felgekleurde jassen voor de lente! In de diverse webshops met damesjassen zien we veel felle kleuren zoals rood, roze en gele jassen voorbijkomen. Geef toe: dergelijke kleuren zijn voor de lente perfect! Hiermee straal je al een beetje zomer uit. Een ander voordeel van een felle kleur fake fur jas is dat je deze goed kunt combineren met basic outfits om op die manier van het geheel toch nog iets feestelijks te maken. Misschien is dat wel iets voor jou?

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.