Polkadot jassen voor ieder seizoen

Ja hoor, we hebben weer te maken met een print die terug van weggeweest is: de polkadotprint! Wij krijgen al jaren geen genoeg van stipjes op onze kleding, op onze tassen en onze jassen. Polkadot is hip! Het jaar 2020 staat wederom in het teken van deze fijne print. Is polkadot compleet nieuw voor jou of weet je al goed hoe je lange stipjesjassen met andere toffe items moet combineren? In dit artikel geven we je een korte introductie van jassen met polkadots (of stipjes). Ook lees je meer over het combineren van zo'n hippe jas voor de lente of de herfst in je eigen look.

Wat zijn jassen met polkadot?

In de jaren 50 en 60 zagen we de polkadot print al - misschien zelfs al wel eerder. Wanneer je om je heen kijkt, zie je dat er ontzettend veel kledingstukken te vinden zijn met stipjesprint. Daar worden wij heel blij van, want zomerjassen met stippen hebben iets heel vrolijks. Het is niet voor niets zo dat we dit soort jassen als eerst in de voorjaarscollecties van 2020 terugzien. Misschien heb je er al een paar gespot in de actuele collecties! Denken we aan polkadot, dan kan het twee verschillende kanten op.

In eerste instantie hebben we het over de geprinte jassen met grote stippen, zoals zwarte jassen met witte stippen of deze kleurencombinatie precies andersom. Aan de andere kant hebben we het over jassen met hele fijne print, dus met kleine stippen. Ook dat verstaan we onder polkadot in dit artikel. De kans is groot dat jij voornamelijk dacht aan de grote stippen; daar wordt de term polkadot ook het meest voor gebruikt. Van die te gekke retro jassen met polkadot; daar word je toch blij van?

Lieve look met stipjesjassen

Kortom: met een fijne polkadotjas kun je dus diverse looks maken. Een van onze lievelingslooks is zonder twijfel de lieve of romantische look. Jassen met stipjesprint hebben al gauw iets lieflijks wanneer je het geheel combineert met een jurkje en een paar ballerina's. Een spijkerjasje met polkadot staat bijvoorbeeld hartstikke cute op een rok en een blouse, terwijl het complete plaatje hartstikke netjes blijft. Dit soort looks draag je iedere dag, maar ook naar je werk of naar een etentje.

Ga voor deze look het liefst voor zachte kleuren: kies bijvoorbeeld voor een oudroze jasje met kleine witte stipjes. Of ga voor een zwart-wit look waarbij je voor rode accessoires kiest, zoals een rode tas, rode nagels en rode lippen. Op die manier combineer je lieflijk met retro, hoe leuk is dat? Natuurlijk kun je ook gaan voor andere romantische kleuren, zoals lichtblauw, paars, donkerroze en pastelgeel. 

Stoere combinatie met stippen

Die combinatie van zwart met wit waar we het eerder over hadden, kan ook op een hele stoere wijze worden gecombineerd. Retro heeft namelijk niet alleen iets liefs, maar juist vaak ook iets pittigs. Wat dacht je van een stoer spijkerjack met grote vage witte stippen? We zien dit soort jasjes steeds vaker in de collecties hangen. Het leuke van spijkerjasjes is dat je dit soort jacks in allerlei looks kunt combineren. Of je nu gaat voor een strakke zwarte skinny jeans met enkelboots en een sweater of voor een little black dress. Het kan allemaal.

Uiteraard kun je ook voor andere stoere opties gaan. Wij zijn ook helemaal fan van de boho trend van dit moment. Boho is een goede mix tussen lieflijk en stoer. Ga bijvoorbeeld voor een jas in een aardse of natuurlijke kleur waarbij een hele minimale stipjesprint te zien is. Hoe leuk is het om zo'n zwierige jas te combineren met een paar cowboy boots en een lange jurk? Draag je haren los of in een slordige vlecht, kies voor een lange sjaal en heel veel armbanden. Voila! Jouw voorjaarslook is klaar.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.