Dit zijn de Pantone zomerkleuren van 2020

Heb jij ook zo'n zin in de zomer en ben je stiekem je garderobe al zomerklaar aan het maken? Dan hebben we goed nieuws: wij zijn ons namelijk langzaam maar zeker ook op een fijne zomer aan het voorbereiden. Daar horen natuurlijk nieuwe modekleuren bij! Daarom hebben we een paar prachtige Pantone modekleuren voor de zomer van 2020 voor je verzameld, waarbij we direct wat tips geven hoe je dergelijke kleuren kunt combineren. We kunnen in ieder geval al één ding verklappen: het wordt een hele kleurrijke en vrolijke zomer waarin diverse prachtige kleuren centraal staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een donkeroranje hippe trenchcoat? Lees gauw verder en laat je inspireren.

Classic Blue als Pantone's kleur van 2020

Afgelopen najaar zagen we de nieuwste kleuren van Pantone voor de zomer van 2020 al op de catwalk voorbijkomen. Hierbij riep het Amerikaanse kleureninstituut één kleur in het bijzonder uit als 'kleur van het jaar'. Voor 2020 is dat een bijzondere tint blauw, ook wel Classic Blue genoemd. Dat is niet voor niets: Pantone noemt deze tint blauw een kleur waar men op kan rekenen en die jaren mee zou kunnen gaan. Daarnaast is Classic Blue genderloos en seizoensloos, waardoor het ook nog eens voor het najaar van 2020 een topkleur kan zijn. Dat wordt dus kiezen voor een blauwe jas!

Classic Blue is een mooie mix van donkerblauw én lichtblauw zonder dat het precies te specificeren is. Het is overigens niet de eerste keer dat Pantone een blauwe kleur uitkiest als kleur van het jaar. Eerder waren onder andere de tinten Blue Iris en Blue Turquoise de winnaars. Classic Blue is iets donkerder dan deze kleuren en heeft daarbij direct een meer mysterieus karakter. Je kunt deze kleur heel mooi combineren met grijs of bruin: kies bijvoorbeeld voor een grijs bomberjack in combinatie met classic blue tinten. Een perfecte combi.

Warme tinten voor de zomer

Pantone heeft natuurlijk nog andere zomerse kleuren voor ons in petto. Wat dacht je bijvoorbeeld van de warme kleur Flame Scarlet? Flame Scarlet is een felrode kleur waar wij direct verliefd op zijn geworden. Niet iedereen durft direct voor een rode mantel te gaan, maar als je er even over nadenkt waarom zou je het dan niet doen? Rode jassen zijn hartstikke hip en extra leuk: ze vallen op. Ook Orange Peel is een mooie kleur om in de gaten te houden: een donkere oranjetint die zeker iets sexy's heeft.

Iets minder warm, maar nog steeds voor deze categorie is de kleur Sunlight; een lichtgele kleur. Gele jassen zijn überhaupt altijd aan te raden in de zomer, maar het is toch mooi meegenomen wanneer er veel keuze is omdat de kleur dé trend van dat moment is. Hierbij kun je overigens nog voor verschillende tinten geel gaan, want ook okergele jassen zijn een must deze zomer.

Koelere tinten zomerjassen

Naast de warme kleuren die we besproken hebben is het nu tijd om de wat koelere tinten te spotten in fashion. Faded Denim is een lichtblauwe kleur die ons direct opviel. Deze babyblauwe kleur heeft iets weg van denim en is terug te zien in veel modecollecties. Je kunt deze kleur heel goed combineren met een spijkerjasje of een mooie jeans. Ook wit is een hele fijne match voor Faded Denim. Biscay Green is een andere tint waar we heel blij van worden. Deze kleur heeft nog het meest weg van turquoise en aqua. 

Biscay Green is heel goed te combineren met diverse aardetinten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een jas in deze kleur in combinatie met een wit jurkje of een beige shirt? Of draai de kleuren om en kies voor een beige zomerjasje met een blouse in Biscay Green. Ga je liever voor een donkerdere tint blauw? In dat geval is Classic Blue de juiste match voor jou. Deze kleur is goed te combineren met diverse tinten en verschillende stijlen.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.