Dit zijn de trends voor het winterjassen seizoen van 2018/2019

Misschien moet je er met dit extreem warme zomerweer nog helemaal niet aan denken, maar de trends op het gebied van winterjassen voor 2018/2019 zijn alweer gesignaleerd! Je mag dus zeker weer gaan nadenken over jouw warme jas voor het aankomende winterseizoen. Wat als eerste opvalt wanneer we naar de trends kijken, zijn de kleuren die gekozen zijn. Zo komt de kleur rood in verschillende tinten en uitgevoerd met diverse materialen veelvuldig terug en zien we de nadruk op grijs als basiskleur. Wij worden al enthousiast van deze trend, jij ook?

Welke modellen zien we terug?

De komende winter maken we kennis met een aantal nieuwe modellen én nemen we een paar oude trends mee. Een bijzondere trend is die van de lange jas. We hebben het in dat geval niet over een net wat langere jas die over je knie valt, maar over een héle lange jas die in sommige gevallen zelfs tot je enkels komt. Voor deze jas worden verschillende soorten stoffen gebruikt: een van de uitvoeringen is de zogeheten cocoon coat, een jas met zachte stof waar je je letterlijk in kunt verstoppen wanneer het heel koud is.

Ook zien we dit seizoen korte, vierkante herenmodellen terug, die tevens voor vrouwen zijn bedoeld. Denk hierbij aan jassen met brede schouders die net onder je broekriem vallen. Bij deze modellen kun je gerust kiezen voor een uitvoering met een printje, zoals mantels met een vintage ruit of een krijtstreep. Vaak vallen deze winterjassen net iets oversized om op die manier de meest trendy look anno 2018/2019 te creëren.

Trendy winterjassen voor heren 2018/2019

Mannen kunnen zich deze winter helemaal uitleven: hoewel er normaal gesproken vaak juist veel nieuwe trends voor vrouwen te zien zijn, zijn er dit jaar extra veel winterjassentrends voor de heren. Kies je voor het hierboven beschreven langer model dan kies je voor een klassieke look die ook een tikje casual is. Ga bijvoorbeeld voor stijlvol zwart of voor warm donkergrijs in combinatie met een stoere jeans of een mooie pantalon.

In één lijn met de oversized trend van de vierkante herenmodellen ligt de keuze voor winterjassen met oversized schouders. Je kunt hierbij zelfs kiezen voor een heren winterjas met schoudervullingen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Veel modellen voor mannen hebben deze winter van zichzelf al hoge schouders, zodat op die manier deze vernieuwende trend wordt gecreëerd.

Hippe winterjassen voor dames

Wat betreft materialen voor de winterjassen van de dames vallen twee dingen op: het gebruik van tweed als zachte stof en het gebruik van dierenprints. Tweed maakt dit seizoen een heuse comeback in combinatie met de hierboven beschreven modellen. Je ziet deze stof dan ook regelmatig terugkomen in jassen met ruitmotief of juist met vintage uitstraling zoals lichtgrijs of bruin.

Tot slot kan het niet gek genoeg wat betreft dierenprint! Het is allang verleden tijd dat tijgerprints, panterprints en giraffenprint ordinair waren. Natuurlijk kies je hierbij niet voor daadwerkelijke dierenvel, maar opvallende en kleurrijk imitatiebont en ander zacht materiaal. Deze jassen kun je in verschillende stijlen combineren: van vintage tot klassiek en van boho chic tot aan gedurfd.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.