Kleurentrends voor je winterjas dit najaar

Hoewel het nog augustus is en je er misschien nog niet aan moet denken is het je vast wel opgevallen dat je in de winkels en webwinkels alweer collecties ziet hangen voor de herfst en de winter. Het is langzaam maar zeker tijd om je garderobe te verwisselen met warme items. Misschien heb je nog een winterjas van afgelopen winter of misschien ben je toe aan een nieuwe winterjas. Wat zijn de modekleuren voor je winterjas in het najaar van 2018-2019? We hebben de mooiste kleuren voor je verzameld zodat jij precies weet welke kleur winterjas je moet aanschaffen het volgende seizoen. Lees dus gauw verder en kom er achter!

Basiskleurentrends voor iedereen

Natuurlijk zijn er voor heren en vrouwen apart verschillende kleurentrends te vinden, zoals we die ieder jaar zien. Dit seizoen is er echter ook een basistrend wat betreft kleuren te vinden. Aankomende herfst en winter zien we voor de winterjassen en de rest van de winterse kleding de kleur grijs in verschillende tinten terugkomen. Grijs is een koele kleur die een bepaald soort warmte uitstraalt waardoor deze kleur perfect is voor dit grauwe seizoen.

Mode is pas compleet wanneer er nog wat wordt toegevoegd aan de kleur grijs. Een andere kleur die centraal staat is rood: van felrood tot donkerrood. Dit kan in diverse uitvoeringen worden gevormd bij winterjassen: denk bijvoorbeeld aan een grijze faux fur jas met rode details of aan een nette bordeauxrode jas met donkergrijze zakken. Voor zowel mannen als vrouwen zijn er nog andere kleurentrends te ontdekken.

Kleurentrends voor dames winterjassen

Bij dames winterjassen staat bijvoorbeeld rood nog steeds centraal, waarbij deze kleur wordt aangevuld met andere opvallende kleuren zoals paars, roze en blauw. Deze kleuren stralen vrouwelijkheid uit en laten onbewust een soort vrouwelijke kracht zien, dat evenredig is als mannelijke kracht. Hierbij komt een vleugje mannelijkheid om de hoek kijken, wat we in de diverse tinten blauw zien.

Het bijzondere van deze kleurentrends is dat ze goed met elkaar te combineren zijn. Wie ooit gezegd heeft dat roze niet met rood kan matchen heeft niet gelijk: deze twee warme en romantische kleuren vullen elkaar juist goed aan. Dit zien we terug in het kleurgebruik bij dameswinterjassen: verwacht veel rood, roze en paars. Wil je liever toch iets minder opvallen? Dan kun je altijd voor de basis grijs gaan.

Kleurentrends voor herenwinterjassen

Wat opvalt bij de kleurentrends voor heren is dat het in eerste instantie heel rustig wordt gehouden. We zien verschillende modellen herenjassen met rustige kleuren zoals grijs, zwart en offwhite. Ook alle kleuren hier tussenin, zoals beige en lichtbruin, komen terug. Deze kleuren kun je overigens nog wel combineren met andere fellere accentkleuren, maar wanneer je voor een basic look wilt gaan zijn de basiskleuren meer dan prima.

De accentkleuren voor de winterjassen voor heren zijn opvallend en vooral ook toe te passen door de verschillende variaties ervan: rood, geel en groen. Denk hierbij aan olijfgroen, okergeel en bordeauxrood maar ook aan alle andere varianten van de kleuren. Ideaal om te combineren met een van de basiskleuren maar wanneer je op wilt vallen met je winterjas kun je ook kiezen voor een jas compleet in deze kleur! Of kies voor een basiskleur met een sjaal of muts in een van de accentkleuren. Je kunt, net als eerdere jaren, veel experimenteren met de verschillende kleurentrends.

Vorige

Tips om te besparen op je winterjas

5 augustus 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.