Do's en don'ts met een kantoorjas in de winter

Net als bij je gewone outfit wil je met je winterjas goed voor de dag komen wanneer het om een kantoorbaan gaat. Misschien heb je regelmatig afspraken of moet je vaak naar events voor je werk; wat je ook moet doen, het is prettig om een mooie en nette winterjas te hebben die je voor je werk kunt gebruiken. Waar moet zo’n winterjas aan voldoen? In dit artikel vertellen we je meer over de do’s en don’ts voor kantoorjassen voor hem en haar in de winter.

Absolute do’s voor een winterjas op kantoor

Gelukkig zijn er genoeg winterjassen die je zonder twijfel naar kantoor kunt aantrekken. Voor de dames is het bijvoorbeeld aan te raden om te kiezen voor een stijlvolle lange winterjas. Lange winterjassen zijn deze winter ook nog eens helemaal hip, dus dat is mooi meegenomen. Kies hierbij altijd voor een klassiek model zoals een mooie trenchcoat als winterjas of een lange wollen winterjas. Combineer lange jassen met een lange rok of een nette pantalon en een paar hakken of enkellaarsjes en je kantoorlook is klaar.

Voor de heren is het wat betreft een absolute do voor een kantoorjas ook helemaal niet zo moeilijk. Ga je voor een zwarte winterjas dan zit je vrijwel altijd goed! Let hierbij wel op hoe het model van de winterjas is. Een dunne gewatteerde winterjas is bijvoorbeeld een aanrader, hoewel een langere wollen winterjas of een mooie trenchcoat voor heren ook zeker gedragen kan worden naar kantoor. Match deze jassen met een mooie pantalon, een blouse en een paar donkere brogues of een fraaie veterschoen en je hebt een trendy maar nette look voor op kantoor.

Don’ts voor winterjassen op kantoor

Gelukkig zijn er meer do’s dan don’ts, maar er zijn alsnog enkele modellen winterjassen die je beter niet naar kantoor draagt. Voor vrouwen is dat bijvoorbeeld de fake fur winterjas en dan met name de bombastische versie die lekker opvallend is. Prachtige winterjassen, maar leuker voor in je vrije tijd. Ook is een lammy coat van grof wol een typische winterjas die je met je dagelijkse kloffie kunt dragen maar liever niet naar of op werk. Deze jassen zijn net iets te informeel voor een belangrijke functie.

Wat betreft de heren zijn er ook enkele winterjassen die je liever thuis moet laten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de gewatteerde winterjassen of de bomberjacks? Hartstikke leuke modellen en ook echt ideaal voor in je casual outfit, maar niet netjes genoeg voor op kantoor. Ook een gewatteerde regenjas is fantastisch, maar niet voor op kantoor. Let daarnaast goed op de combinaties die je met een nette winterjas maakt: zorg ervoor dat de kleuren goed met elkaar matchen en dat de stoffen ook een mooie combinatie zijn. Een eerste indruk is immers bij veel functies ontzettend belangrijk.

Op Jas.nl hebben we een groot aanbod nette winterjassen voor op kantoor, zowel voor hem als voor haar. Neem vooral een kijkje wanneer je op zoek bent naar een geschikte kantoorjas voor in de winter en vind jouw nieuwe winterjas!

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.