Zo vieren Nederlanders de lente

Wat een weertje is het al, dat terwijl de temperaturen nog hoger gaan worden! De voorspellingen voor dit weekend zijn niet mis: de verwachting is dat het warmer dan ooit met Pasen gaat worden. Waar het vorig jaar nog kouder was dan de kerstdagen daarvoor wordt het op de zaterdag voor Pasen op sommige plekken tot wel 25 graden. Laat je warme wollen winterjas dus maar lekker thuis want het is tijd voor blote armen en blote benen. Hier op Jas.nl lees je meer over dé manieren hoe Nederlanders de lente vieren. Wat ga jij dit weekend in het zonnetje doen?

Massaal naar het strand

Met temperaturen zoals deze zijn Nederlanders al gauw enthousiast. Zij verruilen binnen no time hun warme mantels en gewatteerde regenjassen in voor comfortabele spijkerjasjes en modieuze vesten. Overdag hoef je met dit soort temperaturen eigenlijk helemaal geen jas aan te hebben, maar omdat het nog vroeg in het jaar is kan het in de ochtend en de avond fris aan voelen. Op vrije dagen zoals dit lange weekend gaan we massaal met z'n allen naar het strand. Nederland kent een paar prachtige stukken kustlijn waar je de hele dag lekker kunt vertoeven onder het genot van een hapje en een drankje. Een duik in de zee is weliswaar nog wat te fris, maar als je uit de wind op het strand ligt is het gewoon warm!

Kom je met het openbaar vervoer dan zijn de bekende stranden van Zandvoort en Scheveningen het bezoeken waard. Beide stranden bereik je met de trein; richting Scheveningen moet je vanaf Den Haag Centraal nog een tram pakken. Ga je de hele dag naar het strand inclusief de avond? Neem dan zeker een tussenjas mee of een lekkere warme trui. Aan de kust is het immers altijd wat frisser dan in het binnenland van Nederland. Geen zin om met het openbaar vervoer te gaan en beschik je over een auto? Check dan de stranden in Zeeland of Noord-Holland: Bloemendaal aan Zee is ook een zeer populaire plek om dit weekend te relaxen. 

Weg met de caravan, camper of tent

Een andere trend die we de laatste jaren weer steeds meer zien, is dat Nederlanders er (weer) meer op uit trekken met de caravan, tent of camper. Kamperen is weer helemaal hip en dat is niet zo gek. Ons kikkerlandje heeft genoeg magische plekjes midden in de natuur, aan het strand of op een boerenerf waar je een heerlijk lang weekend 'buiten' kunt slapen. Met de goede voorbereiding krijg je het zelfs in de nacht niet koud. Neem daarom altijd een goede outdoorjas mee zoals een kwalitatieve parka jas of een warme softshell jas die je gemakkelijk op kunt vouwen en mee kunt nemen in je bagage. Het blijft immers 'nog maar' april dus de avonden en vooral de nachten kunnen fris zijn.

In Nederland heb je ontzettend veel keuze wat betreft campings en kampeerterreinen. De natuurliefhebbers die op zoek zijn naar rust en ontspanning kunnen kiezen uit een van de vele Natuurkampeerterreinen uit het zogeheten Groene Boekje, terwijl jonge gezinnen met kids juist vaak meer op hun plek zijn op vakantieparken met animatie en een zwembad. Vind je kamperen te basic en wil je liever iets meer luxe in de buitenlucht? In ons land kun je tegenwoordig vrijwel overal kiezen uit diverse glampingmogelijkheden: luxe kamperen in een boomhut, een pipowagen of een andere bijzondere plek. Het enige dat jij hoeft mee te nemen is je bagage, je zomerjas om het warm genoeg te hebben in de lente en je bent ready to go.

Tulpenvelden en bloesemparken bezoeken

Steeds vaker zien we dat niet alleen de toeristen de bekende tulpenvelden in Noord- en Zuid-Holland en de mooie bloesenparken overal in Nederland bezoeken: ook locals kunnen er wat van! Misschien is het door de komst van Instagram en de drang naar het maken van het perfecte plaatje of misschien willen we gewoon met z'n allen wat meer genieten van het Nederlands' schoon. In het Paasweekend worden dergelijke plekken massaal bezocht, puur omdat dit dé tijd van het jaar is om weg te kunnen dromen bij de meest kleurrijke bloemenvelden en bloesembomen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Keukenhof voor de mooiste bloemen van het land of maak een wandeling door de buurt om bloesems te spotten.

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om de lente te vieren. Menigeen vindt het alleen al fantastisch om na werk lekker op een zonnig terras neer te ploffen of een ijsje te halen bij de lokale ijsboer. Hoe je de lente dit Paasweekend en de weken erop ook viert: doe het volop! Schaf een paar nieuwe kledingstukken aan die de zomer ademen, haal je zonnebril uit de kast en smeer je goed in. Alleen daardoor verwelkom je de lente en de zomer al met open armen. Wij zijn benieuwd hoe jij de lente in Nederland viert; laat het ons weten in een comment onder dit artikel.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.