Lentetip: bezoek de mooiste tulpenvelden van Nederland

De lente is één heel mooi seizoen. De zon laat meer van zichzelf zien en de dagen worden langer. Het feit dat alles weer in bloei staat, maakt de lente om verliefd op te worden! Hoe beter kun je de lente vieren dan door de bossen te struinen, de bloesems te bekijken en de vele tulpen- en bloemenvelden vast te leggen. Dat laatste lijkt met het jaar populairder te worden; misschien is het door de komst van het inmiddels niet meer weg te denken medium Instagram of misschien waarderen we de natuur in alle vormen meer. Wil jij ook een paar prachtige plaatjes schieten van of met bloemenvelden? In dit artikel lees je waar je moet zijn in Nederland.

Dagje Noordoostpolder voor kleurrijke tulpenvelden

De meeste tulpenboerderijen vind je in Noord-Holland en in de Noordoostpolder in Flevoland. Wanneer je met de auto of de trein bijvoorbeeld van Amsterdam naar Den Haag rijdt kom je zonder twijfel genoeg kleurrijke velden tegen. Bij de meeste velden kun je even stoppen om de bloemen te bewonderen en om een paar foto's te maken. Onze tip: trek een warme jas aan en ga er met de fiets op uit in Noord-Holland. Op die manier spot je de mooiste bloemen en vind je vaker meer rustige plekken, omdat mensen voornamelijk met de auto velden gaan spotten.

Maar wat zijn dan de mooiste plekken waar je heerlijk kunt fietsen? Van midden maart tot midden mei heb je de meeste kans om rondom Schokland mooie tulpenvelden te spotten. Ieder jaar vindt in dit gebied het Tulpenfestival plaats, waarbij je, zoals de naam het al zegt, prachtige tulpen kunt bekijken. Langs een route die je met de auto of met de fiets kunt afleggen zijn allerlei activiteiten georganiseerd die je kunt ondernemen. Op die manier maak je er een heerlijke dag weg van. Tip: ga je met de fiets? Kleed je dan warm genoeg aan. In deze periode kan het nog behoorlijk fris zijn. Kies voor een modieus sportjasje met een sjaal of ga voor een gewatteerde regenjas voor warmte én droogte.

Toerist uithangen in Lisse

Een andere bekende plek waar je jaarlijks de mooiste tulpen en andere bloemen in bloei kunt bekijken is natuurlijk de Keukenhof. Hoewel deze plek de afgelopen jaren drukker dan ooit is geworden met toeristen van over de hele wereld, is het ook voor Nederlanders een hartstikke leuk tripje. Op meer dan 32 hectare grondgebied worden talloze bloemen tentoongesteld van boeren uit de buurt. Trek er daarom ook zeker een dag of in ieder geval een volle middag voor uit om alle bloemen hier te bekijken.

Voor extra mooie foto's voor Instagram is het aan te raden om zelf een felgekleurde winterjas aan te trekken. Waarom? Heel simpel: op die manier fix je de mooiste kleurcontrasten op de foto. Denk bijvoorbeeld aan een mooie rode winterjas of ga voor een felgele trenchcoat! Uiteraard kun je ook kiezen voor een jas met meer basic, natuurlijke kleuren waardoor de bloemen op de achtergrond meer in het oog springen. Ook denim spijkerjasjes en stoere leren jacks doen het altijd goed op dit soort Instagrammable plaatjes!

Overige plekken voor bloemrijke foto's

Is het een dagje slecht weer en heb je geen zin om koud en nat te worden en misschien zelfs ziek te worden? Geen probleem: in Nederland zijn er nog genoeg andere plekken waar je ook op een regenachtige dag mooie bloemen kunt bekijken... en kopen! Wat dacht je bijvoorbeeld van FloraHolland in Aalsmeer, dé veiling van Nederland voor de mooiste bloemen. Deze veiling is overdekt en is een waar paradijs voor bloemenliefhebbers. Iedere dag komen hier uit meer dan 50 landen de meest fraaie bloemen voorbij. Zorg ervoor dat je er extra vroeg bent om de meest kleurrijke bloemen te kunnen zien.

Of bezoek de hoofdstad van het land en loop over de grote bloemenmarkt waar je niet alleen schilderachtige tulpen en andere bloemensoorten kunt bekijken maar waar je ze ook kunt aanschaffen. Op deze plek in Amsterdam kopen dagelijks duizenden toeristen tulpenbollen, bossen bloemen, planten en nog veel meer. Je bent binnen no time vanaf Amsterdam Centraal op deze plek: loop het Spui af richting Rembrandtplein en je komt er vanzelf langs. De kraampjes zijn overdekt dus je kunt ook tijdens een regenachtige dag lekker shoppen in je zomerjas of fijne tussenjas.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.