Fluffy herenjassen voor de winter

Veel mannen beweren dat ze het bijna nooit koud hebben, toch is het wat dat betreft een wonder dat er iedere winter weer heel veel warme winterjassen voor heren in de collecties hangen. Stiekem geloven we het dus niet zo dat jullie het nooit fris hebben, want waarom worden anders al die heerlijke warme jassen verkocht? Deze winter zien we een extra warme en extra fluffy jas terug in de herencollecties. Of nou ja, eigenlijk niet één soort jas, maar verschillende fluffy jassen zoals faux fur jassen. Heb jij ze al gespot en zit je erover na te denken om een fluffy herenjas aan te schaffen of heb je nog geen idee waar we het over hebben? In beide gevallen: doorlezen!

Teddy coats, teddy coats en nog eens teddy coats

We hebben er al een paar artikelen over geschreven en zijn er enorm verliefd op: teddy coats. Teddy coats zijn hét item van de winter van 2019/2020 en mogen daarom dus absoluut niet ontbreken aan jouw kapstok. Waarom niet? Heel simpel: teddy coats zijn comfortabel, bieden ontzettend veel warmte, zitten heel lekker en zien er heel knuffelig uit. Omdat teddy coats van dat heerlijke zachte materiaal zijn gemaakt, voelen deze fijne winterse jassen ook als het perfecte item om binnen te dragen. Kortom: we willen de teddy coat eigenlijk nooit meer uit doen!

Het leuke van deze winter is dat de teddy coat ook steeds meer herencollecties weet te bereiken. Misschien heb je op straat al wel iemand in zo'n fluffy jas gespot en kun je er sindsdien niet meer niet aan denken. Dat komt goed uit, want diverse webshops hebben teddy coats voor mannen in de verkoop. Onze favorieten voor heren zijn toch wel de beige jassen en de zwarte uitvoeringen. Beide kleuren zijn goed te combineren in een winterse look en passen goed in een informele én een formele look. Daarmee is de teddy coat voor heren ook nog eens heel multifunctioneel.

Lammy coat voor mannen

Vind je de teddy coat toch iets te ... schattig? In dat geval hebben we nog een andere stoerdere variant op de fluffy jas. Wat dacht je van de lammy coat als winterjas? Lammy coats zijn al jaren een mode-item en dan voornamelijk in de vrouwencollecties. Wist je dat de jas in eerste instantie eigenlijk vooral door mannen werd gedragen? De jas heeft namelijk een rijke geschiedenis en was vooral bedoeld om mannen in de koude bergen van Afghanistan warm te houden. Dit is dan ook de belangrijkste functie van de unieke herenjas.

Vandaag de dag is de lammy coat veel meer een trendjas geworden en zien we de jas in diverse uitvoeringen terug. Het grappige hierbij is dat de basis altijd blijft: een langere jas van lammy leer met een dikke vulling. De jassen zijn voornamelijk bruin van kleur en hebben witte en beige details. Op sommige jassen vind je prachtige prints die vaak wat weg hebben van boho jassen of hippiejassen zoals we die vroeger kenden. De lammy is een jas voor veel gelegenheden, maar past het beste bij een eigenzinnige look.

Ook fluffy: wollen jassen

Misschien zijn wollen herenjassen niet de eerste jassen waar je aan denkt bij een fluffy jas. Toegegeven: wollen jassen zijn minder fluffy dan bijvoorbeeld een goede teddy coat of misschien een fake fur jas, maar dat betekent niet dat ze niet alsnog heerlijk warm zijn. Fake fur jassen zien we namelijk (nog) niet zoveel in de mannencollecties, daarom hebben we als alternatief gekozen voor wollen jassen. Wat deze jassen fluffy maakt, is het feit dat je kunt kiezen voor grove wollen jassen. Grove wol geeft dat fluffy karakter waar je misschien wel naar op zoek bent!

Met een wollen jas zit je wat betreft warmte sowieso goed. Wollen jassen of wollen mantels zijn namelijk duurzame jassen, wat betekent dat je jaren kunt genieten van dit soort stevige winterjassen. Kies je voor een langer model dan geniet je van dat beetje extra warmte rondom je bovenbenen. Lange jassen geven ook net dat beetje klasse af wat je outfit weer helemaal af kan maken. Kortom: wollen jassen zijn én fluffy én geven je dat beetje winterse stijl. Perfect voor diverse soorten mannen!

Vorige

Perfecte jassen voor december

4 december 2019
Volgende

Winterjastips voor onder de kerstboom

6 december 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.