Mantel als winterjas

Heel wat mensen kiezen vandaag de dag voor een winterjas voor de koudere periode, maar een mantel is een winterjas die steeds meer op het straatbeeld te vinden is. De mantel is echt een kledingstuk dat weer helemaal terug van weggeweest is! Het verschil tussen een jas en een mantel is als volgt: bij een mantel draag je meestal een lang, warm kledingstuk van wol. Dat terwijl een jas meestal van dunner materiaal is dan de mantel.

Het dragen van een mantel is niets nieuws. De oude Grieken en Romeinen droegen mantels, maar geen jassen. In onze taal heeft de mantel bovendien een veel prominentere plek verworven dan de (winter)jas. Immers: we spreken over ‘de mantel der liefde’ en niet ‘de jas der liefde’.

De mantel is helemaal in

Een mantel is niet per se iets voor nanny’s en oudere vrouwen. Tegenwoordig is de mantel de geschikte winterjas voor jonge en oudere vrouwen. De wintjassen en mantels zijn er in alle soorten en maten. Uiteraard is de trenchcoat de jas waarmee je nooit fout kunt gaan, maar dit jaar kun je je ook prima vertonen met een egg-shape of oversized mantel.

Oversized mantels vallen heel ruim om je figuur. Daarmee leg je expres niet het accent op bepaalde lichaamsdelen, waardoor je vrijwel altijd goed in de jas staat. De mantel is expres zo gesneden, dat het lijkt alsof de jas te groot is voor degene die hem draagt. Voornamelijk vrouwen die erg lang en slank zijn, passen goed in een mantel. Sommige jassen worden aan de onderkant iets wijder. Dat past goed bij vrouwen met een A-figuur. Vrouwen met een H-figuur passen ook goed in een mantel. Er komt namelijk accent te liggen op de taille, waardoor vrouwelijke rondingen beter zichtbaar zijn. Je legt dus echt accent op de plekken waar je accent op wilt leggen.

De juiste mantel kiezen

Zoals gezegd: er zijn vele verschillende soorten mantels. Welke mantel past precies bij jou? Wij raden een wollen mantel aan. Wol is een warm materiaal. Het materiaal is ook verrassend eenvoudig te reinigen. Bijvoorbeeld door de mantel in de badkamer te hangen, terwijl men een warme douche neemt. Door de stoom is de jas eenvoudig te reinigen. Bovendien zit je mantel daarna ook meteen weer goed: eventuele kreukels trekken er vanzelf weer uit.

Een ongeluk zit in een klein hoekje en daardoor kun je eens een vlek op je mantel oplopen. Het advies is vooral niet zelf te proberen de vlek eruit te krijgen, maar hiervoor naar een stomerij te gaan.

Wat is nu precies de juiste mantel? Bij een mantel is immers niet alleen het materiaal van de mantel belangrijk. De lengte van de mantel is wellicht nog belangrijker. Het is belangrijk dat de lengte van de mantel precies bij de lichaamslengte van de vrouw past. Als je erg lang bent, kun je dus het beste voor een langere mantel kiezen. Kortere vrouwen kunnen ook kiezen voor een lange mantel, maar daarbij is het nodig om het juiste model te kiezen.

Voor korte vrouwen raden we een mantel aan met veel details, met een zeer hoog taille. Een mantel laat je slanker en langer lijken als de zoom van de mantel ongeveer onder de knie valt. Dan nog een gratis stijltip van Jas.nl: als je rok onder de mantel uitkomt, is dat niet erg. Maar het is wel belangrijk dat je tenminste een breedte ter grootte van je hand aanhoudt tussen de onderkant van de jas en de rok.

Bekijk alle mantels →

Volgende

Gadgets voor echte koukleumen

29 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.