Kies je dit jaar voor een groene winterjas?

Ieder jaar zien we nieuwe kleurentrends op het gebied van winterjassen. Daarnaast zijn er altijd kleuren die óf altijd terugkomen óf niet per se een trend zijn maar wel prima te dragen zijn. Een van die kleuren is de kleur groen: mosgroen, olijfgroen, legergroen, donkergroen… stuk voor stuk prachtige kleuren die je in het winterse seizoen goed kunt combineren met andere warme kleding. In de winter van 2018/2019 zien we groen terug als een accentkleur (dus meer in de details van jassen), maar wij vinden dat een groene winterjas eigenlijk altijd kan! In dit artikel lees je meer over de groene winterjas. Lees je mee?

Groen combineren met andere kleuren

Groen is een hele mooie natuurlijke kleur waarmee je diverse outfits kunt creëren. Misschien krijg je juist bij deze kleur een lentegevoel, waardoor het juist een goede reden is om de kleur óók in de het koude en donkere seizoen te dragen. Maar hoe combineer je deze kleur en welke kleuren passen er bij groen? Een basisregel is dat wanneer je voor groen kiest in je outfit, je de rest van je look het beste rustig kunt houden. De nadruk mag namelijk best wel op dat prachtige groen liggen.

Kies je dus voor een groene winterjas dan kies je voor accessoires (zoals een sjaal, handschoenen, muts en/of een tas) die een minder opvallende kleur hebben. Een donkergroene winterjas kun je bijvoorbeeld goed combineren met bruin, camel of zachtroze. Liever iets lichter groen? Dan kies je ook voor andere kleurencombinaties. Lichtgroen combineer je het beste met antraciet of een andere tint grijs. Omdat groen uit een mengsel van blauw, geel en een beetje rood bestaat kun je de kleur met veel andere kleuren combineren. Experimenteer zelf een beetje om te kijken wat het beste staat.

Welke winterjas voor kleur groen?

Niet iedere winterjas pakt mooi uit in de kleur groen. Een faux fur jas in deze kleur ziet er bijvoorbeeld al gauw nep uit, ook al is de kleur groen een natuurlijke kleur. Daarom kun je het beste kiezen voor andere modellen en uitvoeringen, waarbij groen de perfecte aanvulling is. Aankomend winterseizoen zien we bijvoorbeeld veel groene jassen met een sportieve look zoals de parka jas of de outdoorjas. Vorig jaar zagen we veel langere regenjassen met een dikke voering, die ook dit jaar dienen als winterjas.

Bij deze stoere jassen past een donkergroene tint het beste, zoals mosgroen, olijfgroen of legergroen. Voor een lichtere en koelere kleur groen zoals appelgroen, pistache of dennengroen kun je het beste voor een meer stijlvolle winterjas gaan, zoals een lange wollen winterjas of een mooie vintage winterjas. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de regels niet te volgen en beide kleurtinten om te draaien. Net als bij veel andere kleuren geldt bij groen dat het blijven combineren van meerdere kleuren groen of met andere kleuren het sleutelwoord is. Zo vind je zelf de beste combinatie die ook nog eens bij jou past.

Vorige

Gele winterjassen: ja of nee?

3 september 2018
Volgende

Scoor een winterjas met print

5 september 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.