Folklore herenjassen in de winter

Wat de winterse trends voor de winter van 2021 zijn, weten we stiekem al een tijdje. Eerder dit jaar liepen honderden internationale modellen namelijk in de nieuwste collecties van bekende modeontwerpers en grote modehuizen. Een van de trends die we toentertijd al zagen, was folklore. Dat is bijzonder, want folklore jassen zagen we in de zomer ook al! Het lijkt dus wel of deze zomerse trend in de winter gewoon weer verder gaat. Hierbij gaat het natuurlijk wel om andere soort jassen, namelijk warme winterjassen. Hoe mannen folk prints in hun winterjassen combineren, lees je in dit artikel.

Folklore winterjassen: waar moet je precies aan denken?

Folklore of een folk print is een heel breed begrip. De letterlijke vertaling van folklore is 'volkskunde' en dat klopt helemaal bij kleding en jassen met folklore print. Folklore kan hierbij van alles zijn, zolang het maar met een traditioneel volk te maken heeft. Het begrip wordt ook wel gebruikt voor alles wat een bepaalde groep mensen of een volk maakt of wat typerend is voor dat volk. Daarom kun je onder folklore echt van alles verstaan: van kleding tot gewoonten en van sages tot aan meubels. In de fashion hebben we het over folklore details in kleding en hierbij in het specifiek: winterjassen voor heren in diverse pasvormen en kleuren.

Kijken we naar folklore winterjassen voor heren dan zien we in ieder geval veel kleuren, veel verschillende materialen en opvallende jassen. Een winterjas met folk print kan van alles zijn: denk aan Indonesische prints (zoals batik), Indiase print of jassen in Afghaanse stijl. Hiermee wordt folklore vandaag de dag iets breder getrokken dan alleen een kleurrijke geprinte jas. Vrijwel iedere jas die een beetje boho of een beetje hippie is, is al gauw een folklore jas. Daar worden wij heel blij van!

Felle kleuren in je winterjas voor mannen

Wat zo speciaal is aan een folklore jas is dat het altijd een jas betreft die opvalt. Voor mannen kan dit nogal een stap zijn, aangezien een groot deel van de heren het liefst voor een effen jas gaat zonder al te veel poespas. Ben jij echter een type dat wel van opvallen houdt en het liefst voor een andere soort winterjas gaat dan de gemiddelde man? Dan is een folklore winterjas absoluut iets voor jou. Kies het liefst voor een middellange tot lange winterjas met een kleurrijke print en eventueel een (fake) bontkraag. Kijk vooral naar de fashion in de jaren 60 en 70 om inspiratie op te doen.

In die jaren liepen de echte hippies namelijk ook met dit soort jassen. Denk aan zwierige suède jassen met bloemenprints of aztec-prints. Of ga voor een langere leren jas met gekleurde borduursels op de rug of bij de mouwen. Wanneer je geen passend exemplaar in de huidige collecties kunt vinden (hoewel dat ons sterk lijkt met de trends van nu) kun je altijd nog eens de plaatselijke kringloop of vintage winkel in duiken. Dergelijke shops hebben gegarandeerd een mooi exemplaar hangen. Het voordeel van bij webshops met nieuwe herenjassen kijken, is dat je meer keuze hebt.

Folklore jassen in aardse kleuren

Ben je niet zo'n type dat in de meest felle kleuren rond wil lopen, maar is je aandacht voor een folklore jas of een jas met folk print wel getrokken? In dat geval zijn er nog enkele andere soorten winterjassen waar je uit kunt kiezen. Omdat boho jassen en jassen met een hippie-tintje ook onder folklore jassen vallen wat ons betreft, is een mooie lammy coat of een andere soort Afghaanse jas wellicht iets voor jou. Afghaanse jassen zijn lange warme jassen die meestal gemaakt zijn van schapenvel. Voor de hippies onder ons is er een groot deel beschikbaar met wollen mouwen en kragen en borduursels. Ga je liever voor een meer rustige jas? Kies dan voor een folklore jas in aardse kleuren; helemaal hip in de winter van 2020/2021.

Bij aardse kleuren denk je aan alle kleuren die natuurlijk aan doen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie roodbruine of lichtbruine jas. Ook beige jassen zijn, net als vorige winter, helemaal hip deze winter. Beige is een fijne kleur die je met gemak kunt combineren met andere natuurlijke kleuren, evenals met zwart en wit. Donkergroen, terracotta en okergeel zijn tevens fijne herfstige en winterse kleuren die je goed in je najaarslook kunt combineren. Onze tip: stem je accessoires af qua kleuren en trend. Ga bijvoorbeeld voor een mooie wollen hoed of een lange sjaal bij je folk jas.

Hoe draag je de folklore herenjassen in de winter?

Heb je een vraag over deze bijzondere trend? Of hebben we je stiekem al overgehaald om ook voor een folklore herenjas te gaan deze winter? In onderstaande FAQ vind je enkele vragen en antwoorden die regelmatig gesteld worden over deze folky trend.

🌡️ Welke folklore herenjassen zijn écht goed warm?

Wanneer je de zekerheid wilt hebben voor een warme folklore jas raden we je aan om voor een lammy coat te gaan. Lammy's zijn gemaakt van schapenvacht en bieden daarom extra goede warmte. Ook winterjassen van wol en leer zijn heerlijk warm.

🐏 Zijn er ook vegan folklore jassen voor mannen?

Absoluut zijn er ook folkore jassen voor mannen! Tegenwoordig zijn er steeds meer winterjassen te koop die warm zijn die niet van een dierenvacht gemaakt zijn. Dit staat altijd aangegeven bij de eigenschappen van een winterjas.

🎨 Welke kleuren zien we deze winter terug bij folklore jassen?

Deze winter gaat het alle kanten op bij folklore herenjassen. Dat is het leuke van een folklore jas; ze zijn kleurrijk, vrolijk en opvallend. Welke kleuren dat zijn, maakt dus niet zoveel uit. Ga het liefst voor een basis van een natuurlijke kleur, zoals bruin of terracotta, waarbij details en accessoires kleurrijk zijn. Natuurlijk is een folklore jas met een volledige kleurrijke print ook altijd aan te raden.

👨 Welke folklore jas raden jullie aan voor een stijlvolle look?

Je kunt folklore heel goed combineren met een nette en stijlvolle look, mits je dat op de juiste manier doet. Wanneer je al een 'heftige' jas hebt, is het aan te raden om de rest van je look rustig te houden. Ga het liefst voor donkere kleuren zonder al te veel poespas zodat het geheel al gauw classy wordt. Denk aan een lange leren of lammy jas in een donkerbruine kleur of een beige tint.

👞 Welke schoenen passen bij folklore jassen?

Om je winterse look een beetje boho en folklore te houden, raden we aan om voor een bruine veterschoen, een stoere Dr. Marten of een paar lage brogues te gaan. Houd het geheel een beetje classy en ga het liefst niet voor een simpele sneaker. Hoewel je met sneakers ook wel weer een creatieve look krijgt, past het beter om voor een stijlvolle herenschoen te gaan. 

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.