Hoe kleed je je warm genoeg in de lente?

Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil. Dat zijn bekende uitspraken die we nog steeds horen. De lente in Nederland is officieel begonnen, maar wat betreft het weer kan het écht nog alle kanten op. Het is niet voor niets zo dat bovenstaande spreekwoorden bestaan. Het ene moment liggen we lekker in de zon te bakken met een graad of 18 terwijl het de dag erop zomaar weer 8 graden kan zijn. Lastig? Misschien een beetje, maar met de juiste tips omtrent trendy lentejassen en kleding kom je er wel. Daarom lees je in dit artikel een aantal handige kledingtips over hoe je warm genoeg, maar niet te warm blijft in de lente. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kleurrijke tussenjas als fijne lentetip?

Kies voor kleur in de lente

Een typisch ding in de lente in Nederland is dat het weer goed voorspeld is en dat het uiteindelijk een beetje tegenvalt. Toch hoef je je niet net zo somber te kleding als het weer. De belangrijkste tip: gooi je winterkleding en je warme wollen winterjas achterin de kast en trek je vrolijke lentekleding tevoorschijn. Hoewel wij enorme voorstander zijn van kleur in de winter zoals kleurrijke winterjassen (wat dacht je van een gele jas of een vurige rode winterjas? Te gaaf toch?) zien we het toch vaak gebeuren dat men in de winter kiest voor meer donkere kleuren. Ergens is dat ook wel logisch: je kleedt je vaak al gauw volgens je stemming op dat moment.

In dat geval is het helemaal aan te raden om een beetje kleur in je garderobe te gooien nu de zon weer wat meer schijnt. Je zult zien dat je er zelf ook direct vrolijker van wordt. Zomaar kleur zorgt natuurlijk niet voor die warmte in de lente. Je moet voor de juiste kleding en jassen kiezen die net warm genoeg zijn. Draag bij een comfortabele skinny jeans bijvoorbeeld een gekleurde gewatteerde regenjas, dé trend van het moment. Diverse grote merken stunten al een tijdje met deze trend waarbij ze warme regenjassen in allerlei kleuren aanbieden. Het handige van dit soort jassen is dat ze net dik genoeg zijn, zodat je er nog een shirt of een dunne trui onder kunt doen.

Let op de dikte van je kleding

De volgende tip heeft te maken met de dikte van je kleding. Op van die frisse dagen vind je het misschien lastig om de juiste kleding uit te kiezen. Voor welk materiaal moet je bijvoorbeeld kiezen om het niet te warm maar ook zeker niet te koud te hebben? Kies voor zogeheten plantaardige stoffen zoals katoen en linnen. Deze stoffen zijn verfrissend en ademend en zorgen ervoor dat je niet gaat zweten. Een mooie linnen broek of een katoenen jasje in de lente is al een fijne start voor een nóg warmer seizoen. Liever voor een iets dikkere stof gaan? In dat geval is corduroy of spijkerstof een goede keuze: modieuze corduroy jasjes zijn anno 2019/2020 helemaal hip.

Het grote voordeel van corduroy is dat het lekker comfortabel zit, tijdloos is en het net voor genoeg warmte zorgt wanneer je een fijne tussenjas wilt dragen. Daarnaast zien we dit materiaal steeds vaker terug in andere kledingstukken dan zomerse jasjes voor dames: misschien is een corduroy jurkje wel iets voor jou of staat een blouse in deze stof perfect in jouw stijl. Of kies voor corduroy in je accessoires! Niet dat dat iets met extra warmte te maken heeft, maar het staat wel heel tof. Spijkerstof is daarnaast een geweldig materiaal voor de lente. Zo zijn spijkerjasjes in allerlei vormen en kleuren niet meer weg te denken uit de hedendaagse fashion en zijn goede skinny jeans en flared jeans ook tijdloos te noemen.

Truien in plaats van jassen

Hoe heerlijk een warme vintage jas of een prachtig wollen colbert in de lente ook is: op sommige dagen zijn dit soort jassen gewoon te warm. Uiteraard kun je in dat geval dus kiezen voor een goede tussenjas of een fijne lentejas maar wist je dat je in de lente ook prima kunt gaan voor een dikke trui of een vest? Dat is vooral voor de warmere lentedagen een goed idee. Wanneer je een dagje op stap gaat of een middag gaat winkelen kan een jas in de lente al best te warm zijn. Kies in dat geval voor een fleecevest als jas of een mooie Scandinavische trui als jas! Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te sjouwen met je jas wanneer je 'm uittrekt én dat je het nooit te koud krijgt.

Zo'n vest of trui kun je combineren in verschillende looks. Zo staat zo'n Noorse of Zweedse trui erg mooi in een boho look en geeft het een nettere look ook een beetje pit. Daarnaast kunnen dergelijke items goed op een skinny jeans of een flared jeans en zijn ze ideaal om zo even over je jurkje aan te trekken. Voor de heren zien we naast fijne bomberjacks en capuchonjassen ook truien en vesten als vervanging van deze extra laag. Het prettige van deze trend is dat je zo'n vest of trui aan kunt trekken in nette looks, sportieve outfits én informele looks. Kortom: voor iedere stijl en smaak is er wel een vervanger van de jas te vinden zodat je lekker warm blijft in de lente.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.