Op deze plekken vind je NU de mooiste bloesem

Misschien heb je ze al wel op Instagram voorbij zien komen: mooie roze bloesems die vol in bloei staan. Menig influencer en natuurliefhebber wil ermee op de foto en dat is niet zo gek. Deze prachtige vrolijke bomen zijn hét begin van de lente en vragen er daarom om om op de foto gezet te worden. Wil je ook foto's maken van de magnolia? Lees dan gauw verder: in dit artikel lees je meer over de plekken in Nederland waar je onder andere terecht kunt om bloesems te bewonderen. Wees er snel bij want voordat je het weet zijn de bloesems weg.

Bloesems in het Amsterdamse Bos

Zonder twijfel dé populairste plek van Nederland om bloesems te bekijken: het Amsterdamse Bos. Deze aangelegde bomentuin is meer dan sprookjesachtig te noemen. Het is dan ook aan te raden om lekker vroeg hier naartoe te gaan, een warme wollen winterjas of een gewatteerde winterjas of tussenjas aan te trekken en te genieten van al het moois zonder dat het direct al erg druk is. Wanneer je navigeert op Amsterdamse Bos zie je al gauw de route naar deze speciale plek. Er is genoeg parkeergelegenheid te vinden, zodat er tientallen tot wel honderden mensen tegelijk op deze plek kunnen zijn. Neem een picknickkleedje mee en ga lekker ontbijten onder de bloesems.

Ga je toch iets later op de dag en wil je mooie foto's maken met jezelf of een ander erop? Zorg er in dat geval voor dat je of diegene op de foto opvalt in de menigte. Draag bijvoorbeeld een gele regen- en winterjas of ga voor een poederblauwe lentejas om op die manier op te vallen. Ook rode winterjassen en felblauwe of marineblauwe jassen doen het goed op de foto tussen de bloesems! Zorg in ieder geval voor kleur in je jas zodat je je niet alleen onderscheidt van de mensenmassa maar dat je ook opvalt tussen alle natuurlijke kleuren. Op die manier maak je hele vrolijke foto's vol lentevibes.

Rivierenland: overnachten tussen de bloesem

In de fruittuin van Nederland, ook wel Rivierenland in Midden-Nederland genoemd, vind je de meeste fruitbomen van heel het land. Daarom is het hier in de lente altijd raak wat betreft bloesems. Het is nooit precies te voorspellen wanneer de bomen in bloei staan maar we verzekeren je ervan dat ze momenteel, begin april, flink aan het bloeien zijn. Dit heeft mede te maken door het vroege zonnige en warme weer. Veel bloesems zijn tot en met mei te bewonderen, maar we raden het aan om zo snel mogelijk richting Rivierenland te gaan om de bloesems te bekijken. Ook hierbij geldt: draag een felgekleurde gewatteerde regenjas of een hippe trenchcoat om op te vallen tussen de bloesems.

Een absolute aanrader in dit gebied is de Appeldijk bij landgoed Heerlijkheid Marienwaerd. Hier kun je wandelen, fietsen, struinen en dromen. Het is goed om te weten dat de appelbloesem altijd als laatste bloeit. Voor 2019 is de verwachting dat deze eind april in bloei gaat staan. Des te meer reden om nog vaker terug te komen. Wat extra leuk is aan de fruittuinen en de bloesems die je hier kunt vinden is dat er verschillende plekken zijn waar je kunt overnachten. Pak je tas inclusief comfortabele jas waar je in kunt wandelen in en je bent ready to go!

Perenbloesems spotten in Zuid-Beveland

Woon je vlakbij Zeeland, dan heb je geluk, dan is het aan te raden om de perenbloesems in Zuid-Beveland te bekijken. Dit gebied staat bekend om deze bijzondere bloesem. Perenbloesems is wit van kleur en steekt goed af tegen een felblauwe lucht. Neem een microlens mee voor mooie gedetailleerde close-ups en extra mooie foto's vol bloemen. Wat betreft deze bloesem kun je verschillende soorten jassen dragen voor de ideale lentefoto. Wist je dat een witte lentejas eigenlijk heel mooi in thema past? Maar ook een andere kleurrijke winterjas doet het goed tussen deze prachtige bloesems.

Tot slot heeft Zuid-Limburg heel wat te bieden wanneer het om bloesems gaat: van appelbloesems tot de bloesems van kersen- en perenbomen, je vindt het hier allemaal. Combineer een bezoekje aan dit gebied met een uitgebreide fietstocht waarbij je langs alle velden vol bloesems komt. Vergeet niet om een goede camera mee te nemen en kleed je warm genoeg aan. De lente in Nederland is heel divers wat betreft temperaturen. Het spotten van bloesems is dé manier om de lente te vieren in ons land. Naar welke locatie ga jij om de mooiste bomen te spotten?

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.