Indian summer: tips voor jassen in september

De nazomer is officieel begonnen. Met temperaturen boven de 20 graden kunnen we ons geluk niet op in Nederland. Het feit dat je nog geen dikke winterjas aan hoeft in september is voor sommige mensen nog niet helemaal te begrijpen. Er liggen immers toch ook al pepernoten in de winkel én je kunt in diverse winkels al terecht voor kerstversiering! Maak je geen zorgen wanneer je niet precies weet wat voor een jas je moet dragen in september. Onze tip is om vooral naar je eigen gevoel te luisteren. Vind je het lekker warm buiten? Dan kies je voor een vestje boven je shirt. Heb je het toch een beetje te fris? Kies dan voor een mooie goede tussenjas. In dit artikel vertellen we je meer over het dragen van jassen in september en waar je voor moet, of kunt, kiezen.

Kies voor een fijne tussenjas in september

September is de maand van de variaties wanneer het om het weer gaat. Het ene moment is het al echt herfst, terwijl het de dag erna weer gewoon volop zomer is. Daarom kan het best lastig zijn om te kiezen wat je moet dragen; je weet immers nooit wat het weer gaat doen. Daarom raden we het aan om voor het geval dat een tussenjasje mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk of een dagje uit. Een goede tussenjas kan van alles zijn. De één vindt een soepel spijkerjasje heerlijk als tussenjas terwijl de ander liever voor een wat nettere look gaat. In dat geval kun je bijvoorbeeld voor een mooi colbert gaan.

Spijkerjasjes combineer je met gemak in iedere look, óók in nette looks met een pittig randje. Draag bijvoorbeeld een flared pants eronder met een paar hakken en kies voor een witte blouse of een effen shirtje. Draag daar overheen een spijkerjasje of een geruit colbert en je hebt de perfecte summer meets autumn look! Voor wat extra warmte kun je nog voor een sjaal gaan of draag onder het colbert een wollen trui. Op écht zonnige en warmere dagen is een shirtje of een blouse voldoende. Dit geldt natuurlijk ook andere looks: zowel colberts als spijkerjasjes zijn ontzettend leuk boven jurkjes of nette broeken. 

Lange jas tijdens Indian Summer

Het grappige is: niet iedereen zit te wachten op nazomer. Voor sommige mensen kan de herfst niet vroeg genoeg beginnen, helemaal nu alle winkels en collecties vrijwel alleen nog maar bestaan uit najaarscollecties. Dat soort mensen hebben ook het liefst een ander soort tussenjasje dan een spijkerjasje of een ander jasje dat zomer ademt. Gelukkig is er voor deze groep genoeg keuze wanneer het om fijne tussenjassen gaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van een trendy trenchcoat van een heerlijk dun materiaal? Ga bijvoorbeeld voor een mooie katoenen jas die lekker lang is. Omdat de jas van zo'n lengte je lichaam goed warm houdt, kun je daaronder dunne kleding dragen.

Naast katoen kun je voor linnen jassen gaan die lekker lang zijn. Het bijzondere van linnen en katoen is dat het materiaal je warm houdt, zonder dat je het té warm hebt. In de zomer werken deze stoffen verkoelend terwijl ze op de koude dagen zorgen voor een extra warm laagje. Daarom zijn deze materialen perfect als stof voor een tussenjas en dus ideaal als jas in september tijdens Indian summer. Om het najaar extra goed te verwelkomen kun je alvast kiezen voor een warme herfstkleur. De trendkleuren voor het najaar van 2019 zijn al bekend en de nadruk hierbij ligt op warme kleuren, zoals oranje, donkerrood en terra cotta.

Sportieve jasjes voor de nazomer

Ga je toch liever voor een jasje dat je even snel aan kunt trekken én dat je met gemak weg kunt leggen of op kunt bergen wanneer het te warm is? In dat geval is een lichtgewicht jasje zoals een sportief jasje of een softshell jasje zeker iets voor jou. Dergelijke jassen zorgen ervoor dat je in ieder geval lekker warm blijft wanneer dat nodig is, maar zijn vaak zo dun en licht van gewicht dat je ze ook gemakkelijk opbergt. Het is niet voor niets zo dat bijvoorbeeld outdoorjassen zoals softshell jasjes veelvuldig worden gebruikt tijdens het wandelen in de natuur en in de bergen. Heb je het warm? Dan berg je dit soort jasjes zo op in je rugzak, ideaal!

Natuurlijk hoef je niet per se voor een extreem sportief jasje te kiezen die alleen dient voor comfort en gemak. Je kunt ook gaan voor een trendy model van een bekend merk zoals Nike of adidas. Dit soort merken hebben namelijk ook dit najaar weer te gekke modellen in de verkoop. Het leuke is dat je niet alleen voor basic effen jasje kunt gaan, maar dat ze ook een ruim aanbod hebben in jasjes met print. Dit najaar zien we onder andere jasjes met dierenprint veel terug en laat beide merken nou uitvoeringen hebben met onder andere panterprint en tijgerprint. Een gouden combinatie voor de beginnende herfst in september. Misschien is dat wel wat voor jou?

Volgende

Duurzame jassen voor kinderen

15 september 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.