Kies jij deze zomer voor een jas met bloemetjesprint?

Een zomerjas met een print erop? Wij zijn fan! Vandaag de dag kun je de meest over the top jassen scoren wanneer het om printjes gaat. Van grafische print tot aan dierenprint jassen en van jaren 80 print tot aan bloemetjesprint. Over die laatste print willen we het in dit artikel met je hebben. Want waarom zou je anno 2019 eigenlijk niet voor een fijne zomerjas met bloemenprint gaan? Deze print is helemaal hot bij de vrouwencollecties, maar dat is zeker niet het enige. Langzaam maar zeker verovert de bloemenprint óók de herencollecties jassen! Misschien moet je daar nog even aan wennen, we laten je in dit artikel in ieder geval kennismaken met deze fantastische trend. Lees je mee?

Verschillende soorten bloemenprint

Wanneer je tussen het aanbod zomerjassen 2019 kijkt zie je al gauw dat er ontzettend veel keuze is, ook wanneer je specifiek zoekt op jassen met bloemenprint. Dat kan je keuze in eerste instantie nog best wel moeilijk maken. Het is goed om te weten dat we dit jaar meerdere soorten bloemenprints terugzien op de jassen. Één van die prints is juist deze zomer helemaal hot, ook wanneer we kijken naar andere modestukken en zelfs interieurtrends. Dat is de wat grovere bloemenprint afgebeeld in romantische kleuren die soms net lijken alsof ze van een schilderij vandaan komen. Hierdoor doet deze print best romantisch aan en kun je zo'n jas met deze print al snel aan als feestelijke jas of als een opvallende bruiloftsjas.

Daarnaast zien we andere soorten bloemenprint terug, zoals de meer minimale bloemenprint. Dat is een print waarbij er hele kleine bloemetjes te zien zijn, die zo klein zijn dat het van iets verder weg ook best een andere print had kunnen zijn. Deze print zien we terug op de meer sportieve jasjes, zoals bomberjacks voor hem én haar, poncho's en regenjassen en andere outdoorjasjes. Leuk aan deze print is dat je het zowel op een nette als meer informele manier in kunt zetten, hoewel dat eigenlijk ook het geval is met de meer grove print. Van bloemen wordt vrijwel iedereen blij, dus wat dat betreft is zo'n jas altijd een goed idee.

Bloemenprint voor vrouwen

Voor dames (en kids) is er deze zomer de meeste keuze wanneer we kijken naar jassen met bloemetjesprint. Ben je op zoek naar een sporty casual look en zoek je daarvoor de juiste jas? Wat dacht je van een gewatteerde regenjas die je op de frissere én natte dagen aan kunt trekken? Ook een gewone waterdichte jas zonder opvulling is in de zomer een fijne keuze. Het waterdichte materiaal is namelijk niet alleen bedoeld om droog te blijven, het zorgt er ook voor dat je warm blijft. Ook een bomberjack is altijd een goed idee. Kies je voor een felgekleurde jas, combineer deze dan met witte sneakers, jeans en een shirtje. Of ga voor shorts of een rokje.

Uiteraard kun je bloemenprint ook juist goed dragen in een nettere look. Een lange zomerjas met minimale bloemetjesprint geeft je zomerlook net dat beetje vrolijkheid zonder dat het té is. Of ga voor een mooi colbert met bloemetjesprint en combineer deze met je kantoorlook. Ook leuk: een zomerse cape of een andere soort jas die je over je schouders kunt draperen. Hartstikke leuk mét deze verfrissende print en enorm netjes. Dat geldt ook voor andere zomerse mantels en nauwsluitende jassen die je nette look benadrukken.

Herenjassen in bloemetjesprint

Als trendy man hoef je zeker niet achter te blijven of stiekem de jas van je vriendin aan te trekken wanneer je dol bent op een beetje print in je leven. Sterker nog: wij vinden het eigenlijk hartstikke saai dat de meeste collecties met herenjassen heel basic zijn. Waarom zou een man niet een tof trendy en kleurrijk jasje aan kunnen trekken? Daarom geven we hier wat enkele tips omtrent de mannenjas met bloemenprint. Er is (nog) niet heel veel keuze voor de heren, maar de keuze die er is is oogverblindend. Ga bijvoorbeeld voor een langer colbert met een mooie, donkere bloemenprint. Zo'n jasje maakt je look voor een feest of een bruiloft helemaal af. Je kunt zelfs nog voor veterschoenen gaan in exact die print!

Voor een meer informele look is het aan te raden om eens te kijken tussen de sportieve jasjes voor heren. Merken zoals Nike, Puma en adidas hebben regelmatig kleurrijke én gebloemde exemplaren in hun collecties staan. Het toffe hiervan is dat je ze goed kunt combineren met een normale coole look, zoals boven een jeans met een paar sneakers of instapschoenen. Ook staan dit soort jasjes leuk boven je shorts, een zwembroek met hemd of een andere zomerse look. Kortom: bloemen kunnen altijd en zullen welke outfit dan ook een stuk vrolijker maken. 

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.