3 redenen waarom grijs de juiste kleur is voor je volgende jas

Ben je enorm fan van kleurrijke jassen, maar is je garderobe ook weleens toe aan een paar meer basic items? De meeste mensen denken bij een basic jas al gauw aan een zwarte jas of misschien zelfs een wit exemplaar. Een goede vervanger voor 'dat eeuwige zwart' is een grijze jas. Grijs is een enorm mooie én trendy kleur waarmee je heel veel looks, kleuren en jassen kunt combineren. Het is net iets kleurrijker en warmer dan een zwarte jas en weer handiger dan een witte jas, helemaal wanneer je goed bent in knoeien of kleding vies maken. Tel daarbij op dat een grijze jas een heel goed idee is voor een nette jas, zoals een kantoorjas voor heren of een feestelijke jas voor dames en je hebt een goede keuze te pakken. In dit artikel geven we je drie redenen waarom grijs een goede keuze is voor je volgende jas.

Grijze jassen zijn goed te combineren

Of je nu een grijze jas in de zomer draagt of juist je winterse look ermee af maakt: grijze jassen zijn altijd en in iedere look goed te combineren. Neem bijvoorbeeld de lente en de zomer waarin je waarschijnlijk voor een iets dunnere tussenjas gaat. Denk hierbij aan een gewatteerde regenjas (want ja, we blijven toch echt het regenachtige Nederland) of aan een grijze trenchcoat van licht materiaal die je combineert met een skinny jeans, een paar witte gympen en een gekleurd shirtje. Een hele sportieve en trendy look waarmee je iedere dag kunt rondlopen. Ook kortere modellen jassen zouden hier prima boven kunnen.

Daarnaast draag je grijs ook juist heel mooi in de meer nettere looks. Een mooie grijze mantel boven een jurkje is bijvoorbeeld ontzettend fraai voor een bruiloft, een etentje of een feestje. Of ga juist voor een prachtig wollen colbert in de kleur grijs, dat je kunt combineren met een pantalon en een paar veterschoenen of een kokerrok met een blouse. Veel mensen hebben het idee dat grijs 'saai' is, maar zolang je de kleur op de juiste manier combineert is er niets saais aan. Speel daarom met kleurencombinaties en combinaties met prints en verschillende materialen.

Kleurencombinaties met grijs zijn trendy

Kijken we naar de trendkleuren voor jassen in 2019/2020 dan zien we dat grijs een belangrijke ondertoon voert. Grijs is namelijk een soort basiskleur voor heel veel trends nu en de aankomende maanden. Dat is niet zo heel gek; het is namelijk de perfecte kleur om te combineren met andere hele fijne kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een grijs met okergele jas? Hierbij hoef je niet direct voor een combinatie van die kleuren in alleen de jas te gaan: je kunt ook kiezen voor een grijze warme winterjas met bijvoorbeeld een okergele sjaal. Zo zie je al gauw dat grijs helemaal niet saai hoeft te zijn, het is wat je daar zelf mee doet.

Waarbij je op moet letten is wanneer je grijs gaat combineren met grijs. Een combinatie maken van dezelfde kleur is absoluut een goed idee, mits je ervoor kiest om te gaan voor verschillende tinten van die kleur. Zo kan een combinatie van een donkergrijze jas met lichtgrijze details heel goed. Ook is een lange winterjas in een donkere grijze kleur heel mooi met andere kleuren, zoals (weer) okergeel, oudroze of donkergroen. Kijk naar wat je eigen smaak is wat betreft kleuren: grote kans dat een tint grijs daar prima in past wanneer het gaat om combinaties.

Ruim de keuze in grijze jassen

Last but not least: er is veel, maar dan hebben we het ook echt over heel veel, keuze in grijze winterjassen, zomerjassen, tussenjassen, sportieve jassen en veel meer. Voor dames, heren én kinderen is er een ruim aanbod te vinden wat betreft grijze jassen. Wees niet bang dat je hierbij geen originele grijze jas kunt vinden; juist door dat grote aanbod is er voor iedereen wel een jas beschikbaar én omdat er zoveel keuze is, is de kans klein dat je buurvrouw met exact dezelfde jas rondloopt. In de zomer kun je bijvoorbeeld kiezen voor een grijs bomberjack of een grijze spijkerjas die je matcht met je zomerse look. Extra tip: grijze jassen (of kleding) staat te gek met witte sneakers of andere sportieve schoenen.

In de winter is het aan te raden om voor een langere jas te gaan, puur omdat je in dat geval warmer blijft. Daarnaast zien we in de winter ook meer keuze in de donkergrijze jassen. Dat is best logisch, aangezien winterse collecties vaak over donkere kleuren beschikken. Ga bijvoorbeeld voor een mooie grijze cape die je over je winterse trui aantrekt of kies voor een donkergrijs puffer jack, waarmee je verschillende looks kunt creëeren. Ook leuk en helemaal hip: wat dacht je van trendy cabans? Een caban mag eigenlijk niet ontbreken in je eigen jassencollectie. Kortom: ga eens goed op zoek en check welke grijze jas het beste bij je past. Misschien is het wel wat voor je.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.