Najaarstrends dit jaar: deze jassen zien we in de herfst

De kans is groot dat je tot nu toe in de zomer van 2021 regelmatig naar je warme tussenjas of misschien zelfs wel herfstjas gegrepen hebt. Het zijn vooral de avonden en ochtenden die behoorlijk fris kunnen zijn. Het is dan ook niet heel gek dat je wellicht al een beetje uitkijkt naar de nieuwe jassentrends voor het najaar van 2021. Als je dan toch een jas moet dragen, kun je dat het beste al doen in een trendy exemplaar! Gelukkig zijn er al heel veel merken en winkels die de najaarscollectie paraat hebben staan. In dit artikel lees je meer over de jassentrends voor het najaar 2021.

Groots uitpakken met een oversized puffer

Echte koukleumen zullen heel erg blij zijn met deze trend voor het najaar én voor de winter van 2021: de oversized puffer. En dan hebben we het over écht oversized jassen, wat betekent dat het altijd groter kan dan je denkt. Puffer coats zijn van die heerlijke warme winterjassen voor dames én heren. Door de vele lagen zijn ze heerlijk warm.

Natuurlijk helpt het ook dat er veel hele lange jassen zijn in deze categorie en hierbij geldt: des te langer je jas is, des te warmer je lichaam wordt gehouden. Een echte musthave dus voor de mensen die het snel koud hebben. Ga voor een kek opvallend kleurtje of houd het lekker rustig en kies voor een zwart, bruin of grijs exemplaar.

Kleurrijk de herfst in met een cape of poncho

De puffer coat is niet nieuw dit seizoen - deze trendy jas zagen we al eens. Dat geldt ook voor de cape of hippe poncho als jas voor het najaar. Poncho's waren met name in de tijd van de hippies hartstikke in de mode. Dat kwam voornamelijk door de reislust en de mogelijkheid om te kunnen reizen naar kleurrijke bestemmingen zoals Afghanistan en Zuid-Amerika. Reizigers namen diverse kledingstukken vanuit dergelijke landen mee, waaronder de poncho.

Het voordeel van een poncho of cape is dat het de ideale tussenjas is voor de herfst. Zo'n doek houdt je lichaam namelijk lekker warm, maar is niet direct too much. In de winter gebruik je de poncho gewoon alsnog; dan draag je het item gewoon op een winterjas voor extra warmte. Wat betreft kleuren en prints zien we dit najaar veel inspiratie uit de jaren 70. Dat betekent: warme kleuren, exotische printjes en opvallende modellen.

Zachter dan zacht: fluffy teddy jas

Misschien ken je de teddy coat van een aantal jaren geleden nog wel. Menig man, vrouw én kind droeg de teddy jas met liefde en dat is niet heel vreemd. De teddy coat is namelijk lekker warm, voelt zacht aan je huid en ziet er trendy en te gek uit. Daarnaast kun je deze zachte jas in zowel stoere als lieve looks combineren. Voor de liefhebbers van die jas is er dit najaar en winter een nieuw exemplaar dat ook lekker zacht is: de fluffy teddy jas.

Waar moet je precies aan denken bij deze trend? Simpel: een standaard teddy coat maar dan met een nóg zachtere buiten- en binnenkant. Je weet wel - van dat materiaal waarin je wel zou willen wonen als dat kon. Wat dit najaar extra bijzonder is, is dat dit exemplaar in verschillende modellen te zien is. Heb je zin in een kort teddy jasje? Helemaal prima. Wil je liever voor een langer model? Dan is er héél veel keuze te vinden, want ook hierbij geldt: des te langer, des te warmer en des te warmer, des te beter.

Quilted jassen voor hem en haar

We moeten het wel toegeven dat de fluffy teddy coat trend voornamelijk voor vrouwen een echte aanrader is. Hoewel er in de mannencollecties ook wel wat exemplaren te vinden zijn, zullen het vooral de vrouwen zijn die er blij van worden. Dat is gelukkig wel even anders voor deze laatste jassentrend voor het najaar van 2021: de quilted jassentrend. Quilted is de benaming van een doorgestikte deken - je moet het zien om het te herkennen. Waarschijnlijk ken je de stijl al wel, maar wist je niet dat dit soort jassen zo genoemd werden.

Je herkent een quilted jas aan de patches of vierkanten met stiksels die op het materiaal zitten. Daarnaast kun je dit soort jasjes kennen uit de paardenwereld; daar worden al jaren quilted jassen gedragen. Quilted jassen vallen onder de gewatteerde jassen, maar zijn wat ons betreft wel een uniek model an sich. Ze komen dit najaar in verschillende tinten voor mannen én vrouwen. Ga ook bij deze trend voor een lekker groot model om het extra warm te hebben.

Veelgestelde vragen over trends najaarsjassen 2021

Heb je nog een vraag over een van de bovenstaande trends? Of wil je iets anders weten over de opkomende jassentrends? Hieronder hebben we enkele veelgestelde vragen met antwoorden voor je verzameld. Neem contact op met Jas.nl als jouw vraag er niet tussen staat.

1. Welke kleuren zien we dit najaar in de mode terug?

Er zijn een heleboel kleuren die we dit jaar terug gaan zien in de najaarsjassen. Een van de kleuren die absoluut niet mag ontbreken in je garderobe is lichtgrijs in verschillende tinten. Lichtgrijs is een echte winterse kleur en doet heel ijzig aan. Andere kleuren die on trend zijn, zijn onder andere: wit, lichtblauw, fuchsia, helrood, felgroen en terracotta.

2. Zijn er najaarsjassen die tijdloos zijn?

Die zijn er zeker. Ieder jaar komen er nieuwe trends zijn, maar er is ook een aantal dat ieder jaar weer gedragen kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spijkerjassen in verschillende vormen en kleuren, maar ook aan bomberjacks, trenchcoats en natuurlijk colberts.

3. Hoe combineer ik een quilted jas deze herfst?

Quilted jassen werden eerder alleen gedragen in nette en stijlvolle looks. Deze herfst kun je de jas echter op veel verschillende manieren dragen. Denk bijvoorbeeld aan een mom jeans met een paar chunky sneakers eronder, maar ook aan een jurkje met laarzen. Bij de mannen zien we ook verschillende combinaties met stoere én meer nette elementen.

4. Zijn er ook korte jassen die in de mode zijn dit najaar?

Ja hoor, quilted jassen en oversized puffer coats zijn ook in korte modellen te koop. Dat geldt ook voor andere bovenstaande jassen, zoals de fluffy teddy coat. Korte modellen kun je in sommige looks gemakkelijker combineren en langere modellen zijn weer wat warmer. Zo heeft ieder model voordelen.

5. Uit welke natuurlijke tinten kan ik kiezen in het najaar 2021?

Er zijn een paar natuurlijke tinten in de mode deze herfst. Denk hierbij aan terra cotta, maar ook aan andere roodbruine tinten. De kleur Root Beer is een echte aanrader voor deze herfst en winter.

Vorige

Zo houd je je outdoorjas mooi

22 september 2021

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.