Op deze plekken vier jij Bevrijdingsdag

Binnenkort is het weer Bevrijdingsdag een bijzondere dag waarop we de vrijheid vieren. Hoewel je vaak genoeg je warme winterjas of zelfs zomerjas thuis kunt laten op deze dag is de weersvoorspelling voor aankomend weekend iets minder fantastisch. Sterker nog: er wordt zelfs winterse neerslag verwacht! Daarom geven we naast enkele plekken waar je Bevrijdingsdag kunt vieren ook nog tips over hoe je lekker warm en droog blijft, ook wanneer je buiten bent. Onze beste tip is: kleed je warm aan, kies voor een gewatteerde regenjas of neem een handige poncho mee.

Vier de vrijheid in Utrecht

Ieder jaar kun je in Park Transwijk in Utrecht terecht voor het grote Bevrijdingsfestival Utrecht. Hier komen jaarlijks dan ook ontzettend veel mensen op af. Voor deze editie is de line-up niet verkeerd: met onder andere Kraantje Pappie, Jonna Fraser en Thomas Azier is er voor ieder wat wils te bekijken tijdens het festival. Kom op tijd, omdat de toegangspoorten gesloten worden wanneer het (te) druk is. Pak vanaf Utrecht Centraal een OV-fiets of ga met het openbaar vervoer naar BFU. 

Tot nu toe wordt er voor deze dag in Utrecht 12 graden voorspeld met hier en daar een bui. Dat is niet bepaald de lente waar je misschien op hoopte. Laat je dunne spijkerjasje of fijne lentejas dus maar thuis en kies voor een warme regenjas of een outdoorjas zoals een Scandinavische winterjas die ook nog eens waterdicht is. Om het extra lekker warm te hebben en te blijven hebben is het aan te raden om een lange jas aan te trekken: een lange jas houdt je veel warmer dan een kortere jas! Als extraatje een sjaal om doen kan ook nooit kwaad.

Bezoek Bevrijdingsfestival Overijssel

Naast het festival in Utrecht is Bevrijdingsfestival Overijssel een veelbezocht festival tijdens 5 mei. Op het programma vind je hier onder andere De Jeugd van Tegenwoordig, Ilse DeLange, My Baby, Maan en Tom Walker; ontzettend veel diversiteit wat betreft muziek. Het festival is gemakkelijk te bereiken met het OV: Park de Wezenlanden, waar BFO gehouden wordt, ligt vlakbij het centraal station van Zwolle. Ook hier geldt: kom lekker op tijd, zodat je alle muzikale acts mee kunt pakken. Voor Zwolle staat er misschien zelfs een beetje natte sneeuw op de planning; trek dus dikke kleding aan en een hele warme jas, zoals een goed leren jack.

Combineer je jas met een sjaal en neem voor de zekerheid zelfs een muts mee. Waarom? Heel simpel: wanneer je de hele dag buiten bent, is de kans groot dat je went aan de temperatuur en het op een gegeven moment koud krijgt. Dit is helemaal het geval wanneer je voor langere tijd op dezelfde plek staat. Je kunt het beste dezelfde voorbereidingen treffen als wanneer je bijvoorbeeld gaat kamperen: draag meerdere laagjes over elkaar heen zodat je nog een laagje uit kunt doen of aan kunt trekken. Je mag een rugzak meenemen op het festivalterrein waarin je een extra vest of sjaal kunt stoppen.

Overige Bevrijdingsfestivals in Nederland

Natuurlijk zijn er nog veel meer plekken waar je de vrijheid kunt vieren in Nederland. Dans bijvoorbeeld op de internationale tunes van Omar Souleyman in Groningen of geniet daar van de mooie liedjes van Tom Walker. Of pak de trein richting de hoofdstad van ons land en ga naar het Concert aan de Amstel. Leuke tip voor mensen met kinderen: in Amsterdam vind je in het Openluchttheater van het Vondelpark het KinderBevrijdingsfestival. Trek je kid een warme kinderjas aan, zoals een mooie teddy coat of een fake fur jasje voor kleintjes en jullie komen samen de dag wel door.

In Den Haag check je de laatste songs van onder andere de Eddy Zoey Band en 2 Brothers on the 4th Floor, terwijl je in het zuiden van het land in Tilburg op heel veel plekken in de stad terecht kunt voor een feestje. Kortom: a.s. zondag 5 mei staat Nederland in het teken van de vrijheid en kun je waar je maar wilt een leuk feestje vieren. Let er in ieder geval op dat je je warm genoeg aankleedt zodat je het niet koud krijgt (en misschien zelfs ziek wordt) om optimaal van deze fijne vrije dag te genieten.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.