Perfecte jassen voor december

Fris hè? Voor de meteorologen is de winter al begonnen op 1 december. In de afgelopen week hebben we de kou dan ook al flink gevoeld. Tijd om je écht warme winterjas uit te de kast te trekken? Vorige maand schreven we nog een artikel over welke jas je het beste in november kunt dragen. Voor deze maand mag je jas al echt wat dikker of net wat langer. Het is namelijk tijd om goed warm te blijven wanneer je buiten bent. Leg je tussenjas dus maar weer terug in de kast en ga, vooral in de ochtend en de avond, voor een warme winterjas. In dit artikel geven we je enkele voorbeelden van winterjassen die perfect zijn voor december.

Ga voor warmte: wollen winterjassen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar kies voor warmte. Het is echt vervelend wanneer je het net te koud hebt als je bijvoorbeeld 's ochtends onderweg bent naar je werk of wanneer je een van de vele kerstmarkten bezoekt. Je kunt het soms beter net iets te warm hebben dan te koud, omdat je in dat geval altijd nog je jas open kunt doen of je sjaal wat losser kunt trekken. We raden het je dan ook aan om in december al voor een lekkere warme wollen winterjas zoals een wollen mantel te gaan. Wol staat bekend om het warme karakter: het materiaal is lekker dik en houdt je de hele winter warm.

Een goed voorbeeld van een wollen winterjas is bijvoorbeeld een wollen mantel. Mantels zien we weer steeds vaker terug in de collecties: dergelijke lange jassen zijn hip and happening en passen perfect in het huidige modebeeld. Combineer dit soort lange jassen met een skinny jeans of een warme maillot en een jurkje en je outfit is trendy én comfortabel voor de winter. Natuurlijk kun je ook voor een korter model kiezen: korte wollen jassen zijn volop beschikbaar in diverse webshops. Ga je voor een donker model of kies je liever voor een felgekleurde winterjas voor dames?

Puffer jacks en donzen jassen

Jassen die ook perfect in het rijtje 'jassen voor december' passen, zijn puffer jacks. Puffer jassen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Dit soort jassen zagen we veel in de jaren 90. Toen werden ze verkocht in allerlei felle en gekke kleurtjes. Tegenwoordig doen we het iets rustiger aan wat betreft de kleuren bij puffer jacks. Dat komt omdat dit soort jassen al 'genoeg' opvallen door de dikke lagen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een mooi donkergroen exemplaar of ga voor een bordeauxrode jas.

Ook donzen jassen zien we veel terug deze winter; deze jassen hebben wel wat weg van puffer jacks. Het verschil is dat donzen jassen niet altijd hoeven te bestaan uit van die herkenbare lagen die we wel zien bij puffer jacks. Ben je daar dus niet zo'n fan van dan is het aan te raden om eens te kijken tussen het aanbod van donzen jassen. Het grote voordeel van dons is dat het je lichaam heel lekker warm houdt en dat je er vrij in kunt bewegen. Ben je dus van plan om naar een kerstmarkt in december te gaan? Dan raden we het aan om een lekkere donsjas aan te trekken.

Teddy coats en fake fur jassen

Misschien is het je dit jaar al opgevallen: teddy coats en fake fur jassen domineren het straatbeeld. Deze jassen zien we nog meer op straat dan wollen jassen en puffer jacks. Zelfs mannen hebben de teddy coat compleet omarmd: deze wollige jassen zijn trendy, houden je lekker warm en zien er ook nog eens supercute uit. Wij zijn helemaal fan van de beige jassen in deze stijl: een beige of lichtbruine teddy coat past immers ook wel goed bij het beerachtige karakter van de jas. Ben jij ook al om?

Ook fake fur blijft een trend. Het voordeel van fake fur is dat het een warme stof is, zonder dat daarvoor dierenvacht is gebruikt. Dit vinden sommige mensen toch fijner om te dragen, dan dat er echt dierenvacht voor is gebruikt. Ook zijn fake fur jassen in allerlei soorten en kleuren te verkrijgen. Fake fur zien we nog voornamelijk terug bij damesjassen en kinderjassen. Wellicht is het net als de teddy jas nog even wachten tot ook dit materiaal door mannen wordt gedragen. Wie weet zien we de fake fur jas terug in de winter van 2020/2021 in de herencollecties? Tijd zal het leren.

Vorige

Voorkom schimmel in je jas

4 december 2019
Volgende

Fluffy herenjassen voor de winter

5 december 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.