6 Tips om je leren jas mooi te houden

Een leren jas is je beste vriend in het najaar, en zelfs in de lente en de niet al te koude winters is het een jas die je goed beschermd tegen de elementen van het weer. Een echt leren winterjas kost nou eenmaal wat meer, maar dan heb je wel een jas die jarenlang mee gaat. Een goede investering als je het ons vraagt. Maar wat ook heel belangrijk is je leren jas op de juist manier onderhouden. Zo blijft die langer mooi en als jij goed voor je leren jack zorgt, zorgt die ook goed voor jou ;). Deze tips moet je zeker toepassen als je langer wilt genieten van je mooie leren jasje. Lees dus gauw verder.

1. Inspuiten van je leren jas

Heb je de leren jas van je dromen gevonden? Mooi! Wat je als allereerst moet doen is je nieuwe aanwinst gelijk inspuiten met beschermende en kleurloze leder spray. En het beste is om dit een aantal keer per jaar te herhalen. Hierdoor wordt en blijft je jas beschermd tegen water en vuil. En voorkom je ook kleine vlekken en kleurverschillen. Insider tip: spray het eerst op een plek waar het niet zichtbaar is, bijvoorbeeld onder je oksel. Zo kun je er zeker van zijn dat de kleur niet verandert.

2. Jas op de juiste manier opbergen

Bewaar je leren jas nooit in een plastic zak. Hierdoor wordt vuil je jas ingetrokken en kun je hem weggooien zodra je hem uit de zak haalt. Eeuwig zonde! Hoe je hem het beste kunt opbergen? Aan een hanger op de kapstok, het liefst uit het (dag)licht zodat die niet verkleurd.

3. De pasvorm behouden

Vouw je leren winterjas nooit op en hang hem ook niet over een stoel. Het kan ervoor zorgen dat je schouders een lelijk vorm krijgen en dat is zonde. Als je ergens binnenkomt hang hem dan bij voorkeur op een hanger. Hierdoor blijft de pasvorm behouden.

4. Je leren jas drogen na regen

In de regen gelopen met je leren jack? Geen probleem. Leer kan wel tegen een stootje en een plensbui is niet iets om je zorgen over te maken. Laat de jas op kamertemperatuur drogen, maar hang hem niet op de verwarming! Probeer je jas ook zoveel mogelijk uit de zon te houden om kleur verschil te voorkomen.

5. Vlekjes verwijderen

Heeft je jas toch een aantal opgedroogde regenvlekjes? Deze kun je het beste met een leder spons of zachte borstel verwijderen. Of even het leer van je jas zelf tegen elkaar wrijven. Als de vlekjes weg zijn, vergeet dan niet opnieuw met leder spray je jas in te spuiten. Zo is die weer voorzien van een beschermend laagje en blijft die dus langer mooi. Tips om vlekken te verwijderen lees je hier.

6. Leren jas laten reinigen

Als je je leren jas goed wilt reinigen, dan kun je het aan de professionals over laten. Het beste is om het bij een speciale stomerij laten doen. Het kost misschien wat meer, maar je leren vriend zal het zeker waarderen en blijft zo ook langer mooi. Uiteraard kun je ook zelf je leren jas schoonmaken en wassen. Leer is een prachtige natuurlijke stof dat ademt en poreus is. Een leren winterjas heeft een luxe uitstraling en wordt soepeler hoe vaker je hem draagt. Hij gaat zich perfect vormen naar jouw lichaam en wordt steeds mooier door de jaren heen.

Vorige

Winterjassen trends heren 2017/2018

29 oktober 2017
Volgende

Winterjassen trends heren 2017/2018

29 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.