Zo draag je een lakleren jas

Ben je op zoek naar een opvallende winterjas in januari waarmee je een statement kunt maken? En wil je met diezelfde jas ook meer 'gewone' looks kunnen rocken? En heb jij lak aan wat andere mensen van je outfit vinden? In dat geval is de kans groot dat een lakleren winterjas iets voor jou is. Lakleer is een materiaal dat we deze winter voor het eerst sinds jaren in fashion terugzien. Het is een trend die we steeds vaker in shoots en op de catwalk voorbij zien komen; vandaag de dag kun jij er ook in shinen! Alles wat je moet weten over lakleren jassen lees je in dit uitgebreide artikel over deze bijzondere trend.

Wat is lakleer precies?

Lakleer is een vorm van leer die bekend staat om de feestelijke, glimmende uitstraling. Het wordt ook wel patent leather genoemd, een unieke vorm van leerbewerking. Bij lakleer is er over 'normale' leer een extra laag gegoten; een hoogglanzende coating. Op die manier ziet een lakleren jas er niet iets meer glimmend uit dan een gewone mooie leren jas. 2019/2020 is niet de eerste periode dat men kiest voor lakleren jassen. In de tijden van glamrock eind jaren 70 en de volledige jaren 80 werd er al behoorlijk uitgepakt met deze feestelijke stof.

Hiermee mogen we de lakleren jas zeker onder de retro lange jassen scharen, hoewel ze vandaag de dag natuurlijk ook gewoon in een nieuw jasje verkrijgbaar zijn. Het leuke van dit materiaal is dat je er ook andere kledingstukken van kunt halen. Denk bijvoorbeeld aan lakleren pumps of laarsjes, lakleren accessoires zoals een mooie tas of andere lakleren details. Op die manier maak je van een basic outfit al gauw iets feestelijks! Een groot voordeel van lakleer is dat het materiaal soepel valt en dat lakleer waterafstotend is.

Mooi houden van lakleer

Met een lakeren jas is het wel zo verstandig om te weten hoe je dit materiaal moet verzorgen. Lakleren jassen zijn namelijk vaak duurzame jassen, waardoor het wel zo prettig is dat je jaren kunt genieten van zo'n jas. Het bijzondere van lakleer is dat het de enige vorm van leer is die niet gebaat is bij een beschermende spray. Andere leren jassen zijn dit juist wel! Sprays kunnen de mooie coating beschadigen en dat is precies het opvallende element van een lakleren jas.

Je kunt een lakleren jas goed schoonmaken en schoon houden met een vochtige doek; ook is er speciale lotion te koop waarmee je lakleer mooi kunt houden. Ga in ieder geval niet met huis-, tuin- en keukenspullen aan de slag, zoals je op internet vaak leest. Producten zoals melk en slaolie kunnen er juist voor zorgen dat de mooie glas verdwijnt. Let tot slot nog op bij hoge temperatuurverschillen: mocht het ineens heel koud worden dan kan dat de coating aantasten. Dat zijn de enige punten waar je op moet letten bij een lakleren jas, dus dat valt eigenlijk nog wel mee.

Zo draag je een lakleren jas

In de winterse maanden van 2020 zien we allerlei verschillende soorten lakleren jassen in de collecties hangen. Wat opvalt, is dat nog niet ieder merk overstag is gegaan wat betreft lakleer. Dat is misschien een nog wel grotere reden om gewoon nu al te kiezen voor deze trend. Voordat je het weet loopt iedereen er volgende winter mee rond! Wat dacht je bijvoorbeeld van een lange trenchcoat gemaakt van lakleer? Zo'n jas combineer je in diverse looks: van nette looks voor werk tot aan feestelijke looks voor een weekend stappen. Ook draag je zo'n jas gewoon tijdens een middagje shoppen.

Voor een korter model gaan is natuurlijk ook mogelijk. Zo zien we dat diverse trendy webshops korte sportieve modellen verkopen: wijduitlopende jassen gemaakt van lakleer die je goed kunt combineren met een mom jeans, een skinny jeans en een paar stoere veterschoenen. Je kunt ook net dat stapje verder gaan door óók te kiezen voor een lakleren broek of een lakleren rok. Op die manier zorg je ervoor dat je écht opvalt, mocht je dat willen deze winter. Lakleren jassen zijn misschien een beetje over the top jassen, maar kunnen zelfs op een 'rustige' manier worden gecombineerd.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.