Welke jas draag je als plus size vrouw?

Nu de winter volop aan de gang is, is het maar te hopen dat je al een goede winterjas hebt. De winter van 2020/2021 heeft misschien nog wel veel meer koude dagen in petto. Ben je nog niet gezegend met een écht warme winterjas, omdat je maar geen fijne jas kunt vinden? En ben je op zoek naar een plus size winterjas voor dames? Top! In dit artikel geven we je namelijk enkele tips voor het uitzoeken van de perfecte winterjas voor verschillende plus size figuren.

Lange winterjassen voor volle lichamen

Een van de gemakkelijkste tips die je kunt toepassen, is om altijd voor een lange winterjas voor dames te gaan. Lange winterjassen zorgen voor lengte, waardoor het lijkt alsof je langer bent. Dat is ideaal wanneer je wat voller bent. In de collectie lange winterjassen heb je enorm veel keuze. Laat lange jassen nou net dé trend van het moment zijn, waardoor er veel aanbod is. Dat scheelt veel zoekwerk! Je hoeft heus niet meteen voor een jas tot op je enkels te gaan, maar een jas tot net boven je knieën moet wel lukken toch?

Ga bijvoorbeeld voor een trenchcoat met een tailleriem om aan te trekken. Op die manier is je jas lang, maar zorg je nog wel voor een goede pasvorm. Je kunt uiteraard voor een donkere kleur gaan, zoals zwart, donkergrijs of donkergroen. Dat zijn kleuren die we vaak terug zien in de collecties winterjassen voor dames. Als je het aan durft om voor een meer opvallende kleur te gaan, raden we dat juist aan. Doe eens gek en ga voor een felgele winterjas of kies juist voor een felrode winterjas! Zo val je ook nog eens op tijdens de donkere dagen.

Vermijd vierkante of rechte jassen en kies voor vorm

Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een winterjas waar een beetje vorm in zit. Er bestaan namelijk heel wat modellen die te vierkant zijn of die van een te stugge stof gemaakt zijn. Een vierkant model doet absoluut geen eer aan aan een mooi gevormd lichaam. Je herkent een vierkant model aan rechte lijnen; zo'n jas is rechtlijnig en heeft geen taille. Als je dat zo leest, kun je je er misschien al wel iets bij voorstellen dat zo'n jas niet echt de vorm geeft waar je naar op zoek bent.

Daarom is het belangrijk om voor een jas met vorm te gaan. Zoals we hierboven al beschreven, is een jas met taille zeker aan te raden wanneer je zelf geen of amper een taille hebt. Let hierbij wel op de mate van de taille: een te sterke taille kan ervoor zorgen dat de jas niet mooi aansluit wanneer je geen taille hebt. In dat geval kun je beter gaan voor een A-lijn jas - een jas die bovenaan smal is en precies past en wat wijder uitloopt. Op die manier creëer je een soort illusie van een taille en dat ziet er heel mooi uit.

Wat voor print kies je bij een jas voor volle vrouwen?

Heel eerlijk? Wat ons betreft kies je een print die je mooi vindt. Wat betreft prints kan het namelijk alle kanten op: de één staat het fantastisch, terwijl het de ander toch echt iets minder mooi staat. Wil je iets smaller lijken dan je daadwerkelijk bent dan kun je nog wel een andere tip opvolgen. Kies in zo'n geval liever niet voor een jas met overdreven grote print, maar ga liever voor een jas met een fijne print. Grove print zoals grote ruiten of andere vlakken zorgen ervoor dat je groter lijkt dan je bent.

Kies liever voor een meer minimale print die wat minder druk is, zoals een fijn ruitjesmotief. Denk hierbij aan rustige kleuren, zoals zwart en wit of grijs en zwart. Natuurlijk mag je ook lekker uitpakken als je dat wilt. De keuze ligt uiteindelijk helemaal bij jezelf: voel jij je prettig in een oversized jas met grove ruiten dan moet je zo'n jas vooral dragen! Het is het belangrijkst dat je je comfortabel voelt in de kleding die je draagt - dit geldt voor iedere vrouw, dus ook voor vrouwen met een maatje meer.

Veelgestelde vragen omtrent plus size damesjassen in de winter

Heb je een vraag over plus size winterjassen? Kijk dan eens of jouw vraag en antwoord tussen de meest gestelde vragen staan die we hieronder hebben verzameld. Mocht je nog een andere vraag hebben rondom dit onderwerp schroom dan niet om contact op te nemen met de redactie van Jas.nl.

🖤 Is zwart een goede kleur voor een plus size winterjas?

Jazeker. Zwart kleedt over het algemeen af. Mocht je om die reden zo'n winterjas willen aanschaffen dan kan dat dus heel goed. Wij raden je ook zeker aan om lekker te experimenteren met andere kleuren. Love your curves!

🐅 Kan ik voor een plus size winterjas met tijgerprint gaan?

Absoluut! Hoe te gek staat een A-lijn jas of jas met taille met zo'n fantastische print?

⛷️ Bestaan er ook plus size wintersportjassen?

Jazeker! Dit zijn jassen die vaak een A-lijn model hebben en die tot net boven je billen komen. Ook wintersportjassen in deze maten komen in verschillende kleuren en prints.

🐻 Kan ik ook teddy coats dragen met een maatje meer?

Teddy coats zijn te leuk om niet te dragen! Zolang je er rekening mee houdt dat zo'n jas je iets voller doet lijken en je dat helemaal oké vindt, is er niets aan de hand.

👨 Bestaan er ook plus size jassen voor mannen?

Absoluut! Net als bij vrouwen zijn er hele plus size collecties voor heren te vinden. Daar vallen jassen gelukkig ook onder.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.