Winterjassen voor de man: soorten en stijltips

In Nederland kan de temperatuur van de ene op de andere dag wel tien graden zakken. Daarom is het belangrijk op tijd te beginnen met de zoektocht naar een winterjas. Het is je steun en toeverlaat tijdens de koude, donkere dagen. Een ski jas is misschien het eerste waar je aan denkt, maar het is niet het meest stijlvolle winteritem. Daarom een paar tips van Jas.nl speciaal voor jou! Lees dus gauw verder.

De wollen jas

De wollen jas is een stijlvolle klassieker. In nette termen noemen we het graag een ‘mantel’. Het is een nette winterjas, die ook ideaal past als jas voor over een park. Een wollen winterjas kan je een echte business look geven. Hetty is namelijk ruim genoeg om over een colbertje te vallen. De meeste mannen kiezen voor een donkerblauwe of grijze jas. Daarmee maak je eenvoudig mannelijke combinaties.

Houd je wel van gewaagde winterjassen, kies dan eens voor een aparte kleur. Vrolijke kleuren zijn echt niet alleen voor dames. Cognac, groen en okergeel staan ook prima bij mannen. Er zijn ook genoeg wollen winterjassen in tweedstof, of met een print die het helemaal afmaakt. In combinatie met leer, suède of kunststof, zit de jas je als gegoten.

De gewatteerde jas

Laten we eerlijk zijn: Nederlanders zijn over het algemeen echte koukleumen. Als we zo snel mogelijk weer bij de verwarming kunnen ziten, doen we het. Een gewatteerde jas met dons zorgt ervoor dat je lekker warm blijft. Het is ook nog eens ontzettend licht en het zorgt voor een sportieve look. Het patroon van de jas is vaak recht, vierkant of ruitvormig. Ideaal voor op de fiets, op stap (met de kinderen?) of als je gaat wandelen. Je beweegt je er heel eenvoudig in.

De parka

Is de parka niet een van de meest tijdloze jassen? Wij vinden van wel. Ieder jaar komt de parka weer terug in de verschillende wintercollecties voor heren. Vroeger vooral gebruikt om mee te ijsvissen, vandaag is het ‘gewoon’ de ideale winterjas. Stoer, warm, en past zelfs over een pak of een colbert. De parka is gemaakt van stevig katoen, is vaak legergroen en heeft een warme muts.

Kies je voor een modernere variant, dan kom je ze vaak tegen met teddy-stof. Dat maakt de jas nog zachter. Donskragen zijn niet altijd geaccepteerd, dus loskoppelen is een goed advies. 2-in-1 parka’s hebben trouwens ook een uitritsbare winterjas. Die kun je als afzonderlijk winterjack dragen, voor als het minder koud is.

Alle parka's bekijken →

Quilted

Een jas voor echte mannen, die vroeger jaagden. ‘Quilted’ klinkt heel Brits en dat is het ook. Deze jas vindt namelijk zijn oorsprong in Engeland. Typische kenmerken van een quilted jas: het geruite motief van het stiksel. Vaak zien we deze jas in het legergroen, donkerblauw of donkerbruin. Je draagt de jas feilloos met een strak wit overhemd en een slim fit spijkerbroek eronder.

Leren jas

Gedurfd, maar stoer: de leren jas. Leer past zich aan het klimaat aan. Bij koude geeft hij je warmte, maar het zal nooit te warm worden. Eigenlijk past deze jas heel goed bij het Nederlandse klimaat. Het vinden van een goede leren jas is een hele opgave, maar als je eenmaal de juiste hebt gevonden, doe je hem nooit meer weg.

Kijk vooral goed of de jas goed aansluit. Een vormloze, wijde leren jas staat niet mooi. Houd wel genoeg ruimte over om er ook een trui onder te kunnen dragen. Het is een goed idee om voor cognac, donkerbruin of zwart als kleur te gaan. Details zijn cruciaal. Denk bijvoorbeeld aan een mooie voering en kraag. Voor een stoere look combineer je de jas met een denim overhemd en jeans. Wel een waarschuwing: draag deze jas nooit over een pak.

Volgende

Waterfall coat: de trend van 2015

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.