Winterjassen voor ieder figuur

De perfecte winterjas vinden is niet zo makkelijk als mensen denken. Vooral niet omdat vrouwen vaak erg kritisch zijn op wat ze dragen. Veel vrouwen zijn vaak niet tevreden over hun figuur. Toch is het slim ons te kleden naar ons figuur. Als je bijvoorbeeld een appelfiguur hebt, kun je het beste je bovenlichaam langer en slank afkleden. Dat kan bijvoorbeeld door een jurkje of een V-hals. Daar heb je uiteraard weinig aan als je op zoek bent naar de perfecte winterjas, maar in dit artikel leggen we je uit dat ook bij het kiezen van een winterjas, het allemaal om afkleden draait.

Zandloperfiguur

Als je een zandloperfiguur hebt, is het kiezen van de juiste winterjassen juist helemaal niet zo moeilijk. Vrouwen met een zandloperfiguur zijn gezegend. Hun lichaam is perfect in balans met volle rondingen en een goed taille. Daarom is het juist belangrijk dat je anderen laat zien dat je een zandloperfiguur hebt. Wees er trots op! Kies daarom niet voor een te grote, logge winterjas waardoor je je figuur niet meer terugziet, maar voor iets chiques. Bijvoorbeeld een jas die extra nadruk legt op je taille. Dat kan bijvoorbeeld door voor een trenchcoat te kiezen of door een extra riem te dragen over de jas heen.

Appelfiguur

Een appelfiguur is niets om je voor te schamen. Een appelfiguur houdt in: grote borsten, brede schouders en geen taille. Daardoor komt er al snel alle nadruk op je buik te liggen. Dat is erg zonde, want een appelfiguur valt prima te verhelpen met een lange winterjas. Dit kan bijvoorbeeld door meer details op je schouders te leggen, bijvoorbeeld door een bontje. Daarnaast kies je het beste voor een jas die over je bovenbenen valt, waardoor het accent meer op de onderbenen komt te liggen. Doorgaans hebben vrouwen met een appelfiguur namelijk slanke onderbenen, een absoluut pluspunt!

Peerfiguur

Een peerfiguur is eigenlijk precies het tegenovergestelde van het appelfiguur. Je hebt een platte buik en een slank taille. Het accent ligt op je heupen, want die zijn doorgaans iets breder. Omdat je lichaam een beetje uit balans is, is het slim deze balans terug te vinden in de kleding die je draagt. Met andere woorden: je hebt een dames winterjas nodig die juist de nadruk op je prachtige taille legt. Kies voor een jas die vooral de nadruk legt op de bovenkant van je lichaam. Daardoor is een jas met een grote capuchon een goede keus. Met een peerfiguur kun je het beste kiezen voor de Scandinavische merken.

Recht

Sommige vrouwen hebben een ‘recht figuur’: er is geen opvallende taille en de bovenkant is ongeveer hetzelfde als de onderkant. Daarom is het verstandig voor een jas te kiezen die je taille accentueert. De winterjas moet dus meer vorm geven. Vrouwen met een recht figuur hebben vaak een atletisch figuur. Daardoor is de keuze voor een sportieve winterjas snel gemaakt. Daarmee benadruk je meteen je slanke benen. Dat is je absolute pluspunt!

Borsten

Vrouwen hebben borsten, maar niet allen even groot. Er is geen reden om je te schamen voor je kleine of grote borsten! Ben je toch ontevreden, dan is het mogelijk je borsten groter te laten lijken door voor een jas te kiezen met bijvoorbeeld zakken op borsthoogte. Daardoor lijkt je borstpartij iets voller. Andersom hebben vrouwen met grote borsten ook vaak klachten. Het is mogelijk de borstpartij kleiner te laten lijken door voor een jas met een enkele rij knopen te kiezen. Kies nooit voor een dubbele rij knopen, omdat dit juist meer accent op je borsten legt. Kies voor een jas die je goed afkleedt. Wijde mouwen zijn niet aan jou besteed, want daardoor lijk je veel zwaarder dan je bent. Kies voor een slanke kleur, zoals bijvoorbeeld zwart. Vrouwen met grote borsten kunnen bovendien de borstpartij verhullen door te kiezen voor een mooie, stijlvolle sjaal.

Vorige

Keurmerken en winterjassen

29 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.